Dla mnie przydaje się tylko do sprawdzania energii. Nie wiem jak w Twojej krótkiej lufie, ale z moich eksperymentów z Kralam-i Nemesis i Knight ten śrut był najbardziej energetyczny w kalibrze 5,5.
Kral Arms Puncher Empire XS PCP Air Rifle .22
Moderatorzy: Moderatorzy WBP, Moderatorzy wiatrówkowi, Moderatorzy CP
- Yurko
- Zarejestrowany użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 36
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Kral Arms Puncher Empire XS PCP Air Rifle .22
Wcale Cię na tego Beast-a nie namawiam, byś z niego na co dzień strzelał Bo jak się nie ma zdecydowanie ponad 60J ma koszmarny opad i jest beznadziejnie niecelny. No może trochę przesadzam z tą niecelnością. Od starego Monstera gorszy chyba nie jest...
Dla mnie przydaje się tylko do sprawdzania energii. Nie wiem jak w Twojej krótkiej lufie, ale z moich eksperymentów z Kralam-i Nemesis i Knight ten śrut był najbardziej energetyczny w kalibrze 5,5.
"Nie ma nic bardziej praktycznego niż dobra teoria" Ludwig Eduard Boltzmann (1844–1906)
- adnikauto

- Reactions:
- Tematy: 228
@Yurko
Dokladnie tak jest z bardzo ciezkimi srutami. Trzeba duuuzo "napedu"/energii/powietrza by "jakos" przyzwoicie chcialy latac...
Np. AA200 TX i sruty, ktore daja najlepsze i powtarzalne skupienia w moim przypadku to ani lekkie, jak "Express" ani zaden powyzej 18 grain...
Strzelilem raz czy dwa tymi slugami HN 21 grain w celach badawczych ale widac, ze zarowno optycznie jak i mechanicznie wiatrowka strasznie sie meczyla ze srutem 21 grain.
Dalem spokoj niechcac doprowadzic do awarii sprzetu.
BTW w tamtym okresie moj AA mial ok. 21 Juli
Tak samo z Kralem, zakres testow jaki zrobie to beda sruty od lekkich czyli JSB Express 14.35 grain do JSB Jumbo Monster 25.39 grain
Wszystko w tym przedziale wagowym a tego troche jest.
I jak zawsze u mnie - testy na skupienie.
Poki co, pogoda sie popsula, pada... i po testach.

Dokladnie tak jest z bardzo ciezkimi srutami. Trzeba duuuzo "napedu"/energii/powietrza by "jakos" przyzwoicie chcialy latac...
Np. AA200 TX i sruty, ktore daja najlepsze i powtarzalne skupienia w moim przypadku to ani lekkie, jak "Express" ani zaden powyzej 18 grain...
Strzelilem raz czy dwa tymi slugami HN 21 grain w celach badawczych ale widac, ze zarowno optycznie jak i mechanicznie wiatrowka strasznie sie meczyla ze srutem 21 grain.
Dalem spokoj niechcac doprowadzic do awarii sprzetu.
BTW w tamtym okresie moj AA mial ok. 21 Juli
Tak samo z Kralem, zakres testow jaki zrobie to beda sruty od lekkich czyli JSB Express 14.35 grain do JSB Jumbo Monster 25.39 grain
Wszystko w tym przedziale wagowym a tego troche jest.
I jak zawsze u mnie - testy na skupienie.
Poki co, pogoda sie popsula, pada... i po testach.
Guns have two enemies politicians and rust.
Not sure, which is worst...
- Yurko

- Reactions:
- Tematy: 36
Tak, jeśli wiatrówka jest zaprojektowana jako średniak, to nie ma sensu robić z niej armaty. Trzeba się cieszyć z tego, że jest fajna, zgrabna i wygodna w
obyciu.
Szczególnie jeśli się już ma jakąś "niewygodną armatę" i nie potrzeba drugiej...
obyciu.
Szczególnie jeśli się już ma jakąś "niewygodną armatę" i nie potrzeba drugiej...
"Nie ma nic bardziej praktycznego niż dobra teoria" Ludwig Eduard Boltzmann (1844–1906)
- adnikauto

- Reactions:
Ha, ha... najpierw gosc czyta dane ze strony PyramydAir a dopiero pozniej je konfrontuje z rzeczywistoscia...
U mnie bylo na odwrot
Energetycznie jego jak i moj karabinek sie pokrywaja...
BTW- podoba mi sie ten DonnyFl moderator...
To jest moj pierwszy "Turek", ciekawe czy nie ostatni ???
Za szesc "stowek" - 40 Juli, niezla proporcja

U mnie bylo na odwrot
Energetycznie jego jak i moj karabinek sie pokrywaja...
BTW- podoba mi sie ten DonnyFl moderator...
To jest moj pierwszy "Turek", ciekawe czy nie ostatni ???
Za szesc "stowek" - 40 Juli, niezla proporcja
-
rokasa58

