[Beskid Target] Mamy alternatywne miejsce dla Starej Prochowni...
Moderatorzy: Moderatorzy wiatrówkowi, Moderator informacji o zawodach
- Kacper_Potocki
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 38
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
- Kontakt:
[Beskid Target] Mamy alternatywne miejsce dla Starej Prochowni...
Wrzucam teraz tylko krótkie info, natomiast oficjalnie wszystko zostanie przedstawione już niebawem - pewnie napisze Darek.
Pamiętacie nasz "wybryk" w maju tego roku, kiedy odmówiono nam sobotniego terminu w Starej Prochowni? Musieliśmy na szybko przekładać zawody na niedzielę. Stała się lipa, ale zawody udało się przeprowadzić. Już tamtego dnia postanowiliśmy, że musimy poszukać nowego miejsca, którym będą zarządzali ludzie bardziej nam przychylni.
Od maja sprawdziliśmy trzy miejscówki, z czego dwie zapowiadają się bardzo dobrze. Ta, którą teraz króciutko przedstawię (z tych dwóch) wydaje się być świetna. Jest to teren jednaj z najstarszych, już niedziałającej kopalni węgla kamiennego w Polsce. Kopalnia ma długą historię, bo ponad 100 lat. Kilkanaście lat temu kopalnia przestała być eksploatowana. Znaleźli się ludzie, którzy opiekują się już kilkoma zabytkowymi obiektami w okolicy (głównie związanymi z obozem Auschwitz-Birkenau). Ci ludzie mają fundację i od około 2 lat są właścicielami tej właśnie kopalni (z ogromnym terenem wokół). Nowym właścicielom zależy, aby ten historyczny obiekt wyremontować, aby cieszył oczy ludzi, uczył historii, a nie został zrównany z ziemią pod osiedle domków. Udało się z nimi skontaktować, spotkać, i są gotowi udostępnić teren kopalni pod zawody hft.
Poinformowali nas, że cały teren, który do nich należy to około 30 hektarów, z czego teren kopalni wyliczyliśmy na podstawie zdjęć z lotu ptaka na około 10 hektarów. Na tym terenie możemy budować tory hft. Zrobiliśmy z chłopakami szybki rekonesans i wiemy, że jesteśmy w stanie zrobić tam kilka, bardzo urozmaiconych torów, każdy po 40 stanowisk. Teren jest tak duży i różnorodny, że tory mogą być: industrialne, dzikie-leśne, dzikie-łąkowe, łączone...
Jest budynek na biuro, jest prąd, całość została ogrodzona. Obiekt jest pod kamerami, z ochroną, blisko centrum miasteczka, z parkingiem na około 150 samochodów (szacuję po tym co zobaczyłem na miejscu), z dobrym dojazdem o każdej porze roku. Do tego atrakcje w postaci celów na różnych poziomach, bo są miejsca podpiwniczone, oraz masa budynków ze schodami, rampami, piętrami, kątami. Jest torowisko z rampą rozładunkową, staw przeciwpożarowy, nieczynna transofrmatorownia i wiele innych ciekawych miejsc...
Taka ciekawostka! Zrobiłem screen z lotu ptaka poprzedniego miejsca (prochowni) i nowego miejsca (kopalni). Naniosłem na te dwa obrazki podziałkę z kreseczkami co 50m. Można zobaczyć, że nowa miejscówka jest około 2x większa (nie licząc dalej biegnącego torowiska, a tylko działkę ogrodzoną murem).
.
Wrzucam kilka fotek z rekonesansu, więcej szczegółów wkrótce, ale myślę, że można w terminarzu zawodów sierpniowych wpisać - 11 sierpnia 2024, Beskid Target, Kopalnia Węgla Kamiennego Jawiszowice.
Link do Google maps: https://maps.app.goo.gl/2q2YVqtEbV6oC42D6
Tutaj link do ich facebooka (fundacja): https://www.facebook.com/profile.php?id ... jTf1Y&_rdr
A tutaj link do samego obiektu o którym mowa: https://zabytkowakopalnia.pl/?fbclid=Iw ... hkZ2wIKQEA
Jest też link do kopalnianego Instagrama: https://www.instagram.com/kwk.jawiszowice/
Pamiętacie nasz "wybryk" w maju tego roku, kiedy odmówiono nam sobotniego terminu w Starej Prochowni? Musieliśmy na szybko przekładać zawody na niedzielę. Stała się lipa, ale zawody udało się przeprowadzić. Już tamtego dnia postanowiliśmy, że musimy poszukać nowego miejsca, którym będą zarządzali ludzie bardziej nam przychylni.
