Przywitaj Sie...
Moderatorzy: Moderatorzy WBP, Moderatorzy wiatrówkowi, Moderatorzy CP
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 1
- Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 0
Re: Przywitaj Sie...
Cześć, z tej strony ekranu Jacek, aktualnie męczący pistolet pneumatyczny i strzelanie do tarczy. Pozdrawiam
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 1
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
Cześć.
Na imię mam Marcin.
Forum śledzę ładne parę lat, świetna lektura i skarbnica wiedzy.
W okolicach 2019 roku przypomniałem sobie jak świetnie za dzieciaka strzelało mi się z wiatrówki na P.O. w szkole. Nawet udało mi się zająć drugie miejsce na jakichś zawodach wojewódzkich na 10 metrów
. Pewnie zasługą było strzelanie z fantastycznie przygotowanych sprzętów wynajętych z klubu strzeleckiego z zupełnie innym systemem celowniczym, a nie z rozpadających się karabinków szkolnych z lat 60tych z których i tak bardzo przyjemnie i dość celnie mi się strzelało :D. Pamiętam że trenował mnie starszy Pan którego nazywaliśmy generał bo zachowywał się jak wojskowy i nie miał dwóch palców (wyobraźcie sobie jak pokazywał tą rękę bez palców z komendą "pięciu za mną").
Po miłych wspomnieniach zapragnąłem posiadać własną wiatrówkę i przypomnieć sobie jak to jest. Po rozeznaniu zakupiłem z innego jak to tu chyba nazywacie niebieskiego forum HW30s po tuningu u Hogana (życzę powrotu do zdrowia). Wystrzelałem w kilka dni paczkę śrutu do tarczy i spinerów, ale obowiązki, dzieci itp. znowu odwróciły moją uwagę od strzelania. Wiatrówka powędrowała do rodziców na działkę, tam przecież szybciej znajdę czas na przyjemności. Tak mi się zdawało....
Ostatnio będąc na działce synek sześcioletni zapytał mnie co to. Jakże się ucieszyłem jak rozpakowałem futerał z HW30
. szkoda tylko że jak zwykle zbrakło czasu na samo strzelanie.
Dziś jadę do rodziców z planem na 2 godziny nocnego "hukania" i z zamiarem przywiezienia kruszynki do domu. Cały tydzień siedzę na forum napalony na strzelanie i już marzę o jakimś nowym sprzęcie który pozwoli na strzelanie na dalsze odległości. Ze względu na przyjemność którą czerpię ze spędzania czasu na wolnym powietrzu zwłaszcza w lesie bardzo zainteresował mnie HFT.
Trzymajcie kciuki za dostęp do wolnego czasu.
Na imię mam Marcin.
Forum śledzę ładne parę lat, świetna lektura i skarbnica wiedzy.
W okolicach 2019 roku przypomniałem sobie jak świetnie za dzieciaka strzelało mi się z wiatrówki na P.O. w szkole. Nawet udało mi się zająć drugie miejsce na jakichś zawodach wojewódzkich na 10 metrów

Po miłych wspomnieniach zapragnąłem posiadać własną wiatrówkę i przypomnieć sobie jak to jest. Po rozeznaniu zakupiłem z innego jak to tu chyba nazywacie niebieskiego forum HW30s po tuningu u Hogana (życzę powrotu do zdrowia). Wystrzelałem w kilka dni paczkę śrutu do tarczy i spinerów, ale obowiązki, dzieci itp. znowu odwróciły moją uwagę od strzelania. Wiatrówka powędrowała do rodziców na działkę, tam przecież szybciej znajdę czas na przyjemności. Tak mi się zdawało....
Ostatnio będąc na działce synek sześcioletni zapytał mnie co to. Jakże się ucieszyłem jak rozpakowałem futerał z HW30