- Reactions:
- Tematy: 33
Dołożysz regulator i wyjdzie siedem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ONE SHOOT ONE MOMMENT NO MISS
LG 300 Weaver, HW95L SD SWFA, Diana 6M
LG 300 Weaver, HW95L SD SWFA, Diana 6M
- adnikauto

- Reactions:
Tyle, ze to nie moj styl: ani "taktyczny" wyglad mnie nie pociaga, ani brak ladnego drewienka w osadzie
co juz pisalem chyba w pierwszym poscie.
Jesli moj egzemplarz bedzie sie notorycznie psul to naprawie i sprzedam, bez zadnego zastanowienia.
Dlatego tez wybralem bulla bez regulatora = mniej elementow, ktore moga sprawiac klopoty.
Prosta konstrukcja, ladna orzechowa osada, niska cena... taki "ruski" w budowie - tez o tym pisalem.
Jesli bym chcial bulla z gornej polki to tylko STEYR Pro X .22 - tez 40 Juli, top-notch tylko cena x3 lub x4 co mi zwyczajnie nie odpowiada

https://www.steyr-sport.com/en/air-rifl ... ro-x-scout
Na dzisiaj jest dobrze jak jest, a co jutro przyniesie, kto wie ???

Jesli moj egzemplarz bedzie sie notorycznie psul to naprawie i sprzedam, bez zadnego zastanowienia.
Dlatego tez wybralem bulla bez regulatora = mniej elementow, ktore moga sprawiac klopoty.
Prosta konstrukcja, ladna orzechowa osada, niska cena... taki "ruski" w budowie - tez o tym pisalem.
Jesli bym chcial bulla z gornej polki to tylko STEYR Pro X .22 - tez 40 Juli, top-notch tylko cena x3 lub x4 co mi zwyczajnie nie odpowiada

https://www.steyr-sport.com/en/air-rifl ... ro-x-scout
Na dzisiaj jest dobrze jak jest, a co jutro przyniesie, kto wie ???
- adnikauto

- Reactions:
Prawie tak samo jak w Polsce...
/tez walicie z okien i werand do celow w terenie/
Strzelane z 40J karabinka z pokoju przez werande i pod gorke do gonga na odleglosc 37 yardow, czyli cos ok. 33 metrow.
Na razie cwiczebnie, jutro zas sprobuje w trakcie opadow sniegu, trzeba tez bedzie ustawic inaczej kamerke...

Skalista skarpa z tylu robi za kulochwyt, zas miekkie pokrycie z pol metra glebokosci- liscmi, galeziami, ziemia robi za oslone anty-rykoszetowa.
Musialem wyciac pare mlodych drzewek, zeby uzyskac czysta linie strzalu ale sie oplaca... siedze w domu, w pokoju i strzelam z Fac'a do gonga...
czego chciec wiecej... ???
Jeszcze video dolacze, chociaz zapomnialem przyblizyc ale to nic, daje wstepny poglad sytuacji - nastepne bedzie lepsze
/tez walicie z okien i werand do celow w terenie/
Strzelane z 40J karabinka z pokoju przez werande i pod gorke do gonga na odleglosc 37 yardow, czyli cos ok. 33 metrow.
Na razie cwiczebnie, jutro zas sprobuje w trakcie opadow sniegu, trzeba tez bedzie ustawic inaczej kamerke...

Skalista skarpa z tylu robi za kulochwyt, zas miekkie pokrycie z pol metra glebokosci- liscmi, galeziami, ziemia robi za oslone anty-rykoszetowa.
Musialem wyciac pare mlodych drzewek, zeby uzyskac czysta linie strzalu ale sie oplaca... siedze w domu, w pokoju i strzelam z Fac'a do gonga...
czego chciec wiecej... ???
Jeszcze video dolacze, chociaz zapomnialem przyblizyc ale to nic, daje wstepny poglad sytuacji - nastepne bedzie lepsze
- adnikauto

- Reactions:
Wczoraj jesiennie a dzisiaj zimowo...
Poki co sprzet dziala, nic sie jeszcze nie rozlecialo...
Padajacy snieg, 37 yardow, ok. 33 metry strzelane na szybko do gonga, 12 strzalow, kaliber .22, 40 juli - jedna "dziura" bylaby ale hardoxa z wiatrowki nie przestrzele...

I jeszcze video:
Poki co sprzet dziala, nic sie jeszcze nie rozlecialo...
Padajacy snieg, 37 yardow, ok. 33 metry strzelane na szybko do gonga, 12 strzalow, kaliber .22, 40 juli - jedna "dziura" bylaby ale hardoxa z wiatrowki nie przestrzele...

I jeszcze video: