Gun shooting expo 3-5 marca Ptak pod Warszawą
Moderator: Moderatorzy WBP
-
eskie
- Zarejestrowany użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 9
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Gun shooting expo 3-5 marca Ptak pod Warszawą
https://gunshootingexpo.com/?utm_source ... n=refferal
Jak w tytule, co ważne wstęp i parking za darmo.
Jak w tytule, co ważne wstęp i parking za darmo.
Bóg, honor, ojczyzna. Trzy najczęstsze przyczyny śmierci polskiej szlachty.
- Matthius

- Reactions:
- Tematy: 6
Re: Gun shooting expo 3-5 marca Ptak pod Warszawą
Regulamin zabrania wnoszenia broni i amunicji (p. 11.3).
A kilka linijek niżej parę stron o zasadach ekspozycji powyższych na stanowiskach.
To nie są targi, tylko wystawa. Albo autorzy regulaminu nie czytają tego, co napisali.
A kilka linijek niżej parę stron o zasadach ekspozycji powyższych na stanowiskach.
To nie są targi, tylko wystawa. Albo autorzy regulaminu nie czytają tego, co napisali.
Democracies have ever been spectacles of turbulence and contention;
have ever been found incompatible with personal security, or the rights of property;
and have, in general, been as short in their lives as they have been violent in their deaths
have ever been found incompatible with personal security, or the rights of property;
and have, in general, been as short in their lives as they have been violent in their deaths
-
eskie

- Reactions:
I co w związku z tym?
-
eskie

- Reactions:
Podbijam 
- teku

- Reactions:
- Tematy: 19
- Kontakt:
Trochę szkoda, że są w tym samym czasie co: Enforce Tac / IVA. Za kilka godzin zawijam na Enforce Tac. Jakieś fotki tu wrzucę, ciekawe kogo z Was spotkam?
Im więcej takich wystaw/targów/itd tym lepiej, zwłaszcza gdy są w Polsce.
Im więcej takich wystaw/targów/itd tym lepiej, zwłaszcza gdy są w Polsce.
.177, .22, .223, .25, 7.62×25, 7.62x39, 7,62×51, 7,62x63, .32ACP, 9x18, 9x19, .44, 12/70, i.... była statyka jest IPSC 
-
eskie

- Reactions:
Dzisiaj się zaczynają. Sporo ciekawych wystawców. Ps nic nie mam za promocję 

- Gruzin

- Reactions:
- Tematy: 5
A propos promocji, ktoś coś wie? Któreś stanowisko warto odwiedzić? Jakieś nowości?
- TZ
- Moderator globalny

- Reactions:
- Tematy: 182
- Grupa: Moderatorzy globalni
Byłem, ale tylko w hali B - Guns. Inne drony, ochrona, paralizatory, balistyka ochronna nie interesowały mnie, więc o tym się nie wypowiem. Pierwsze wrażenia?
Za dużo szpeju, za mało samej broni i ich wystawców. Nie wiem, czy ceny stoisk były jakieś za wysokie, ale trochę byłem zawiedziony. Część restauracyjno, barowo nijaka wielkości samych wystawców. Kilka dobrze znanych sklepów z bronią, kilku dystrybutorów. Naprawdę jak na ilość ludzi walących na ten event i walkę o ogień z parkowaniem, to lichuteńko.
Gdzie nie podszedłeś zagadać, to zawsze coś można urwać. Ja się obkupiłem Riflexem na pół roku do przodu, bo można było pogadać o cenie i się opłacało a i fajną czapeczkę też zaliczyłem gratis.
Bardzo dużo wystawców z trenażerami do strzelania na sucho z różnymi ciekawymi rozwiązaniami technicznymi. Jak kto czegoś takiego szuka, to będzie miał w czym powybierać, aby się na coś zdecydować. Trochę ciuchów taktycznych, kabur, optyki, noży, gwizdków na końcówkę. Po godzinie nie miałem co robić. Powiem tak, zabrałem ze sobą 2 promesy, bo czasem udaje mi się na evencie coś w fajnej cenie wyhaczyć i 2 promesy wróciły do szafy a tak szczerze miałem ochotę sobie coś kupić.
Natomiast sama organizacja wewnątrz na poziomie. Profesjonalna rejestracja, wejście, wyjście. Całkowita porażka z kierowaniem na parkingi i nadzorowaniem gdzie się zwalniają miejsca. Samochodziarze byli zapewne mało szczęśliwi a leży to coś pod Warszawą i nie każdy per pedes, czy na rowerze tam dotrze.
Może to tylko efekt 1-go dnia i pierwszych godzin i to się jakoś rozładuje?
Pozdr,
TZ
Za dużo szpeju, za mało samej broni i ich wystawców. Nie wiem, czy ceny stoisk były jakieś za wysokie, ale trochę byłem zawiedziony. Część restauracyjno, barowo nijaka wielkości samych wystawców. Kilka dobrze znanych sklepów z bronią, kilku dystrybutorów. Naprawdę jak na ilość ludzi walących na ten event i walkę o ogień z parkowaniem, to lichuteńko.
Gdzie nie podszedłeś zagadać, to zawsze coś można urwać. Ja się obkupiłem Riflexem na pół roku do przodu, bo można było pogadać o cenie i się opłacało a i fajną czapeczkę też zaliczyłem gratis.
Bardzo dużo wystawców z trenażerami do strzelania na sucho z różnymi ciekawymi rozwiązaniami technicznymi. Jak kto czegoś takiego szuka, to będzie miał w czym powybierać, aby się na coś zdecydować. Trochę ciuchów taktycznych, kabur, optyki, noży, gwizdków na końcówkę. Po godzinie nie miałem co robić. Powiem tak, zabrałem ze sobą 2 promesy, bo czasem udaje mi się na evencie coś w fajnej cenie wyhaczyć i 2 promesy wróciły do szafy a tak szczerze miałem ochotę sobie coś kupić.
Natomiast sama organizacja wewnątrz na poziomie. Profesjonalna rejestracja, wejście, wyjście. Całkowita porażka z kierowaniem na parkingi i nadzorowaniem gdzie się zwalniają miejsca. Samochodziarze byli zapewne mało szczęśliwi a leży to coś pod Warszawą i nie każdy per pedes, czy na rowerze tam dotrze.
Może to tylko efekt 1-go dnia i pierwszych godzin i to się jakoś rozładuje?
Pozdr,
TZ
Wiatr & Nitro
- Krolik