Od maja sprawdziliśmy trzy miejscówki, z czego dwie zapowiadają się bardzo dobrze. Ta, którą teraz króciutko przedstawię (z tych dwóch) wydaje się być świetna. Jest to teren jednaj z najstarszych, już niedziałającej kopalni węgla kamiennego w Polsce. Kopalnia ma długą historię, bo ponad 100 lat. Kilkanaście lat temu kopalnia przestała być eksploatowana. Znaleźli się ludzie, którzy opiekują się już kilkoma zabytkowymi obiektami w okolicy (głównie związanymi z obozem Auschwitz-Birkenau). Ci ludzie mają fundację i od około 2 lat są właścicielami tej właśnie kopalni (z ogromnym terenem wokół). Nowym właścicielom zależy, aby ten historyczny obiekt wyremontować, aby cieszył oczy ludzi, uczył historii, a nie został zrównany z ziemią pod osiedle domków. Udało się z nimi skontaktować, spotkać, i są gotowi udostępnić teren kopalni pod zawody hft.
Poinformowali nas, że cały teren, który do nich należy to około 30 hektarów, z czego teren kopalni wyliczyliśmy na podstawie zdjęć z lotu ptaka na około 10 hektarów. Na tym terenie możemy budować tory hft. Zrobiliśmy z chłopakami szybki rekonesans i wiemy, że jesteśmy w stanie zrobić tam kilka, bardzo urozmaiconych torów, każdy po 40 stanowisk. Teren jest tak duży i różnorodny, że tory mogą być: industrialne, dzikie-leśne, dzikie-łąkowe, łączone...
Jest budynek na biuro, jest prąd, całość została ogrodzona. Obiekt jest pod kamerami, z ochroną, blisko centrum miasteczka, z parkingiem na około 150 samochodów (szacuję po tym co zobaczyłem na miejscu), z dobrym dojazdem o każdej porze roku. Do tego atrakcje w postaci celów na różnych poziomach, bo są miejsca podpiwniczone, oraz masa budynków ze schodami, rampami, piętrami, kątami. Jest torowisko z rampą rozładunkową, staw przeciwpożarowy, nieczynna transofrmatorownia i wiele innych ciekawych miejsc...
Taka ciekawostka! Zrobiłem screen z lotu ptaka poprzedniego miejsca (prochowni) i nowego miejsca (kopalni). Naniosłem na te dwa obrazki podziałkę z kreseczkami co 50m. Można zobaczyć, że nowa miejscówka jest około 2x większa (nie licząc dalej biegnącego torowiska, a tylko działkę ogrodzoną murem).
.
Wrzucam kilka fotek z rekonesansu, więcej szczegółów wkrótce, ale myślę, że można w terminarzu zawodów sierpniowych wpisać - 11 sierpnia 2024, Beskid Target, Kopalnia Węgla Kamiennego Jawiszowice.
Link do Google maps: https://maps.app.goo.gl/2q2YVqtEbV6oC42D6
Tutaj link do ich facebooka (fundacja): https://www.facebook.com/profile.php?id ... jTf1Y&_rdr
A tutaj link do samego obiektu o którym mowa: https://zabytkowakopalnia.pl/?fbclid=Iw ... hkZ2wIKQEA
Jest też link do kopalnianego Instagrama: https://www.instagram.com/kwk.jawiszowice/
Beeman P17 | Zoraki HP-01 Ultra
- Bizon81
- Reactions:
- Tematy: 0
Re: [Beskid Target] Mamy alternatywne miejsce dla Starej Prochowni...
Super miejsce!
HW 97K + Vector Optics Veyron 4-16x44 FFP
HW 97K + Element Optics Helix 4-16x44
Im trudniejsza jest walka, tym większe będzie zwyciestwo!
- Jezzman
- Reactions:
- Tematy: 6
Mega miejscówka. Mam nadzieję, że się uda dograć na 100% i się tam zobaczymy
Człowiek nieskalany treningiem. Żadnej konkurencji się nie boję
Chińskie Leupoldy Team
Małopolski Klub Strzelectwa Terenowego Dragon LOK
Chińskie Leupoldy Team
- PawelW
- Reactions:
- Tematy: 110
Świetnie się zapowiada.
