Wiatrówka Preedom łucznik wz70

Wiatrówki chińskie i inny sprzęt na tym poziomie

Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi

Spaghetti
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik
Reactions:
Tematy: 1
Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy

Wiatrówka Preedom łucznik wz70

Post autor: Spaghetti »

Jestem w posiadaniu wiatrówki Preedom łucznik wz 70 w dobrym stanie oryginalna, chciałbym się zapytać czy warto taką wiatrówkę sprzedać i kupić inną po sprzedaży takiej wiatrówki
miałbym fundusze ok 2000 polskich złotych ale nie wiem czy nie lepiej poczekać i jej nie sprzedawać. W tym poście chciałbym też się zapytać jakie wiatrówki w cenie 2000zł polecacie. A może trzeba kupić jakąś droższą? Jestem nowy więc nie wiem. Przede wszystkim chciałbym znaleźć model z dobrym stosunkiem ceny do jakości.

Dziękuję za wszystkie porady jakie otrzymam.

:516:
IMPULS
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Tematy: 0
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Wiatrówka Preedom łucznik wz70

Post autor: IMPULS »

pistolet o którym piszesz nie należy do czołówki pneumatycznych pistoletów używanych w sporcie. Czasy jego świetności, o ile je miał, dawno minęły. Super wyniku z niego raczej nie wystrzelasz. Jeżeli chodzi o sprzedaż to nie wiem po ile teraz "chodzą". Pewno nie są to wielkie pieniądze. Ma jedną wielką zaletę: jak opanujesz Łucznika wz 70 to żaden inny pistolet nie będzie Ci straszny.
Sam zdecyduj. Ja swoich pozbyłem się kilka lat wstecz ale teraz żałuję, że choć jednego nie zostawiłem do kolekcji. Wydaje mi się, że jednak to kultowa broń i był powszechnie używany do szkolenie początkowego w wielu klubach, szczególnie LOKowskich. Lokalne zawody to "obskakiwał" gdzieś tak do końca lat 80 tych
Pozdrawiam
Spaghetti
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik
Reactions:
Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy

Post autor: Spaghetti »

Dzięki jeśli to nie są duże pieniądze to chyba nie będę sprzedawał,ale w takim razie mógłbyś mi polecić wiatrówkę za 2000zł?
Lapsuski
Reactions:
Tematy: 10

Post autor: Lapsuski »

W tej kwocie będziesz miał nowe HW50s + tuning.
IMPULS
Reactions:
Tematy: 0

Post autor: IMPULS »

@spaghetti nie bardzo wiem co Ci poradzić. Zależy co chcesz strzelać. Ja, bardzo amatorsko, strzelałem wg przepisów ISSF, ( 10 metrów). z pistoletów, które nie były z najwyższej półki, po prostu z tego co było dostępne w LOKu. Teraz nie bardzo jestem w temacie ale myślę, że koledzy z forum coś podpowiedzą.
Awatar użytkownika
Hoplofob
Reactions:
Tematy: 16

Post autor: Hoplofob »

Spaghetti pisze: 01 czerwca 2025, 18:13Dzięki jeśli to nie są duże pieniądze to chyba nie będę sprzedawał,ale w takim razie mógłbyś mi polecić wiatrówkę za 2000zł?
Napisz jeszcze do czego i jak chcesz strzelać.
Pistolet do tarczy z ambicjami olimpijskimi?
Pistolet rekreacyjnie?
Karabinek?
Na sprężynę, czy z butli? A może PCA?
Nie obawiam się idiotów głoszących oczywiste prorosyjskie bzdury, boję się tych, którzy pracują dla kacapów ukrywając swoje prorosyjskie poglądy
Józef Piłsudski
WojciechG
Reactions:

Post autor: WojciechG »

Jak trzymać tego Łucznika to dla sentymentu lub w kolekcji, bo do strzelania to takie sobie. Wygląda to jak pistolet Jamesa Bonda,Obrazek ale to jednak nie to.
Do postrzelania "ogrodowego" wolałbym Spa/Artemis CP1 lub CP2, albo chociażby jakąś "starą maczówke" PCA żeby nie pchać się w butle czy pompki do PCP. Przy ambicjach do tarczy "stara maczówka" ogarnie, albo jak już się w to wpadnie na amen to bez pistoletu match PCP się nie obejdzie.
wikiii88
Reactions:

Post autor: wikiii88 »

Warto tego Łucznika zachować, ale na pewno nie do strzelania dla funu ;-)
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „"Najlepsze, najszybsze, najtańsze"”