Otóż u braci Czechów wyczytałem takie pytanie, dotyczące Derringera 9mm
Translator Google przetłumaczył:Po delší době si dovolím otázku - zkoušel některý soudruh v devítce diabolky JSB Exact 9mm? Nekamenujte mne prosím, vycházím ze základních předpokladú: kalibr 9,02 by mohl být OK, váha lehce přes 5g je jako u kuličky, sukénka-minie jako vyšitá, mazací drážka perfektní, tvar hlavičky na nabiják v pohode pásne.
Nerad bych objevoval teplou vodu nebo šel zcela nesmyslnou cestou, ale na "terčovku" s min. navážkou kolem 0,5g.... co říkate, zkušení borci?
Obavy o trhání sukénky nemám, v dlouhých větrovkách se lze setkat s úsťovkou ke 300m/s, diabolka to ustojí.
Opravdu to rád vyzkouším, ale pokud mne někdo předběhl a již má info/zkušenosti, budu vděčný.
Chodzi więc o śrut Diabolo 9mm i próbie zastosowania w Derringerze.Po długim czasie pozwolę sobie zadać pytanie - czy któryś z towarzyszy dziewięciu diabłów próbował JSB Dokładnie 9 mm? Proszę, nie ukamienuj mnie, jestem oparty na podstawowych założeniach: kaliber 9,02 może być OK, waga nieco ponad 5 g jest jak piłka, spódnica minie jako haftowana, smarujący rowek idealny, kształt głowy na ładowarce dobrze pasuje.
Nie chciałbym odkrywać ciepłej wody ani podążać całkowicie pozbawioną znaczenia ścieżką, ale do „celu” z min. waży około 0,5 g .... co powiesz, doświadczeni wojownicy?
Nie martwię się o oderwanie spódnicy, w długich wiatrówkach można spotkać kaganiec do 300 m / s, diabeł wytrzyma.
Naprawdę lubię próbować, ale jeśli ktoś mnie wyprzedzi i będzie miał już informacje / doświadczenie, będę wdzięczny.
Bo niby wszystko pasuje, średnica 9,02mm, lekki jak kula, "spódniczka" jak u Minnie, teoretycznie można by spróbować...
Tam konkretnej odpowiedzi nie było (a ja nie pytałem bo po czesku to tylko czytam w tanslatorze) ale może tu ktoś eksperymentował?