Nie wiem jak to jest w Pardidni, ale w kartuszach innych marek jest całkiem sporo miejsca między zamknięciem zaworu kartusza a zejściem oringu z końcówki. Czyli przed odpowietrzeniem trzeba by chyba trochę poluzować kartusz aż się wyczuje zamknięcie zaworu i dopiero wtedy można próbować odpowietrzać.
Ja tak nie robię, bo nie mam odpowietrzenia, ale jestem pewny, że w Waltherze to wyczuwam. Zresztą gdy się czasami luzuje kartusz by pistolet nie leżał pod ciśnieniem w czasie dłuższych przerw. łatwo to poznać na co zwracać uwagę.
Pardini K12
Moderatorzy: Moderatorzy wiatrówkowi, Moderator match
- Yurko
- Zarejestrowany użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 36
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Pardini K12
"Nie ma nic bardziej praktycznego niż dobra teoria" Ludwig Eduard Boltzmann (1844–1906)
-
WojciechG

- Reactions:
- Tematy: 1
W moim Tesro, do nabijania nie dokręcam do końca by nie otwierać zaworu, a końcówka jest lekko zeszlifowana.
-
wiki09

- Reactions:
- Tematy: 6
Można też inaczej , na zdjęciu dwa adaptery do Walthera . Po prawej zwykły , po lewej , hmm robiony nie wiem przez kogo , ale ten po lewej jak widać z odpowietrzeniem , różnicę widać . Nie wiem jak jest w innych kartuszach , ale w Waltherze ten z lewej nie naciska na "zawór" w kartuszu i przy ładowaniu , a w sumie po ładowaniu , spokojnie można odpowietrzyć . Zapewne da się zrobić taki adapter i dla innych modeli .
P.S. kiedyś były do kupienia na strnie 10punkt9 , lub Prelutec , nie pamiętam dokładnie który sklep je oferował .
P.S. kiedyś były do kupienia na strnie 10punkt9 , lub Prelutec , nie pamiętam dokładnie który sklep je oferował .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
1donkihot

- Reactions:
- Tematy: 7
- Kontakt:
Cześć Wszystkim, i ja od niedawna mam K12. Już trochę się z nim zapoznałem i trochę szpeju zorganizowałem. Dokupiłem sprężarkę na Ali... którą już zmodyfikowałem, zaglądałem do mechanizmu spustowego (czy jak go tam zwał). Będę kręcił filmiki, na razie pierwszy z rozpakowywania: