Mail ze zmianami na forum
Moderatorzy: Moderatorzy WBP, Moderatorzy wiatrówkowi, Moderatorzy CP
-
oberro
- Zarejestrowany użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 2
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Mail ze zmianami na forum
Dostałem dziwnego maila "obrandowanego" logiem forum.
Domyślam się, że to pewnie jakaś lipa. Tylko pytanie jak ktoś powiązał mojego maila z forum.
Czy to było przez jakąś stronę trzecią, czy coś z forum wyciekło.
Czy to było przez jakąś stronę trzecią, czy coś z forum wyciekło.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
pedant

- Reactions:
- Tematy: 5
Re: Mail ze zmianami na forum
To samo obwieszczenie pojawiło się u mnie też na email.
" Spieszmy się kochać ludzi ,
tak szybko odchodzą ... "
tak szybko odchodzą ... "
-
Jerzy
- Właściciel

- Reactions:
- Tematy: 124
- Grupa: Administratorzy
Kochani forumowicze
Wysłałem do Was takiego maila, nie jest to żadna ściema. Po wielu latach pracy w pompach ciepła jestem lepszy niż w karabinach. Ponieważ jednak tęsknię za karabinami, a przede wszystkim za strzelaniem z nich, to muszę się nieco uwolnić od pomp ciepła. Mamy fajną technologię, coś wyjątkowego na skalę europejską, i warto to rozwinąć, ale sama technologia to połowa sukcesu, do realizacji zamówień potrzeba sporo całkiem drogiego sprzętu i niezłego grona fachowców. Stąd decyzja o przekształceniu w spółkę akcyjną i sprzedaży akcji (czyli sprzedaży kawałka firmy) oraz budowy sieci przedstawicieli regionalnych - na zasadzie franczyzy lub innych form współpracy. Gdyby kogoś temat zainteresował, można go śledzić na portalu beesfund.pl, można też skontaktować się bezpośrednio ze mną (i być może wytargować coś ekstra) - jerzy@koceptus.com.pl
Jeśli z jakichkolwiek powodów nie chcecie otrzymywać podobnych maili w przyszłości, wystarczy na dole maila nacisnąć "wypisać się", ale można też przekazać do nas kontakt do zainteresowanych przyjaciół. W razie jakichkolwiek obiekcji, wątpliwości - jerzy@konceptus.com.pl, njerzy@hot.pl a dociekliwi i numer telefonu znajdą :-)
Wysłałem do Was takiego maila, nie jest to żadna ściema. Po wielu latach pracy w pompach ciepła jestem lepszy niż w karabinach. Ponieważ jednak tęsknię za karabinami, a przede wszystkim za strzelaniem z nich, to muszę się nieco uwolnić od pomp ciepła. Mamy fajną technologię, coś wyjątkowego na skalę europejską, i warto to rozwinąć, ale sama technologia to połowa sukcesu, do realizacji zamówień potrzeba sporo całkiem drogiego sprzętu i niezłego grona fachowców. Stąd decyzja o przekształceniu w spółkę akcyjną i sprzedaży akcji (czyli sprzedaży kawałka firmy) oraz budowy sieci przedstawicieli regionalnych - na zasadzie franczyzy lub innych form współpracy. Gdyby kogoś temat zainteresował, można go śledzić na portalu beesfund.pl, można też skontaktować się bezpośrednio ze mną (i być może wytargować coś ekstra) - jerzy@koceptus.com.pl
Jeśli z jakichkolwiek powodów nie chcecie otrzymywać podobnych maili w przyszłości, wystarczy na dole maila nacisnąć "wypisać się", ale można też przekazać do nas kontakt do zainteresowanych przyjaciół. W razie jakichkolwiek obiekcji, wątpliwości - jerzy@konceptus.com.pl, njerzy@hot.pl a dociekliwi i numer telefonu znajdą :-)
Jerzy
- k4qbis

