Pardini K12

Podforum poświęcone pneumatycznemu strzelectwu matchowemu.

Moderatorzy: Moderatorzy wiatrówkowi, Moderator match

Awatar użytkownika
Yurko
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Tematy: 36
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Pardini K12

Post autor: Yurko »

Nie wiem jak to jest w Pardidni, ale w kartuszach innych marek jest całkiem sporo miejsca między zamknięciem zaworu kartusza a zejściem oringu z końcówki. Czyli przed odpowietrzeniem trzeba by chyba trochę poluzować kartusz aż się wyczuje zamknięcie zaworu i dopiero wtedy można próbować odpowietrzać.

Ja tak nie robię, bo nie mam odpowietrzenia, ale jestem pewny, że w Waltherze to wyczuwam. Zresztą gdy się czasami luzuje kartusz by pistolet nie leżał pod ciśnieniem w czasie dłuższych przerw. łatwo to poznać na co zwracać uwagę.
"Nie ma nic bardziej praktycznego niż dobra teoria" Ludwig Eduard Boltzmann (1844–1906)
WojciechG
Reactions:
Tematy: 1

Post autor: WojciechG »

W moim Tesro, do nabijania nie dokręcam do końca by nie otwierać zaworu, a końcówka jest lekko zeszlifowana.
wiki09
Reactions:
Tematy: 6

Post autor: wiki09 »

Można też inaczej , na zdjęciu dwa adaptery do Walthera . Po prawej zwykły , po lewej , hmm robiony nie wiem przez kogo , ale ten po lewej jak widać z odpowietrzeniem , różnicę widać . Nie wiem jak jest w innych kartuszach , ale w Waltherze ten z lewej nie naciska na "zawór" w kartuszu i przy ładowaniu , a w sumie po ładowaniu , spokojnie można odpowietrzyć . Zapewne da się zrobić taki adapter i dla innych modeli .
P.S. kiedyś były do kupienia na strnie 10punkt9 , lub Prelutec , nie pamiętam dokładnie który sklep je oferował .
ADAWAL.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
1donkihot
Reactions:
Tematy: 7
Kontakt:

Post autor: 1donkihot »

Cześć Wszystkim, i ja od niedawna mam K12. Już trochę się z nim zapoznałem i trochę szpeju zorganizowałem. Dokupiłem sprężarkę na Ali... którą już zmodyfikowałem, zaglądałem do mechanizmu spustowego (czy jak go tam zwał). Będę kręcił filmiki, na razie pierwszy z rozpakowywania:
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Match”