No fakt.. tego nie wziąłem pod uwagę, że "na strzelnicę" też można targać więcej niż potrzeba, bo się lubi
A co do Wave, to ja zawsze byłem zwolennikiem folderka, ale jak sobie fundnąłem na okrągłą kolejną dekadę życia multitoola, to de facto zdecydowanie częściej używam innych jego funkcji, niż samo ostrze. A zazwyczaj zdarza mi się użyć go przynajmniej raz dziennie.
Także z jednej strony prawdą jest - noszę go bo lubię, ale na szczęście nie jest jedynie fajnym wypychaczem kieszeni
SKS Ardea || Pomorskie Stowarzyszenie Strzelecko-Kolekcjonerskie "DO BRONI"
Pozbyłem się toola kiedy kupiłem małą cobrę od Knipexa .
Co do foldera to noszę praktycznie zawsze jeden z 12-tu jakie mi zostały.
Od tygodnia jest to Dozier bo jest lekki i z drucianym klipsem chowa się prawie całkiem w kieszeni .
Co do pakowania po kieszeniach różnych dupereli to każdego osobna sprawa ja dorosłem do tego , że im mniej tym lepiej .
M.
Cobrę od Knipexa?
Co to takiego dokładnie? Może o inną nazwę chodzi, bo jedyne co mi wyrzuca google to coś (w różnych rozmiarach), co nie wygląda mi na alternatywę dla multitoola:
SKS Ardea || Pomorskie Stowarzyszenie Strzelecko-Kolekcjonerskie "DO BRONI"
https://profitechnik.pl/produkt/szczypc ... 1-125.html
Z powodzeniem odkręci śrubki mniejsze i większe, wygnie zdemontuje i coś tam jeszcze wyrwie. Ta z Twojego linku jest bardziej pod armaturę z racji gładkich szczęk.
Toolem tego nie zrobisz , przynajmniej mnie było dużo łatwiej.
Teraz brakuje mi tylko uniwersalnego wkrętaka z bitami .
Niby mam komplet Metabo ale jest za ciężki i bardzo przeszkadza w torbie/ plecaku .
Wybór padnie chyba na Werę lub Wihę .
M.
A ja właśnie sobie kupiłem czarnego Surge'a. Mieści się idealnie w ładownicy GTG na 9 mm. Mały nie jest - poprzednio miałem Skeletoola, którego zgubiłem, ale wygląda na to, że wszystko ma co trzeba na każdą okoliczność.
Ja zabieram niewielkiego multitoola oraz składany nóż STANLEY. Bardzo fajny, solidny i użyteczny zestaw do kupeinie w komplecie np. na A... za około 90 zł. Klapy do czołgu tym raczej nie otworzę, ale dla niespodziewanych zastosowań idealny.
Grzesiek1988 pisze: ↑12 marca 2025, 17:21...hitem jest ten 20w1 w tej cenie nie ma sobie równych.
Odkopanie wątku po 3 latach wydaje się być zabiegiem reklamowym, ale muszę przyznać, że ten 20w1 z kluczem nastawnym (JB02) to fajne narzędzie. Sprawiłem go sobie dawno temu "dla jaj" - jako rabat przy większych zakupach - i okazał się zadziwiająco wszechstronny.
Dla wielbicieli Leathermana od tygodnia w militariach.pl obniżka na toole Wave+: są po 499.
Do mnie nie trafia idea Wave+: multitool to narzędzie kieszonkowe a nie przenośny warsztat, więc w torbie strzelnicowej najprostszy z wytrzymałych Leatherman Rev, a na wyjazdy Leatherman Wingman, czyli Rev z nożyczkami (i ceną bezsensownie większą o stówę).
Nie obawiam się idiotów głoszących oczywiste prorosyjskie bzdury, boję się tych, którzy pracują dla kacapów ukrywając swoje prorosyjskie poglądy
Józef Piłsudski
ja tam na strzelnicę biorę tapeciaka z 5 zł żeby sobie rację wojskową otworzyć i w zasadzie uważam że nic lepszego nie potrzeba
a zamiast multitola wolę wziąć zestaw rusznikarski jak coś się wysra