Dziś jadę do rodziców z planem na 2 godziny nocnego "hukania" i z zamiarem przywiezienia kruszynki do domu. Cały tydzień siedzę na forum napalony na strzelanie i już marzę o jakimś nowym sprzęcie który pozwoli na strzelanie na dalsze odległości. Ze względu na przyjemność którą czerpię ze spędzania czasu na wolnym powietrzu zwłaszcza w lesie bardzo zainteresował mnie HFT.
Trzymajcie kciuki za dostęp do wolnego czasu.
HW30S
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
Cześć forumowicze 
W końcu znalazłem ten temat
Ćwierć wieku po zakończeniu zasadniczej służby wojskowej przypomniało mi się, że lubiłem strzelać i zacząłem coś z tym robić. Czytając tematy na forum pogłębiam swoją wiedzę a po kilku ( oo całych dwóch) wizytach na strzelnicy i strzelaniu z kilku różnych pistoletów, ałera i pompki już wiem, że to mi się podoba i ile to kosztuje
dlatego myślę już o klubie strzeleckim, patencie, pozwoleniu, szafie, kilku sztukach broni, kilkunastu sztukach broni, helikopterze, ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Może jak nawet nic z tego nie wyjdzie to Wam trochę tutaj pomarudzę
Tyle o mnie, douwidzenia się w różnych tematach
pozdrawiam
A

W końcu znalazłem ten temat

Ćwierć wieku po zakończeniu zasadniczej służby wojskowej przypomniało mi się, że lubiłem strzelać i zacząłem coś z tym robić. Czytając tematy na forum pogłębiam swoją wiedzę a po kilku ( oo całych dwóch) wizytach na strzelnicy i strzelaniu z kilku różnych pistoletów, ałera i pompki już wiem, że to mi się podoba i ile to kosztuje

Tyle o mnie, douwidzenia się w różnych tematach
pozdrawiam
A
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
Witam wszystkich,
jestem nowy i zaczynam swoją drogę ze strzelaniem.
Patent (P-K-G) i badania już mam, a obecnie czekam na licencję zawodową, która powinna na dniach przyjść.
Cieszę się już na różne zawody, możliwość osobistego rozwoju i przygodę na strzelnicach.
Dziękuję za wszelką pomoc na tym Forum i wiedza która
jest tu dostępna.
Pozdrawiam!
jestem nowy i zaczynam swoją drogę ze strzelaniem.
Patent (P-K-G) i badania już mam, a obecnie czekam na licencję zawodową, która powinna na dniach przyjść.
Cieszę się już na różne zawody, możliwość osobistego rozwoju i przygodę na strzelnicach.
Dziękuję za wszelką pomoc na tym Forum i wiedza która
jest tu dostępna.
Pozdrawiam!
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
Cześć. Czas najwyższy się przywitać a nie tylko przeglądać i przeglądać. Jesienią 2024 roku uzyskałem patent na PKS, w styczniu 2025 odebrałem pozwolenia i zacząłem przygodę. Obecnie na stanie mam AR-15 S&W 22rl w kolorze... czarno różowym (bo był w dobrych pieniądzach więc trzeba było brać, na kolor nie patrzeć
) i kilka dni temu zakupiony Ranger RA9 Defence 9x19 ale (co ciekawe) nie HoG Ranger.
Plany na niedaleką przyszłość to w kolejności strzelba powtarzalna 12/76 lub 12/70, pistolet 22rl oraz coś na 223 (AR lub Beryl). A co dalej to czas pokaże.
Pozdrawiam wszystkich!

Plany na niedaleką przyszłość to w kolejności strzelba powtarzalna 12/76 lub 12/70, pistolet 22rl oraz coś na 223 (AR lub Beryl). A co dalej to czas pokaże.
Pozdrawiam wszystkich!
To brzmi jak nie mój problem
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
Witam użytkowników forum. Moja przygoda zaczęła się w roku 2002, kiedy zdałem egzamin na policji na dopuszczenie. Wtedy kilka strzelań z P-83, glauberytu PM-98 i gładkolufy Mossberga. Z pistoletu statycznie i w dynamice miałem najwięcej punktów z wszystkich egzaminowanych wtedy. Później w wojsku trzy kbkakms-y pod opieką i przerwa do teraz. W grudniu 2024 patent zdany, licencja i czekam właśnie na promesy. Za kilka dni robię kurs prowadzącego i kupuję pierwsze dwie jednostki i będą to będą pistolety CZ
Czas na nowy rozdział w życiu 

Oby naszym celem były tylko tarcze...