Jaką wiatrówkę pcp polecacie?
Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
-
Cynosure45
- Nowy użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 1
- Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy
Re: Jaką wiatrówkę pcp polecacie?
Przy 16j nie działa, dopiero w FACu działa. A co do strony to wolałbym w 5,5mm.
- wichura
- Zarejestrowany użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 8
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Ke?Cynosure45 pisze: ↑01 grudnia 2025, 15:57 Przy 16j nie działa, dopiero w FACu działa. A co do strony to wolałbym w 5,5mm.
.177, .22, .25, .30, 35, .44
-
ObywatelCC

- Reactions:
- Tematy: 1
- red5555

- Reactions:
- Tematy: 9
mam klona Artemisa P15 w kalibrze 5.5 do sprzedania, po wszelkich czarach (polerki, korona lufy, spust itd.) i w zrobionej olejowanej osadzie, jak coś to pisz na priv
Steyr Challenge FT, Steyr LG110, FWB 300S, Diana 75 HV, Anschütz Match 380, Kandar P10, Morini CM 162MI, Steyr LP50
- Kacper_Potocki
- Zasłużony dla forum

- Reactions:
- Tematy: 44
- Kontakt:
No widzisz, tak warto kupować. Masz sprzęt, który służy forumowiczowi, jest porobiony. Używany, ale sprawdzony - trzeba brać i ryzyko wtopy jest znacznie mniejsze.
Weihrauch HW40 | Diana 75 + Zulus 5-20x | Walther LG400 + Sentinel 10-40x40
- Wydra

- Reactions:
A co Koledzy myślą o takiej pozycji budżetowej na początek i oswojenie się z karabinkiem, a mianowicie o Snowpeak T-Rex w wersji Bullpup.
Z góry dziękuję za pomoc, gdyż przeszukałem forum i nic nie znalazłem.
Z góry dziękuję za pomoc, gdyż przeszukałem forum i nic nie znalazłem.
Przyjdą takie czasy, że ludzie będą szaleni i gdy zobaczą kogoś przy zdrowych zmysłach, powstaną przeciw niemu mówiąc: Jesteś szalony, bo nie jesteś do nas podobny.
-
rokasa58

- Reactions:
- Tematy: 33
Specbest wie dużo na temat artemisów,bo poprawia je już ładnych kilka lat a nawet możesz u Niego zamówić karabinek już z poprawkami. Jak chcesz,to dam nr telefonu.
ONE SHOOT ONE MOMMENT NO MISS
LG 300 Weaver, HW95L SD SWFA, Diana 6M
- Wydra

- Reactions:
Widziałem jego oferty na sprzedajemy.pl. Czy to ta sama osoba?
Przyjdą takie czasy, że ludzie będą szaleni i gdy zobaczą kogoś przy zdrowych zmysłach, powstaną przeciw niemu mówiąc: Jesteś szalony, bo nie jesteś do nas podobny.
-
rokasa58

- Reactions:
- Tematy: 33
Nie wiem. Jak chcesz,to podam Jego nr tel. na pw. Musisz pamiętać,że to jednak jest tani sprzęt i z lufą może być loteria,reszta jest do ogarnięcia
ONE SHOOT ONE MOMMENT NO MISS
- Wydra

- Reactions:
Wrzuć mi nr telefonu na priv. Z góry dziękuję.
Mam świadomość, że jest to tani sprzęt, ale od czegoś trzeba zacząć. W tym wypadku nie stawiam na precyzję, czy też jakość, gdyż obawiam się, że mogę się zniechęcić do długiej wiatrówki i szybko pójdzie w odstawkę lub do sprzedania. Będzie to moje drugie podejście, gdyż wcześniejszą, długą sprężynę porzuciłem i chcę spróbować z czymś krótszym (bullpup), lżejszym i pcp.
Mam świadomość, że jest to tani sprzęt, ale od czegoś trzeba zacząć. W tym wypadku nie stawiam na precyzję, czy też jakość, gdyż obawiam się, że mogę się zniechęcić do długiej wiatrówki i szybko pójdzie w odstawkę lub do sprzedania. Będzie to moje drugie podejście, gdyż wcześniejszą, długą sprężynę porzuciłem i chcę spróbować z czymś krótszym (bullpup), lżejszym i pcp.
- Jezzman

- Reactions:
Jeżeli boisz się, że się zrazisz to lepiej kupić coś sprawdzonego, pokroju używki S400, którą w razie czego sprzedasz bez straty pieniędzy, aniżeli chinola czy turasa, z którym się będziesz potem bujał.
Już nie wspomnę, że samym wykonaniem czy celnością można się zrazić przy tych drugich.
Już nie wspomnę, że samym wykonaniem czy celnością można się zrazić przy tych drugich.
Człowiek nieskalany treningiem
Daystate Tsar + mały EFR/SII 36x42, Daystate Mk4 Grand Prix zimuje w szafie, Diana 75 na szafie
Małopolski Klub Strzelectwa Terenowego Dragon LOK
Daystate Tsar + mały EFR/SII 36x42, Daystate Mk4 Grand Prix zimuje w szafie, Diana 75 na szafie
Małopolski Klub Strzelectwa Terenowego Dragon LOK
- Wydra

- Reactions:
Jazzman.
Mam wrażenie, że czasy, kiedy można było wiatrówkę szybko i z małą stratą odsprzedać, powoli mijają. Pamiętam, jak podczas pandemii cokolwiek wstawiło się do sprzedaży, to znikało w 3-5 dni. Obecnie wybór używek jest ogromny, a zainteresowanie wiatrówkami zmniejsza się i dryfuje w kierunku broni palnej. Jest to moje prywatne zdanie.
Mam wrażenie, że czasy, kiedy można było wiatrówkę szybko i z małą stratą odsprzedać, powoli mijają. Pamiętam, jak podczas pandemii cokolwiek wstawiło się do sprzedaży, to znikało w 3-5 dni. Obecnie wybór używek jest ogromny, a zainteresowanie wiatrówkami zmniejsza się i dryfuje w kierunku broni palnej. Jest to moje prywatne zdanie.