nabijanie butli 300 bar
Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Tematy: 0
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
nabijanie butli 300 bar
Koledzy,
mam nieśmiałe pytanie gdzie nabijacie swoje butle do PCP (najlepiej w okolicach DG)? Niestety moje wizyty w straży pożarnej w DG i Sosnowcu skończyły się fiaskiem...Słyszałem tylko - przykro nam niestety nie.
mam nieśmiałe pytanie gdzie nabijacie swoje butle do PCP (najlepiej w okolicach DG)? Niestety moje wizyty w straży pożarnej w DG i Sosnowcu skończyły się fiaskiem...Słyszałem tylko - przykro nam niestety nie.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit
-
http://dssr.org/viewtopic.php?t=189
Jeśli nie załatwisz to daj znać na naszym regionalnym forum.
Przy okazji zapraszamy do nas.
Jeśli nie załatwisz to daj znać na naszym regionalnym forum.
Przy okazji zapraszamy do nas.
D 54
Navi,Patriot,Kentuckian
Navi,Patriot,Kentuckian
- Osssama
- Kontakt:
panowie.. totalny brak organizacji :/ każdy by was ze Straży wywalił na zbity... jak chodzicie do nich pojedynczo i d...pe zawracacie...
jak do straży to tylko w ten sposób - zbieracie się wszyscy jak jeden mąż, idziecie do komendanda miejskiego/powiatowego ( w godzinach jego urzędowania 7:30 - 15:30) danej jednostki, wybieracie starszyznę z grupy dobrze gadającą
i wykładacie temat jak kawę na ławe.. że jest grupa strzelecka w tym mieście, że to sport coraz bardziej popularny, że strzelectwo pneumatyczne, ze na zawody i do PCP,że jest z ty poważny problem w waszym mieście bo to butle 300 barowe, że zapłacicie albo kupicie rocznie jeden filtr do powietrza
że to bezbieczne a wasze butle są wszystkie z aktualnymi legalizacjami i....co najważniejsze będzie z was przychodziła TYLKO jedna osoba z tymi butlami i w odpowiednich godzinach po uprzednim zapowiedzeniu telefonicznym.. oczywiście cała rozmowa bardzo delikatna, z wyczuciem i fuul grzecznościa
- w straży troche jak w wojsku wiec bardzo ważne aby gadał najmadrzejszy i najlepiej najstarszy
na 99% się zgodzi a może nawet sam złapie bakcyla ....
zwrot osobowy TYLKO "panie komendancie" no chyba, że znacie go osobiście
a jak nie pomoże do uderzac do komendanta wojewódzkiego czyli najwyżej jak sie da - jak sobie raz ustawicie temat to będzie tak na dłuuuugi czas i może nawet nieodpłatnie - warto
a wtedy tylko się zdzwonić, butle zwieść i jedenego oddelegować do sprężarkowni... a pozostali strażacy nawet nie bąkną, że coś im tam nie pasuje jak będzie prykaz od komendanta
jak do straży to tylko w ten sposób - zbieracie się wszyscy jak jeden mąż, idziecie do komendanda miejskiego/powiatowego ( w godzinach jego urzędowania 7:30 - 15:30) danej jednostki, wybieracie starszyznę z grupy dobrze gadającą

na 99% się zgodzi a może nawet sam złapie bakcyla ....
zwrot osobowy TYLKO "panie komendancie" no chyba, że znacie go osobiście

a wtedy tylko się zdzwonić, butle zwieść i jedenego oddelegować do sprężarkowni... a pozostali strażacy nawet nie bąkną, że coś im tam nie pasuje jak będzie prykaz od komendanta

Ostatnio zmieniony 03 grudnia 2008, 07:12 przez Osssama, łącznie zmieniany 2 razy.
HORNET BSA by Igor Guns and .... śrutes
+ Simalux Gold Edition 8-32x50 AO

-
- mari0
Re: nabijanie butli 300 bar
Jak nic nie załatwicie w straży to spokojnie można tutaj nabić, jak się rano podjedzie to nabiją od ręki. Nie pamiętam jakie są to koszta (jutro będę wiedział bo odbieram butle)
http://ecw-bytom.pl/kontakt-europejskie ... iackie.php
http://ecw-bytom.pl/kontakt-europejskie ... iackie.php
Morini 162EI
Pardini P10 - już w innych dobrych rękach
-
Pewnie masz w okolicy jakieś centrum nurkowe, tam załatwisz to najszybciej
-
W Katowicach na Ligockiej 61 bez problemu nabijają do 300 bar.
Koszt nabicia butli 6l to 13zł.
Steyr LG110 + Vortex Diamondback HP 4-16x42
- mari0
To kolego płacisz dużo. Ostatnio nabijałem butle do naszego klubu i zapłaciłem 1,5PLN za litr. Nabijałem w Bytomiu na basenie przy ulicy Chorzowskiej 28 (na przeciw Stacji Ratownictwa Górniczego). Jak się podjedzie rano to nabicie jest od ręki.dragonblade pisze:W Katowicach na Ligockiej 61 bez problemu nabijają do 300 bar.
http://ecw-bytom.pl/
Morini 162EI
-
- Tematy: 72
Dopisze tylko, że nabić można też w DG w firmie "REgas" przy Świętego Antoniego 145. (Jak się dobrze pogadało to nabijał do 320) Przy okazji można sobie gaśnice zalegalizować 

I.
Regulamin ogólny d) umieścić własną sygnaturę tekstową bądź graficzną w podpisie, o maksymalnej, łącznej wielkości odpowiadającej 3 linijkom tekstu,..................................................................................................
Regulamin ogólny d) umieścić własną sygnaturę tekstową bądź graficzną w podpisie, o maksymalnej, łącznej wielkości odpowiadającej 3 linijkom tekstu,..................................................................................................