- Reactions:
- Tematy: 4
Większość stoisk jest tutaj (umknęło nam chyba tylko Parabellum, PZSS i coś jeszcze):
-
anonimowe

- Reactions:
- Tematy: 5
ludzi multum, a przejście całości z pogadaniem i pooglądaniem to max godzina
-
daniellos

- Reactions:
- Tematy: 14
- teku

- Reactions:
- Tematy: 19
- Kontakt:
Warszawa jak Kielce, czyli targi dla każdego i dla nikogo. Czy tak ciężko to podzielić? Dojazd to stanie godzinami w korku + oczywiście brak miejsc parkingowych.
Na szczęście targi w Norymberdze, raz że ciekawsze a dwa lepiej przygotowane są pozbawione tych wad.
Na szczęście targi w Norymberdze, raz że ciekawsze a dwa lepiej przygotowane są pozbawione tych wad.
.177, .22, .223, .25, 7.62×25, 7.62x39, 7,62×51, 7,62x63, .32ACP, 9x18, 9x19, .44, 12/70, i.... była statyka jest IPSC 
-
a_men

- Reactions:
- Tematy: 1
Przybyłem, zobaczyłem... i przeżyłem rozczarowanie.
Zmarnowany czas. Nieduży sklep z bronią oferuje więcej atrakcji.
Jedynie FB Radom podeszło poważnie do tematu.
Stoisko z paciorkami zmiotło nas z planszy.
Zmarnowany czas. Nieduży sklep z bronią oferuje więcej atrakcji.
Jedynie FB Radom podeszło poważnie do tematu.
Stoisko z paciorkami zmiotło nas z planszy.
- TZ
- Moderator globalny

- Reactions:
- Tematy: 182
- Grupa: Moderatorzy globalni
Warte podkreślenia było również stoisko z oscypkami i kiełbasą
Brakowało herbaty z prądem i przygotowanych mini koreczków do testowania
A duże pęta kiełby powinny być na takich wyciąganych sznurkach, jak 9 mm klamki do macania. Bierze się takę pęto, naciąga sznurek, sprawdza powonienie i odkłada a sznurek się automatycznie ściąga. Pan z plakietką sprawdza tylko, czy nie podgryzają. Tiaaa targi broniowe.
Pozdr,
TZ
A duże pęta kiełby powinny być na takich wyciąganych sznurkach, jak 9 mm klamki do macania. Bierze się takę pęto, naciąga sznurek, sprawdza powonienie i odkłada a sznurek się automatycznie ściąga. Pan z plakietką sprawdza tylko, czy nie podgryzają. Tiaaa targi broniowe.
Pozdr,
TZ
Wiatr & Nitro
-
a_men

- Reactions:
- Tematy: 1
P.S. Specjalne "pozdrowienia" dla buraków, których przerosło parkowanie na jednym miejscu parkingowym. Jeden megaburak z firmy zajmujacej się szkoleniami zajął swoim pickupem 3 (słownie: trzy) miejsca.