Co kupić nowego do 6-7 tys
Moderatorzy: Jka, Moderatorzy wiatrówkowi
-
Piotr PT
- Nowy użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 1
- Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy
Co kupić nowego do 6-7 tys
Witam chcę kupić karabinek PCP w cenie 5-7tys który będzie najlepszy do tarczy w tym pułapie cenowym. Wstępnie interesuje się hw100t bo ma preferowany przeze mnie chwyt pistoletowy, drugi to AA hft500 który że względu na kształt kolby mi trocie nie leży. Zależy mi na celności 25 i 50 m, szukam opinni o tych dwóch karabinkach oraz alternatywie w podobnej cenie. Chodzi o nowy egzemplarz 
- pitols
- Zarejestrowany użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 2
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Co kupić nowego do 6-7 tys
Cześć,
Wiem że chcesz nowy karabin, jednak te które wymieniłeś nie mogą się równać z karabinkiem STEYR, który jest typowo do tarczy. Obecnie w dziale K/S jest wystawionych 3 sztuki. Ponegocjuj z właścicielami bo naprawdę warto nawet gdyby trzeba było parę stówek dołożyć.
Wiem że chcesz nowy karabin, jednak te które wymieniłeś nie mogą się równać z karabinkiem STEYR, który jest typowo do tarczy. Obecnie w dziale K/S jest wystawionych 3 sztuki. Ponegocjuj z właścicielami bo naprawdę warto nawet gdyby trzeba było parę stówek dołożyć.
Scyzor HFT
Tx200Hc
Steyr LG110
Tx200Hc
Steyr LG110
- Jezzman

- Reactions:
- Tematy: 10
Za 7300 aktualnie na bazarku masz LG400 w protezie od kolegi Zbyszka. Gotowy karabinek do wygrywania zawodów (jak operator ogarnia).
Jak dobrze pogadasz to i może się zmieścisz w budżecie.
Kupno nowego to trochę strata kasy, a na takim Waltherze nie stracisz.
viewtopic.php?t=215691&start=15
Jak dobrze pogadasz to i może się zmieścisz w budżecie.
Kupno nowego to trochę strata kasy, a na takim Waltherze nie stracisz.
viewtopic.php?t=215691&start=15
Człowiek nieskalany treningiem
Daystate Mk4 Grand Prix + mały EFR, Daystate Tsar + SII 36x42, Diana 75
Małopolski Klub Strzelectwa Terenowego Dragon LOK
Daystate Mk4 Grand Prix + mały EFR, Daystate Tsar + SII 36x42, Diana 75
Małopolski Klub Strzelectwa Terenowego Dragon LOK
-
Piotr PT
- Nowy użytkownik

- Reactions:
Zaczynałem rozglądanie się od lgm2 w pcp i lg210. Jeden prawie kupiłem, ale przy zakupie wyszedł mały problem z systemem, szkoda bo wizualnie wyglądał fajnie i nie był zlachany. Teraz podobne w dużo gorszym stanie wizualnym kosztują po 4k, a sprzęt ma swoje lata i na dzień dobry trzeba się bawić w oklejanie, malowanie i odnawianie. Potrzebuje czegoś z gwarancją żeby nie zostać samemu z problemem jak coś się stanie. W opisach używanych jest często opis coś w stylu unie działał i chyba jest ok bo nic nie robiłem. Albo że leży bo to zapasowy, a właśnie z takim przypadkiem mam źle doświadczenie
- pitols

- Reactions:
- Tematy: 2
No cóż dobrze Ci radzimy ale to Twoje pieniądze i wybór.
Te dwa karabinki o których wspomniałeś to jednak klasa niżej aniżeli Walther LG400 czy Steyr LG110 i napewno bedziesz musiał ponieść dodatkowe koszty żeby je do strzelania tarczowego przygotować. Myślę o stopce czy palmrescie.
Pozdro
Te dwa karabinki o których wspomniałeś to jednak klasa niżej aniżeli Walther LG400 czy Steyr LG110 i napewno bedziesz musiał ponieść dodatkowe koszty żeby je do strzelania tarczowego przygotować. Myślę o stopce czy palmrescie.
Pozdro
Scyzor HFT
Tx200Hc
Steyr LG110
Tx200Hc
Steyr LG110
- wichura

- Reactions:
- Tematy: 11
A ja zapytam przewrotnie. To strzelanie "do tarczy" ma być na zawodach, czy koło domu?
.177, .22, .25, .30, 35, .44
-
Piotr PT
- Nowy użytkownik

- Reactions:
Na dzień dzisiejszy koło domu, choć muszę przyznać że coraz bardziej myślę o treningu hft i startach w zawodach. Aktualnie strzelam ze stolika, bawię się w tarcze BR na 25m, bo na 50m z rotexa to raz strzelałem i widze że potrzebna lepsza kultura pracy spustu i całego systemu
-
Krzysiek1987

- Reactions:
Jeśli zależy Ci typowo na tarczy, to z tej półki cenowej najlepszym wyborem będzie Steyr – celność i kultura pracy są zauważalnie wyższe niż w HW100 czy HFT500. HW100T to bardzo solidny i niezawodny karabinek, ale jednak bliżej mu do rekreacji i HFT niż do typowej tarczy. AA HFT500 z kolei to fajna konstrukcja, ale jak sam piszesz – jeśli kolba Ci nie leży, to nie ma sensu się męczyć, bo ergonomia jest kluczowa. Jeżeli trzymasz się nowego sprzętu, to warto też zerknąć na Walther LG400 – mieści się w tym budżecie i jest mocną alternatywą dla Steyra.
- wichura

- Reactions:
- Tematy: 11
Albo coś ze stajni FX, w tym przedziale cenowym jest na prawdę duży wybór. Powiem więcej, w tym budżecie kupisz fajny karabinek, i jeszcze na osprzęt zostanie.
.177, .22, .25, .30, 35, .44
-
Knome1969
- Nowy użytkownik

- Reactions:
jeśli chwyt pistoletowy jest dla Ciebie priorytetem, HW100T to bardzo rozsądny wybór: wygodna kolba, dobra ergonomia, fabrycznie stabilna i precyzyjna w tej klasie. AA HFT500 też super konstrukcja, często chwalona za jakość wykonania i regulacje, ale jeśli kształt kolby Ci „nie leży” to po kilku strzałach będzie męka — ergonomia robi różnicę.