jako że w tym roku jeszcze nie byłem to może ktoś wytłumaczy jak to teraz działa - czy w przypadku gdy jest strzelanie z palnej to czy nadal jest jakieś miejsce gdzie można postrzelać z pneumatyka czy trzeba czekać aż się skończy?
nie będę tutaj filozofował ale nie było trudne do przewidzenia że po wykupieniu terenu przez Temidę skończy się strzelanie 'na starych zasadach' a zacznie strzelanie na zasadach narzuconych przez właściciela terenu. A przykład z góry potwierdza że z dogadaniem się może być trudno bo np. tutaj to nie macie nic wpisane na mak25 na 13.04
https://tstemida-zabrze.pl/kalendarz
Ale żeby nie było w pełni popieram podejście - płacę, jestem właścicielem i narzucam zasady. Dlatego moim zdaniem dobra jest inicjatywa sformalizowania wiatrówkowców pod Temidę jeśli jest taka możliwość lub po prostu znalezienia innego miejsca.
Strzelnica Makoszowy
Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 0
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Strzelnica Makoszowy
Steyr EVO 10
HW45 Black Star (Hogan)
HW97k (Hogan) + BKL360 + Vortex Diamondback Tactical 6-24x50
"duży pocisk = duża siła obalająca"
HW45 Black Star (Hogan)
HW97k (Hogan) + BKL360 + Vortex Diamondback Tactical 6-24x50
"duży pocisk = duża siła obalająca"
- swinka
- Reactions:
To samo pomyślałem.Dlaczego nie było zgłoszenia w kalendarzu Temidy?
HW95 Lux 4,5mm + Vortex Diamondback 4-12x40 AO
HW40 4,5mm
HW40 4,5mm
-
- Reactions:
- Tematy: 2
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
- Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy
-
- Reactions:
- Tematy: 4
Zarząd nie zawsze ma czas na aktualizację w kalendarzu zgłoszeń... Dlatego jest ryzyko, że ktoś będzie korzystał z osi przeznaczonych do strzelań z broni palnej.
Przy okazji info jakie otrzymałem dzisiaj od Prezesa TS Temida. Każdy "wiatrówkowiec" może wstąpić w szeregi Temidy i będzie zwolniony z opłaty wpisowej. Nadal obowiązują wcześniej ustalone z Zarządem zasady korzystania ze strzelnicy - nic się w tym zakresie nie zmieniło...
WSZYSTKICH bez wyjątku obowiązuje "Regulamin Strzelnicy MAK25". "Prowadzący Strzelanie" odpowiada za bezpieczeństwo, przebieg strzelania i zachowanie strzelców.
Uprzedzając pytania - tak, jest możliwość wspólnego strzelania...
Szczegółowych informacji udzieli Wam Zarząd - namiary są ogólnodostępne na stronie Temidy.
AR15 DB 223 rem, CZ600 223 rem, CZ457 Varmint 22lr, CZ P-09 22lr, Ruger Blackhawk 357 mag, Alfa-steel .38 spec, Winchester 357 mag, Rolling Block 357 mag, Martini Henry 357 mag, Henry AR-7 Survival 22 lr
- Aligatius
- Reactions:
- Tematy: 25
Jak to ma wyglądać w praktyce?
Przypuśćmy, że zapisałem się do sekcji wiatrówkowej. Jest ładna pogoda i naszła mnie spontanicznie ochota trochę postrzelać. Dawnymi czasy pakowałem sprzęt i za 15 min byłem na strzelnicy. Czy teraz będę musiał to zgłaszać w Temidzie? Czy książka strzelań będzie dostępna na obiekcie? Z tego co mówił w marcu przy wspólnym sprzątaniu strzelnicy Prezes Temidy, wiatrowkowcow nie obowiązywał wpis. Czy coś się w tym względzie zmieniło?
Przypuśćmy, że zapisałem się do sekcji wiatrówkowej. Jest ładna pogoda i naszła mnie spontanicznie ochota trochę postrzelać. Dawnymi czasy pakowałem sprzęt i za 15 min byłem na strzelnicy. Czy teraz będę musiał to zgłaszać w Temidzie? Czy książka strzelań będzie dostępna na obiekcie? Z tego co mówił w marcu przy wspólnym sprzątaniu strzelnicy Prezes Temidy, wiatrowkowcow nie obowiązywał wpis. Czy coś się w tym względzie zmieniło?
AT44 10 LW; Beretta 92FS
-
- Reactions:
- Tematy: 4
Ja to rozumiem w ten sposób, że jeśli na MAK25 nikt nie będzie strzelał z broni palnej, osie będą dostępne dla wszystkich "wiatrówkowców" bez potrzeby powiadamiania Zarządu i dokonywania wpisów do książki. W sytuacji, gdy jednak będą strzelania z broni palnej, "Prowadzący Strzelanie" będzie wymagał od WSZYSTKICH bez wyjątku poświadczenia własnoręcznym podpisem w książce zapoznania się z Regulaminem Strzelnicy, podporządkowania się jego komendom...Aligatius pisze: ↑18 kwietnia 2025, 20:58 Jak to ma wyglądać w praktyce?
W mojej ocenie przynależność do sekcji wiatrówkowej daje pewne korzyści - każdy pewnie będzie przeszkolony w zakresie bezpiecznego zachowania się na strzelnicy przez co będzie miał ułatwiony do niej dostęp... Będzie na równi (albo podobnie) traktowany jak każdy inny członek TS TEMIDA.
PS
W czasie wspólnych strzelań tak naprawdę nie ma znaczenia kto z czego strzela. Czy z wiatrówki, broni palnej czy z łuku... Ważne, by przestrzegać regulaminu i słuchać komend Prowadzącego :-)
AR15 DB 223 rem, CZ600 223 rem, CZ457 Varmint 22lr, CZ P-09 22lr, Ruger Blackhawk 357 mag, Alfa-steel .38 spec, Winchester 357 mag, Rolling Block 357 mag, Martini Henry 357 mag, Henry AR-7 Survival 22 lr