Delta Optical Titanium lub Nikko Stirling Targetmaster
Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 0
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Delta Optical Titanium lub Nikko Stirling Targetmaster
Witam,
Obecnie posiadam szkiełko poziom entry Weaver Kaspa z Ballistic-X, patrzę na szkiełka ze średniej półki do 3kPLN maks, interesuje mnie FT i strzelanie na dystansach 40m+. Pykam też dla zabawy więc regulacja powiększenia to mus podobnie i AO.
Do gustu przypadł mi cenowo i opisowo Nikko Stirling Targetmaster 10-50x60, jednak nie do dostania ani u nas ani w UK ani w DE (z wysyłką do PL) - 0 sztuk. Cena ~2kPLN. *** ma na stronie ale w opisie że brak...
Jako alternatywa patrzę na Delta Optical Titanium 4,5-30x50 SF MCZ II, tej siatki jednak nigdy nie widziałem. Jak wygląda temat błedu/paralaksy dla tego DOT'a? Cena ~2.5kPLN.
Może jeszcze coś innego? Powiększenie minimum x24, tubus 30mm, soczewka 44-60mm, siatka MD, Ballistic-X może to MCZ?
Pozdrawiam,
M
Obecnie posiadam szkiełko poziom entry Weaver Kaspa z Ballistic-X, patrzę na szkiełka ze średniej półki do 3kPLN maks, interesuje mnie FT i strzelanie na dystansach 40m+. Pykam też dla zabawy więc regulacja powiększenia to mus podobnie i AO.
Do gustu przypadł mi cenowo i opisowo Nikko Stirling Targetmaster 10-50x60, jednak nie do dostania ani u nas ani w UK ani w DE (z wysyłką do PL) - 0 sztuk. Cena ~2kPLN. *** ma na stronie ale w opisie że brak...
Jako alternatywa patrzę na Delta Optical Titanium 4,5-30x50 SF MCZ II, tej siatki jednak nigdy nie widziałem. Jak wygląda temat błedu/paralaksy dla tego DOT'a? Cena ~2.5kPLN.
Może jeszcze coś innego? Powiększenie minimum x24, tubus 30mm, soczewka 44-60mm, siatka MD, Ballistic-X może to MCZ?
Pozdrawiam,
M
- ravkill
- Reactions:
- Tematy: 136
To badziewie z siatkami MCZ sobie odpuść. Interesująca jakościowo, jest natomiast delta titanium z siatką MR.P300. Najwyższa półeczka. Z tym, że zastosowania tego w FT jakoś nie widzę. Rekracyjnie, za to jak najbardziej ... Z Delta jest na tyle dobrze, że zgodnie z przepisami UE, mozna kupić i zwrócić, jak coś nie przypadnie do gustu. Może to jest najlepsze rozwiązanie, zaryzykować troszkę kasy na 10 dni i samemu popatrzeć? 

-
- Reactions:
- Engeneer
- Reactions:
- Tematy: 33
Mógłbyś trochę bardziej rozwinąć temat, na jakim poziomie jest obraz coś na poziomie BE 4200, Leupa VX III Lub VX3?ravkill pisze:... Interesująca jakościowo, jest natomiast delta titanium z siatką MR.P300. Najwyższa półeczka. Z tym, że zastosowania tego w FT jakoś nie widzę. Rekracyjnie, za to jak najbardziej ...
Byłbym wdzięczny za garść informacji na jej temat
Pozdrawiam Tomek
Ślaski Klub Strzelecki "HUNTER" LOK
LG 300 Dominator + Leupold Competition
LG 300 Dominator + Leupold Competition
- ravkill
- Reactions:
- Tematy: 136
Nie miałem okazji oglądać "koło siebie", a pamięć optyczna jest zawodna. Wydają się być jednak warte swojej ceny. Nie wiem, natomiast jak z ich mechaniką... Bywają czasami w lepszych myśliwskich, warto czasem połazić po mieścieEngeneer pisze: Mógłbyś trochę bardziej rozwinąć temat, na jakim poziomie jest obraz coś na poziomie BE 4200, Leupa VX III Lub VX3?
Byłbym wdzięczny za garść informacji na jej temat
Pozdrawiam Tomek

- mak107
- Reactions:
Delty wymienione w temacie przeznaczone są do posadzenia na broni palnej dla strzelców dalekodystansowych, ewentualnie myśliwych.
Aktualnie posiadam DOT z siatką MCZ I i zapewniam że nie jest to takie badziewie jak niektórzy koledzy piszą.
W podobnej cenie trudno znaleść jej odpowiednika.
Do pneumatyków szukaj optyki z siatką dedykowaną do tego typu sportu bo wydasz sporo pieniędzy i będziesz zawiedziny
Aktualnie posiadam DOT z siatką MCZ I i zapewniam że nie jest to takie badziewie jak niektórzy koledzy piszą.
W podobnej cenie trudno znaleść jej odpowiednika.
Do pneumatyków szukaj optyki z siatką dedykowaną do tego typu sportu bo wydasz sporo pieniędzy i będziesz zawiedziny
-
- Reactions:
To może zapytam tak... czy jest jakaś rozsądna alternatywa do FT dla BN (cena/jakość)?
1. S&B 12,5-50x56 Field Target ma podobno problem z trzymaniem nastaw w funkcji temperatury
2. March... no nie ta półka cenowa
3. Jakaś inna ciekawa propozycja? (teoretycznie 5-6kPLN)
Pozdrawiam
M
1. S&B 12,5-50x56 Field Target ma podobno problem z trzymaniem nastaw w funkcji temperatury
2. March... no nie ta półka cenowa
3. Jakaś inna ciekawa propozycja? (teoretycznie 5-6kPLN)
Pozdrawiam
M
BN 10-50x60 + CHALLENGE
HW40 + HK3204
HW40 + HK3204
- MI-6
- Reactions:
- Tematy: 17
-
- Reactions:
Panowie,
To szkiełko Sightron SIII 10-50x60, czy stanowi istotną różnicę przy Big Nikko Mk3? Ktoś pisał że przy nowym klikając np. 2 kliki lepiej dać 4 i o 2 cofnąć bo krzyż się może nie ruszyć, podobnie z AO.
Natomiast SIII jest jaśniejszy, ostrzejszy i lepszy do szukania dystansu... czy ktoś kto ma/miał oba może coś napisać? Patrząc na koło AO to ciągle między 40 a 50m jest tam jakiś 1cm...
Pozdrawiam,
M
To szkiełko Sightron SIII 10-50x60, czy stanowi istotną różnicę przy Big Nikko Mk3? Ktoś pisał że przy nowym klikając np. 2 kliki lepiej dać 4 i o 2 cofnąć bo krzyż się może nie ruszyć, podobnie z AO.
Natomiast SIII jest jaśniejszy, ostrzejszy i lepszy do szukania dystansu... czy ktoś kto ma/miał oba może coś napisać? Patrząc na koło AO to ciągle między 40 a 50m jest tam jakiś 1cm...
Pozdrawiam,
M
BN 10-50x60 + CHALLENGE
HW40 + HK3204
HW40 + HK3204