Mike wyslal mi pare sprezynek calkowicie bezplatnie. To ten gosc, ktorego post jak i zdjecia wkleilem z angielskiego forum. Przy koncu tygodnia powinny byc u mnie.
Swietny facet, szacunek dla niego!
Guns have two enemies politicians and rust. Not sure, which is worst...
Juz myslalem, ze mi poczta sprezynki zgubila... gamonie!
Ale nie, doszly z wielkim opoznieniem ale doszly. Z grubszego drutu i nieco cienszego- /patrz zdjecie/
W miedzy czasie zamowilem i wypobowalem 3 RedDoty, ostatni okazal sie najlepszy i jako jedyny pokazuje mi ladna kropke pomimo mojego astygmatyzmu.
Vector Optics Frenzy 1x20x28 Auto Shut-Down Red Dot Sight w/Extra-Large Window
Na Amazonie ok. 130 dolcow
Pare zdjec z dzisiaj, po rozpakowaniu paczki i przymierzeniu do pistoletu.
WAZNE:
W/w RedDot pasuje na szyne Weaver- a zasada jest nastepujaca:
Device, ktory pasuje na szyne Weaver bedzie rowniez pasowal na szyne Picatinny- ale odwrotnie juz nie bedzie pasowac!
Szyna z Rugera 10/22 to jest Weaver i RedDot tez musi byc specyficznie na te szyne dopasowany.
Postaram sie przerobic spust oraz wyzerowac RedDota w ciagu dwoch najblizszych dni.
Ogromnie duzo sie dzieje i w zwiazku z tym jestem mocno zajety w pracy...
Jak sie uporam z powyszym to napisze pare slow...
Pozdrawiam.
Powiem tylko tyle: warto bylo bawic sie w wymiane sprezynek Waga spustu zeszla z 1.8 kg do 600 g z malym kawalkiem
I to przy uzyciu grubszej sprezynki 0.5 ze zdjecia, przy zalozeniu 0.4 to az sie boje myslec jak lekki bylby ten spust...
Kubel zimnej wody na glowe:
Bez zadnego udawania- zarowno ten pistolet jak i spust w nim pracujacy nie jest i nigdy nie bedzie Waltherem lub innym Pardinim, lecz do nie wyczynowego pykania w domu, na dzialce, lub nawet robienie mini zawodow z kumplami przy grilu ma teraz jak najbardziej sens.
Zdjecia z operacji:
A tyle spust wazyl w fabrycznym wydaniu
Pozostalo jeszcze pobawic sie z ustawieniem ReDota na 10 metrow i to tyle w tym temacie....
Pozdrawiam
Ten pseudo-matchowy pistolet z RedDotem i poprawionym spustem jest lepszy niz stary, astygmatyk siedzacy na dupsku i prujacy do tarcz roznych w/g mojego widzimisie na 10 metrow z podporki....
Jest skubaniec lepszy niz ja koniec kropka.
10 metrow i 5 "dziesiatek" powinna byc jedna dziura wielkosci srutu, nie wieksza i bylaby, gdybym ja nie przeszkadzal...
Tak czy siak, jak sie widzi do czego sie strzela i jeszcze spust chodzi jak... "noga motyla", no to bardzo cie prosze... "dycha" to nowa norma
Musze jeszcze troche poduczyc sie strzelania z RedDotem, bo tegoz az tak bardzo nie uzywalem, zwyczajowo zawsze jakas lupka sie meldowala na pokladzie...
Jak sie bede czul bardziej komfortowo, to sprobuje na 10 metrow ze stojacej i bez podporek, jak Bozia nakazala...
Za dwie stowki pistol a z RedDotem to trzy a ile uciechy z tej zabawki jest... nie trzeba na strzelnice jezdzic jak za oknem -15*C
Na razie jest fajnie, a jak sie podszkole to moze jakies zawody lokalne bylyby w moim zasiegu, hm... ???
@WojciechG
Ja tez tak mowie: jeszcze wszystko przede mna... /to chyba przez to, ze pozno zaczalem dojrzewac/
BTW
Wpadlem na pomysl, zeby zamiast strzelac do tarcz, to bede strzelac do "zakrywek" po przestrzelinach, wiecej i ciasniej upakowane niz moje "kreacje"
Ot, taka wydumka
I jeszcze jedna uwaga, otoz:
- z kazdym metrem przesuniecia stanowiska strzeleckiego, musze dokonac nieznacznej korekcji RedDota
- nie wiem dlaczego ale mialem wbite do glowy, ze raz ustawiona "kropka" zawsze bedzie wskazywala srodek celu a tutaj prosze, co metr odsuniecia od tarczy przy w miare precyzyjnym strzelaniu musze minimalnie skorygowac "kropke" w dol
- wyszedl brak ostrzelania przy korzystaniu z RedDota, hm... o czym pisalem juz wczesniej, ze jestem optyczny ale nie kolimatorowy...
Ustawilem RedDota pod srut zupelnie nie do tarczy a mianowicie Polymag Predator- taka amerykanska wydumka, tzw. srut z grupy "mysliwskich"
Skupienie ok 7- 8 mm... i albo wiecej sie nie da zrobic na tym srucie albo zwyczajnie slabo strzelam /bardziej prawdopodobna wersja/
No i zaczalem "rysowac" kolka
Odleglosc ta sama, wszystko takie same, tylko ten srut przeznaczony do utylizacji inny...
/BTW- na czerwonych polach bylo strzelane z Meisterklugen 8 gr, reszta to Polymag/
Takie sobie luzne cwiczenie w planowanie rozmieszczenia strzalow, no i zeby jakos ten okrag wygladal...
Jest jak jest... cudow nie uczynilem a raczej to jest ... "Mis na miare moich mozliwosci"....
Nastepnym razem wymysle "cus" innego...
Przepraszam, troche czasu mi zeszlo... ale dzisiaj przestrzelalem Polymag Predator 8 grain przez chrono. 5 strzalow.
I tutaj niespodzianka
Podszedlem do tarczy, patrze i patrze i mysle ale zaraz, przeciez 5 razy strzelilem- to gdzie sa te przestrzeliny ???
I dopiero po chwili do mnie dotarlo, ze to niewielka dziurka miesci 5 przestrzelin...
Jak slowo daje, to chyba jedna z najlepszych grup, jakie kiedykolwiek wystrzelalem od momentu zakupu tego pistoletu.
Najsmieszniejsze jest, ze wcale sie nie koncentrowalem na tarczy a na chrono, czy lapie kazdy strzal... to taki glupi nawyk pozostaly po strzelaniu z Chrony...
Sami zobaczcie, to jest nie do uwierzenia, zeby z takiego taniego pneumatyka strzelic taka grupe... Musi byc jak nic przypadek i fuks...
To jest cyrk za darmo...
Wzialem sie za rozbudowe mojej "strzelnicy" w zwiazku ze zwiazkiem...
Sniegu znowu napadalo, pozostaje tylko "przemielac" olow w zaciszu domowym, moze po zuzyciu 50 kg jeszcze cos ze mnie bedzie...
Tyle na dzisiaj, pozdrawiam...