- Reactions:
- Tematy: 1
Również dostałem tego maila. Ja też myślałem aby moją szambiarkę przekształcić w spółkę akcyjną !!!! Pytanie.: Dlaczego "Jerzy" namawia do kontaktu w celu rezygnacji z otrzymywania tego typu wiadomości ? Nawet gdyby to wszystko było O.K. To wysyłanie wiadomości na prywatne email nie jest O.K. Szanowni Administratorzy proponuję zaorać lub zgłosić do odpowiednich służb.
AA XTi 50, HW 100 i wiele innych.
- Mumin_

- Reactions:
- Tematy: 14
Odpowiedź: bo Jerzy jest u siebie a Ty jesteś jego gościem. Jeśli Ci to nie odpowiada, to zawsze możesz wyjść.
My od lat już gawędzimy o Maryni i to nawet - szczerze mówiąc - nie o całej
Слава Україні!
Слава Україні!
-
Dariusz DC
- Moderator

- Reactions:
- Tematy: 38
- Grupa: Moderatorzy WBP
- Kontakt:
Umiesz czytać?k4qbis pisze: ↑06 czerwca 2024, 19:13 Również dostałem tego maila. Ja też myślałem aby moją szambiarkę przekształcić w spółkę akcyjną !!!! Pytanie.: Dlaczego "Jerzy" namawia do kontaktu w celu rezygnacji z otrzymywania tego typu wiadomości ? Nawet gdyby to wszystko było O.K. To wysyłanie wiadomości na prywatne email nie jest O.K. Szanowni Administratorzy proponuję zaorać lub zgłosić do odpowiednich służb.
jest wyraźnie napisane "Jeśli z jakichkolwiek powodów nie chcecie otrzymywać podobnych maili w przyszłości, wystarczy na dole maila nacisnąć "wypisać się"
DC jeszcze nie 9
-
alf70

- Reactions:
- Tematy: 8
-
oberro

- Reactions:
- Tematy: 2
Dobrze, że się to wyjaśniło. Na przyszłość może warto byłoby wrzucić jakiś temat na forum w celu "autoryzacji" takiego maila i oszczędzenia paniki 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- k4qbis

- Reactions:
Właśnie o to może chodzić!!! Nacisnąć wypisz się.
- marekp
- Moderator

- Reactions:
- Tematy: 294
- Grupa: Moderatorzy CP
Wypisz sie tez z forum. Jerzy stworzyl to forum i utrzymywal wiele lat. Nie podoba sie? To wyjdz. To jest jego forum. To tak zeby wyjasnic kto jest kim. Wiec szczawiki moga sie oburzyc i pojsc gdzies indziej.
MarekP
MarekP
- k4qbis

- Reactions:
Tango czy walczyka ? Jak widać nie tylko mnie zaskoczył ten email.
-
DingKong

- Reactions:
Doceniam możliwość korzystania z forum ale prawo obowiązuje każdego. Oferowanie nabycia akcji więcej niż jednej osobie stanowi ofertę publiczną, która wiąże się z szeregiem wymogów, których taki e-mail nie spełnił. Ponadto, wysylanie takiej niechcianej korespondencji stanowi naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych poprzez przetwarzanie danych osobowych niezgodnie z powierzonym celem.
- Mumin_

- Reactions:
- Tematy: 14
Nieprawda:
W mailu nie było tego drugiego elementu.Aby zakwalifikować dany komunikat jako ofertę publiczną wystarczy udostępnić za pomocą np. Internetu, prasy lub TV informacje o :
podmiocie prowadzącym ofertę oraz
przedmiocie oferty, tj. rodzaju, serii, liczbie, wartości nominalnej i cenie emisyjnej oferowanych papierów wartościowych
Ponownie nieprawda. Adres e-mail nie jest danymi osobowymi.
My od lat już gawędzimy o Maryni i to nawet - szczerze mówiąc - nie o całej
Слава Україні!
Слава Україні!
-
DingKong

- Reactions:
Mumin, dwa razy napisałeś bzdurę, tzn podałeś niepełne cytaty z sieci, które gdybyś poczytał dalej potwierdziłby moje podsumowanie. Nie zależy mi na pouczaniu kogokolwiek. Pan Jerzy powinien zasięgnąć kompetentnej porady w temacie.