Strzelnica Makoszowy

Górnośląska Grupa "Hunter"

Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi

kranz
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Tematy: 0
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Strzelnica Makoszowy

Post autor: kranz »

jako że w tym roku jeszcze nie byłem to może ktoś wytłumaczy jak to teraz działa - czy w przypadku gdy jest strzelanie z palnej to czy nadal jest jakieś miejsce gdzie można postrzelać z pneumatyka czy trzeba czekać aż się skończy?

nie będę tutaj filozofował ale nie było trudne do przewidzenia że po wykupieniu terenu przez Temidę skończy się strzelanie 'na starych zasadach' a zacznie strzelanie na zasadach narzuconych przez właściciela terenu. A przykład z góry potwierdza że z dogadaniem się może być trudno bo np. tutaj to nie macie nic wpisane na mak25 na 13.04
https://tstemida-zabrze.pl/kalendarz

Ale żeby nie było w pełni popieram podejście - płacę, jestem właścicielem i narzucam zasady. Dlatego moim zdaniem dobra jest inicjatywa sformalizowania wiatrówkowców pod Temidę jeśli jest taka możliwość lub po prostu znalezienia innego miejsca.
Steyr EVO 10
HW45 Black Star (Hogan)
HW97k (Hogan) + BKL360 + Vortex Diamondback Tactical 6-24x50

"duży pocisk = duża siła obalająca"
Awatar użytkownika
swinka
Reactions:

Post autor: swinka »

To samo pomyślałem.Dlaczego nie było zgłoszenia w kalendarzu Temidy?
HW95 Lux 4,5mm + Vortex Diamondback 4-12x40 AO
HW40 4,5mm
Kefir
Reactions:
Tematy: 2

Post autor: Kefir »

Temidą nie jest właścicielem tego terenu. Należy on do miasta Zabrze.
knieja
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik
Reactions:
Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy

Post autor: knieja »

W kalendarzu dziś na mak25 pusto, można przyjechać z wiatrówką?
benekpe
Reactions:
Tematy: 4

Post autor: benekpe »

knieja pisze: 14 kwietnia 2025, 16:31 W kalendarzu dziś na mak25 pusto, można przyjechać z wiatrówką?
Zarząd nie zawsze ma czas na aktualizację w kalendarzu zgłoszeń... Dlatego jest ryzyko, że ktoś będzie korzystał z osi przeznaczonych do strzelań z broni palnej.
Przy okazji info jakie otrzymałem dzisiaj od Prezesa TS Temida. Każdy "wiatrówkowiec" może wstąpić w szeregi Temidy i będzie zwolniony z opłaty wpisowej. Nadal obowiązują wcześniej ustalone z Zarządem zasady korzystania ze strzelnicy - nic się w tym zakresie nie zmieniło...
WSZYSTKICH bez wyjątku obowiązuje "Regulamin Strzelnicy MAK25". "Prowadzący Strzelanie" odpowiada za bezpieczeństwo, przebieg strzelania i zachowanie strzelców.
Uprzedzając pytania - tak, jest możliwość wspólnego strzelania...
Szczegółowych informacji udzieli Wam Zarząd - namiary są ogólnodostępne na stronie Temidy.
AR15 DB 223 rem, CZ600 223 rem, CZ457 Varmint 22lr, CZ P-09 22lr, Ruger Blackhawk 357 mag, Alfa-steel .38 spec, Winchester 357 mag, Rolling Block 357 mag, Martini Henry 357 mag, Henry AR-7 Survival 22 lr
Awatar użytkownika
Aligatius
Reactions:
Tematy: 25

Post autor: Aligatius »

Jak to ma wyglądać w praktyce?
Przypuśćmy, że zapisałem się do sekcji wiatrówkowej. Jest ładna pogoda i naszła mnie spontanicznie ochota trochę postrzelać. Dawnymi czasy pakowałem sprzęt i za 15 min byłem na strzelnicy. Czy teraz będę musiał to zgłaszać w Temidzie? Czy książka strzelań będzie dostępna na obiekcie? Z tego co mówił w marcu przy wspólnym sprzątaniu strzelnicy Prezes Temidy, wiatrowkowcow nie obowiązywał wpis. Czy coś się w tym względzie zmieniło?
AT44 10 LW; Beretta 92FS
benekpe
Reactions:
Tematy: 4

Post autor: benekpe »

Aligatius pisze: 18 kwietnia 2025, 20:58 Jak to ma wyglądać w praktyce?
Przypuśćmy, że zapisałem się do sekcji wiatrówkowej. Jest ładna pogoda i naszła mnie spontanicznie ochota trochę postrzelać. Dawnymi czasy pakowałem sprzęt i za 15 min byłem na strzelnicy. Czy teraz będę musiał to zgłaszać w Temidzie? Czy książka strzelań będzie dostępna na obiekcie? Z tego co mówił w marcu przy wspólnym sprzątaniu strzelnicy Prezes Temidy, wiatrowkowcow nie obowiązywał wpis. Czy coś się w tym względzie zmieniło?
Ja to rozumiem w ten sposób, że jeśli na MAK25 nikt nie będzie strzelał z broni palnej, osie będą dostępne dla wszystkich "wiatrówkowców" bez potrzeby powiadamiania Zarządu i dokonywania wpisów do książki. W sytuacji, gdy jednak będą strzelania z broni palnej, "Prowadzący Strzelanie" będzie wymagał od WSZYSTKICH bez wyjątku poświadczenia własnoręcznym podpisem w książce zapoznania się z Regulaminem Strzelnicy, podporządkowania się jego komendom...
W mojej ocenie przynależność do sekcji wiatrówkowej daje pewne korzyści - każdy pewnie będzie przeszkolony w zakresie bezpiecznego zachowania się na strzelnicy przez co będzie miał ułatwiony do niej dostęp... Będzie na równi (albo podobnie) traktowany jak każdy inny członek TS TEMIDA.
PS
W czasie wspólnych strzelań tak naprawdę nie ma znaczenia kto z czego strzela. Czy z wiatrówki, broni palnej czy z łuku... Ważne, by przestrzegać regulaminu i słuchać komend Prowadzącego :-)
AR15 DB 223 rem, CZ600 223 rem, CZ457 Varmint 22lr, CZ P-09 22lr, Ruger Blackhawk 357 mag, Alfa-steel .38 spec, Winchester 357 mag, Rolling Block 357 mag, Martini Henry 357 mag, Henry AR-7 Survival 22 lr
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Grupa "Hunter" Śląsk”