----------------------------------------
Nie pytaj, co rząd może zrobić dla ciebie, zapytaj, czy mógłby tego nie robić
Nie pytaj, co rząd może zrobić dla ciebie, zapytaj, czy mógłby tego nie robić
- Kacper_Potocki
- Reactions:
- Kontakt:
Tak, sierpień potwierdzony, powolutku zaczynamy ogarniać te zawody - 11 sierpnia (niedziela). W zależności od tego jak te zawody wypadną, czy po obu stronach będzie "okejka", to miejsce zagości na dłużej.
- Precess
- Reactions:
- Tematy: 33
Klimat cyberpunkowo-industrialny.
Ha, propozycja na nazwę własną zawodów: Cyberpunk Field Target 2024
Ha, propozycja na nazwę własną zawodów: Cyberpunk Field Target 2024
- zbisz41
- Reactions:
- Tematy: 29
lepiej będzie Cyberpunk Hunter Field Target 2024
Walther LG+ Falcon 1-10x24 -*-FWB-150-*
"ten kto zajął ostatnie miejsce zawsze jest lepszy od tego, który nie brał udziału"
GraySaint
"ten kto zajął ostatnie miejsce zawsze jest lepszy od tego, który nie brał udziału"
GraySaint
- Kacper_Potocki
- Reactions:
- Kontakt:
Mi te klimaty bardziej do Fallout pasują Grałem w Fallout 3, spędziłem w tej grze około 120 godzin, zwiedziłem wszystkie lokacje i ta kopalnia jest mega - podobny klimat.
- Jezzman
- Reactions:
Tak, z cyberpunkiem to ma niewiele wspólnego. Postapo prędzej.
Chińskie Leupoldy Team
Chińskie Leupoldy Team
- Bizon81
- Reactions:
- Tematy: 0
Jak dobrze pójdzie, to może być fajne miejsce na MP, ME i MŚ.
HW 97K + Vector Optics Veyron 4-16x44 FFP
- Kacper_Potocki
- Reactions:
- Kontakt:
Ja nie chcę rozbudzać wyobraźni, bo teren jest ogromny i można zrobić tam wiele. Na to przyjdzie czas. Wpierw zróbmy sierpniowe zawody i zobaczymy jak wyjdzie.
- Precess
- Reactions:
- Tematy: 33
Może trochę mnie poniosło z tym cyberpunkiem (nie chodziło o grę Cyberpunk 2077), ale wyobraziłem sobie wnętrza oświetlone laserami, podłogę zalaną zimnym dymem, migające światła na suficie, sypiące się iskry. Cele w postaci starych komputerów i o kształcie robotów, schowane między rurami, albo w tablicach rozdzielczych, czy kontrolnych, albo w oknie za wybitą szybą...
Post apokalipsa też fajna. I też kompania pomysłów na cele tematyczne
- zbisz41
- Reactions:
- Tematy: 29
Kacper_Potocki pisze: ↑15 lipca 2024, 12:41 Ja nie chcę rozbudzać wyobraźni, bo teren jest ogromny i można zrobić tam wiele. Na to przyjdzie czas. Wpierw zróbmy sierpniowe zawody i zobaczymy jak wyjdzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Walther LG+ Falcon 1-10x24 -*-FWB-150-*
GraySaint
GraySaint
- Jezzman
- Reactions:
Jak będą dwudniowe zawody to po nocy pewnie i jakieś "zombie" się na torze pojawiPrecess pisze: ↑15 lipca 2024, 12:43 Może trochę mnie poniosło z tym cyberpunkiem (nie chodziło o grę Cyberpunk 2077), ale wyobraziłem sobie wnętrza oświetlone laserami, podłogę zalaną zimnym dymem, migające światła na suficie, sypiące się iskry. Cele w postaci starych komputerów i o kształcie robotów, schowane między rurami, albo w tablicach rozdzielczych, czy kontrolnych, albo w oknie za wybitą szybą...
Chińskie Leupoldy Team
Chińskie Leupoldy Team
- tommylee
- Administrator
- Reactions:
- Tematy: 164
- Grupa: Administratorzy
Można jeszcze puścić muzę psychodeliczną do tych świateł o których Precess.
To na pewno będą niezapomniane zawody
To na pewno będą niezapomniane zawody
Pozdrawiam Tomek :-)
LG300 XT + LCS 35*45 | Leupold VX-3 6.5-20*40 LR
http://forum-bron.pl/app.php/rules
LG300 XT + LCS 35*45 | Leupold VX-3 6.5-20*40 LR
http://forum-bron.pl/app.php/rules