Pistolet 4.5mm na 10m [rekreacja]

Tematy dotyczące wiatrówek

Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi

sengir
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Tematy: 1
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Pistolet 4.5mm na 10m [rekreacja]

Post autor: sengir »

Marcin1212 pisze: 03 listopada 2025, 22:01 Dziękuję za odpowiedzi. Muszę to przemyśleć dokładniej bo myślałem że się da pogodzić w jednym sprzęcie strzelanie dzieci i może mój kaprys posiadania pistoletu, którym mógłbym szybko posłać kilka śrutów, tak dla rekreacji. Dzieciaki się garną, jeszcze nie wiem do jakiego stopnia, ale hw50 dla takiego dziecka jest nie do obsługi, co ja gadam moja żona nawet nie jest w stanie przyłożyć się poprawnie do strzału. Myślałem że jakimś Umarexowym wWaltherem albo Berettą da się to połączyć, ale może rzeczywiście coś bardziej dla dzieci wezmę.

Acha i tej przeróbki na pcp jestem ciekaw. Na pewno byłoby fajnie postrzelać przy temperaturze jaką mamy teraz
Najblizej tych oczekiwań bedzie Beeman p17. Z tym, że nie wiem na ilek dzieci dadza rade go zame zamknąć. Bo trzeba w to troche wysiłku włożyć.. plus w klubie u nas kilka dzieciaków sobie koszulki zniszczyło zamykajać HW40(identyczna konstrukcja- której Beeman jest klonem) Wtedy odpada Ci też zabawa w bombki co2. Jest on tez nieco lzejszy od Cp1-m czy innych wiatrowek typu Diana/artemis?razor( w sumei to wszystko to samo). Bolt od RazorGun... trochę pokrzyżował mi szyki... Bo zostałem z Cp1-M którego szkoda mi po kosztach sprzedawać. Pistolet kupiony za prawie pięć stówek(480zl) dokupiony dodatkowy magazynek... teraz nowka Bolta do kupienia za 350zl... ;laughing: Także trzeba dobrze wybrać by nie zostać potem z wiatrówką której nie sprzedamy bez straty albo wcale. :-?
HW50S
hAMMERLI AP20 PRO
Marcin1212
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik
Reactions:
Tematy: 0
Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy

Post autor: Marcin1212 »

Mam w życiu trochę mało czasu, więc to strzelanie rekreacyjnie u mnie tylko. Strzelanie do tarczy tylko dla samego siebie, może na grillu ze znajomym śrutem kandar żeby wyrównać szanse :-D Stwierdziłem że tu nie bawię się w szukanie coraz to nowych rzeczy. Stara Hw mi wystarczy. Tak jak pisałem chciałem dla dzieci coś małego i chyba ta Diana lub jej klony będą chyba najlepszym wyborem. Ewentualnie dołożę parę groszy i wezmę tą wersję z dodatkową kolbą. Zamierzam kupić raz i używać ile się da. Sprzedam jak dzieci nie będą już chciały strzelać
Awatar użytkownika
Kacper_Potocki
Zasłużony dla forum
Zasłużony dla forum
Reactions:
Tematy: 43
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Kontakt:

Post autor: Kacper_Potocki »

Z beemanami będzie problem w przypadku dzieciaków, nie będą umieli sobie poradzić, do tego ciągłe przytrzaskiwanie palców i ubrań - lepiej kupić coś na bombiczki co2 :)
Weihrauch HW40 | Diana 75 + Zulus 5-20x | Walther LG400 + Sentinel 10-40x40
Awatar użytkownika
Michaus
Moderator globalny
Moderator globalny
Reactions:
Tematy: 73
Grupa: Moderatorzy globalni

Post autor: Michaus »

Robi się coraz chłodniej i pistolety na CO2 będą słabnąć i pluć śniegiem z lufy.
"Nie muszę wyważać drzwi co już zostały wyważone."
Awatar użytkownika
czemar
Moderator
Moderator
Reactions:
Tematy: 31
Grupa: Moderatorzy wiatrówkowi

Post autor: czemar »

Mało komu chce się strzelać w zimne dni dla przyjemności.
Czasem trzeba potrenować, sprawdzić sprzęt ale to już jest domeną zawodowców.
Od biedy można by poszukać Iża 60/61 ale ostatnio generalnie sprzęt z tej strony świata ma słaby pr :)
Tak więc proponował bym zostać przy chińskich składakach i czekać na nadchodzące czarne piątki itp ....
M.
0.177 -0.22 .......
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Wiatrówki”