![:)](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![:516:](./images/smilies/516.gif)
Zapraszam do udziału w internetowej lidze Air Benchrest 25m, która będzie mieć miejsce przez cały rok 2025!
REGULAMIN: LINK
OFICJALNE TARCZE:
KLASYFIKACJA GENERALNA: >>będzie tutaj<<
Konkursowe tarcze oraz wszelkie dyskusje będą prowadzone tutaj.
|
Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Cześć wszystkim
![]() ![]() Zapraszam do udziału w internetowej lidze Air Benchrest 25m, która będzie mieć miejsce przez cały rok 2025! REGULAMIN: LINK OFICJALNE TARCZE: KLASYFIKACJA GENERALNA: >>będzie tutaj<< Konkursowe tarcze oraz wszelkie dyskusje będą prowadzone tutaj. Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Waltheyr LG400 Competition + Falcon Endura S10i SF 1-10x24 / Delta Stryker HD 5-50x56
Małopolski Klub Strzelecki Dragon LOK
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 20251 stycznia za nami, a zatem można zaczynać ligę 2025! Strzelone tarcze AB25M z ocenionymi tarczami oraz sumą uzyskanych punktów nadsyłamy w tym wątku. Przed strzelaniem zachęcam do zapoznania się z regulaminem podlinkowanym w pierwszym poście. Nie jest to obszerna lektura, a myślę warto się zapoznać raz a dobrze żeby nie było nieporozumień.
Wychodząc na przeciw głosom, które zasłyszałem wprowadzam pewien "dodatek". Jak wiadomo każdy z nas ma różne możliwości do postrzelania. Jedni mają hale bez grama wiatru, inni korytarze w opuszczonych budynkach gdzie są spore przeciągi, jeszcze inni zakryte strzelnice gdzie prawie nie wieje, a jeszcze inni otwarte łąki gdzie wieje aż miło. Co więcej często opcje postrzelania zmieniają się w czasie roku i tak jak ktoś miał okazje w zimie strzelać na hali, tak latem może już tę opcje stracić i będzie musiał zmienić miejscówkę na np. wietrzną łąkę lub odwrotnie. Nie chcąc dzielić włosa na 4 i tworzyć sztucznie nadmiar kategorii wprowadzam następujące oznaczenie: - komórka pomalowana na ZIELONO - tarcze strzelane na zewnątrz (outdoor), - komórka pomalowana na ŻÓŁTO - tarcze strzelane pomieszczeniach zamnkiętych (indoor) Np.: Pozwoli to na nieco szersze spojrzenie co gdzie było strzelane i da pełniejszy obraz kto gdzie i jak wygrał. Może się zdarzyć, że wygra ktoś z 4 żółtymi wynikami, ale równie dobrze może to być mix 2 zielone + 2 żółte albo nawet same zielone. Kto wie - zobaczymy. Po za tym nie zmienia się nic. Wszyscy będziemy notowani w jednym rankingu. Środowisko nie jest duże, a gra i tak toczy się o uścisk dłoni prezesa ![]() Biorących udział proszę zatem o wspomnienie gdzie było strzelane, żebym mógł bez domysłów dopisać wynik i nadać mu odpowiedni kolor w tle ![]() Pozdrawiam, Jarek Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Waltheyr LG400 Competition + Falcon Endura S10i SF 1-10x24 / Delta Stryker HD 5-50x56
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Styczeń - strzelałem na zewnątrz.
245/9x 249/11x Razem 494/20x Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Styczeń 2025 - strzelane na zewnątrz
237/6X 231/5X RAZEM 468/11X Usiadłem i strzeliłem z tego co mam. Powiększenie 16x, więc do BR raczej mało. Nie mam doświadczenia, więc proszę nie bić jeśli źle ocenione ![]() Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
STEYR LG110, FX DRS, HW40
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Super że bierzesz udział w lidze.
Kup grubsze kartki i podłóż pod nie kawałek kartonu Nie będzie tak targać Kalibromierz masz kub długopis???
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Wygląda to dobrze
Myślę że zamiast skanować lepiej zrobić zdjęcie Oraz koniecznie papier o gramaturze minimum 160 Ja używam 250 Optimum to 230 i podkład z kartonu z tyłu
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Witamy w lidze. Wstepnie sezon w sadzie zaczynamy w marcu, ale moze ten tydzien uda sie w LOK pyknac bez wiatru. Natomiast od marca beda jyz tarcze z sadu. Ptuk - pykane siejerem czy lg400? Srut matryca?
Pozdrawiam.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025OK. Pokombinuję z innym papierem, bo dotychczas to utylizowałem stare faktury.
Pykane Steyrem śrut Exact 4.53 "28" STEYR LG110, FX DRS, HW40
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Siejerem to warto jsb shorta kupic u krzysia i zobaczyc czy nie bedzie lepiej (a zakladam ze bedzie na bank) co do lupki to x16 da sie juz pykac - mi kiedys w sadzie z falconem x10 wpadl komplet i 19X.
![]() Pozdrawiam. Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Brayan Gabryś - styczeń
Zielony na dworze 489/11x Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Strzelone w terenie, więc na zielono
![]() Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025495 21x
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025SinMix Styczeń
Strzelane w terenie 245/11 247/15 492/26 Bede dorzucał krótkie filmiki, z warunków pogodowych danej sesji, bo pogodynka jedno a jak jest w realu to inna sprawa ![]() Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Air Benchrest 25m - internetowa liga 2025Ok, moje dzisiejsze wypociny na 25m pod chmurką. Niestety było tak zimno, że chciałem to jak najszybciej mieć za sobą, dlatego trochę w pośpiechu. Problemem nie był wiatr, a mróz co powodowało zamarzanie kropelek wody na sprzęcie. Wystarczyło rozgrzać system i śruty układały się w jednym miejscu, ale wystarczyło zwolnić, aby wszystko schłodzić i zaczęły się układać w innym miejscu. Wiaterek był delikatny, wiatraki się nie kręciły, tylko wstążki powiewały.
Styczeń 2025 r. Strzelane w terenie: 495 pkt i 13x (na zielono) Srebrny LG400, matryca short "35"/2024. ![]() . ![]()
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2025, 10:58 przez Kacper_Potocki, łącznie zmieniany 1 raz.
Beeman_P17 | