Dyskusja do [15.03.2026] V Eliminacja Pucharu Zimowego 2026 (Tarnów) - Zakończenie PZ
Moderatorzy: Moderatorzy wiatrówkowi, Moderator informacji o zawodach
- jarni8
- Zarejestrowany użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 44
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Dyskusja do [15.03.2026] V Eliminacja Pucharu Zimowego 2026 (Tarnów) - Zakończenie PZ
Waltheyr LG400 Competition + Falcon Endura S10i+ 1-10x24 | Weaver T36 36x40 AO
Małopolski Klub Strzelecki Dragon LOK
Małopolski Klub Strzelecki Dragon LOK
- Bizon81

- Reactions:
- Tematy: 3
Re: Dyskusja do [15.03.2026] V Eliminacja Pucharu Zimowego 2026 (Tarnów) - Zakończenie PZ
Ech szkoda że nie Swoszowice.
HW 97K + Vector Optics Veyron 4-16x44 FFP
HW 97K + Element Optics Helix 4-16x44
Im trudniejsza jest walka, tym większe będzie zwyciestwo!
HW 97K + Element Optics Helix 4-16x44
Im trudniejsza jest walka, tym większe będzie zwyciestwo!
- ktr21

- Reactions:
Re: Dyskusja do [15.03.2026] V Eliminacja Pucharu Zimowego 2026 (Tarnów) - Zakończenie PZ
To ja tylko dopowiem co zmusiło nas do przesunięcia zawodów z Krakowa do Tarnowa- na Swoszowicach gleba jest bardzo miękka, a w tym roku śniegu i wody było wyjątkowo dużo. Teren jest tam rozkopany i wjazd autami byłby bardzo ograniczony (może kilka aut by weszło, reszta to wątpliwy i również grząski parking po drugiej stronie drogi) W przypadku jeśli spadł by deszcz w dniu zawodów, albo przed, to każdy z nas ma 10cm błota na butach. Bezpieczne zejście do lasu również stało by pod dużym znakiem zapytania. Wiecie, warunki tam są, jakie są, kilka ławek, parasol i nawet problem z prądem by zagrzać kubek kawy. O ile w lecie jest fajny cień i przyjemnie, to początkiem wiosny jest ogromne błoto.
Natomiast Tarnów oferuje zdecydowanie lepszy parking(równy, betonowy), płaski teren na którym można zrealizować bezpieczne zawody, do tego normalne toalety, wiatę pod którą spokojnie można zjeść i usiąść. Zdajemy sobie sprawę, że to 80km "dalej" ale droga autostradą jest prosta i przyjemna, dla kogoś będzie bliżej, a dla kogoś dalej- tutaj nic nie jesteśmy w stanie poradzić. Jedynie zaproponować by dobrać się we 2-3-4 osoby i wspólnie dojechać na zawody. W miłej atmosferze i taniej, bo jednym autem.
Natomiast Tarnów oferuje zdecydowanie lepszy parking(równy, betonowy), płaski teren na którym można zrealizować bezpieczne zawody, do tego normalne toalety, wiatę pod którą spokojnie można zjeść i usiąść. Zdajemy sobie sprawę, że to 80km "dalej" ale droga autostradą jest prosta i przyjemna, dla kogoś będzie bliżej, a dla kogoś dalej- tutaj nic nie jesteśmy w stanie poradzić. Jedynie zaproponować by dobrać się we 2-3-4 osoby i wspólnie dojechać na zawody. W miłej atmosferze i taniej, bo jednym autem.
TX200 + Valiant 10x32
Dragon Team
Dragon Team
- Maciej Samuel
- Nowy użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 0
- Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy
- Kontakt:
Po Dzierżnie jestem zmuszony zjawić się w Tarnowie, jeszcze do tego Łysy powiedział, że pojedziemy przez Kielce, to już w ogóle jestem załamany, wiem że dla ciebie Krzychu to śmieszne, bo ty takie odległości robisz na każde zawody, albo jeszcze dalej masz wszędzie, podziwiam Cię za to. Swoszowice to i tak było już dla mnie daleko, ale to fajny teren, zróżnicowany, szkoda bo to jedno z fajniejszych miejsc na zawody i prognozy są raczej łaskawe, i tak pojadę do Tarnowa, bo mam o co walczyć, w innym przypadku bym odpuścił. oby było warto
Wolny Strzelec
- Łysy

- Reactions:
- Tematy: 30
Oj tam, ja po prostu jak już mam jechać 450 km na zawody to chciałbym na nie dojechać na czas, a A2 i A4 tego nie gwarantują. Służbowo jeżdżę w nocy i bardzo często słyszę w radiu o wypadkach na A2 i A4. Nie ma nocki żeby się coś tam nie działo. Wolę pojechać wolniej i dłużej ale dojechać.
Moim marzeniem jest jeżdzić na zawody 200 km no może 250 km. Do 24 roku zanim pojawił się w naszym gronie Mateusz i Karol prawie wszędzie jeżdziłem sam. Teraz i tak mam super bo jest do kogo usta otworzyć a i czasem można odespać trudną sobotę jak trafi się dobry kierowca.
Moim marzeniem jest jeżdzić na zawody 200 km no może 250 km. Do 24 roku zanim pojawił się w naszym gronie Mateusz i Karol prawie wszędzie jeżdziłem sam. Teraz i tak mam super bo jest do kogo usta otworzyć a i czasem można odespać trudną sobotę jak trafi się dobry kierowca.
LGM-2 i Optisanek CP
-
Yakub

- Reactions:
- Tematy: 4
Marku, wczoraj nie spałeś... nie wiem co o tym myśleć 
- Łysy

- Reactions:
- Tematy: 30
Jak nie spałem, i w jedną i w drugą stronę spałem, jeszcze się śmialiście, że chrapię. 
LGM-2 i Optisanek CP
- Maciej Samuel
- Nowy użytkownik

- Reactions:
- Kontakt:
no jak nie spał? zasnął w połowie zdania, ale faktycznie dość szybko odespał
Wolny Strzelec
-
Taternik1971
- Nowy użytkownik

- Reactions:
Sugerował bym zrobienie wydarzenia na FB.
Będzie alternatywa w razie problemów z beżowym.
Dodatkowo, każde kliknięcie w ,,wezmę udział"
jest widoczne przez znajomych i może działać jako reklama hft.
Będzie alternatywa w razie problemów z beżowym.
Dodatkowo, każde kliknięcie w ,,wezmę udział"
jest widoczne przez znajomych i może działać jako reklama hft.
- ktr21

- Reactions:
Dobry pomysł, do tej pory tak robiliśmy, ale jakoś umknęło 
TX200 + Valiant 10x32
Dragon Team
Dragon Team
- zbisz41

- Reactions:
- Tematy: 37
Informacja udostępniona na zagranicznych forach .
PCP+ Falcon 1-10x24 -*-FWB-150-*
"ten kto zajął ostatnie miejsce zawsze jest lepszy od tego, który nie brał udziału"
"ten kto zajął ostatnie miejsce zawsze jest lepszy od tego, który nie brał udziału"
- Jorguś
- Użytkownik komercyjny

- Reactions:
- Tematy: 18
- Grupa: Użytkownik komercyjny
Gdyby ktoś potrzebował matę lub klęczaka to proszę o kontakt, zdążę coś przygotować na zawody. Na PW lub 6zero16744zero4
Szycie Osprzętu Strzeleckiego viewtopic.php?t=116842
- Jano

- Reactions:
- Tematy: 24
Gwarantujemy gorący posiłek tylko zapisanym do czwartku 12 marca. Zapisani w ostatniej chwili dostaną jeśli nam zostanie.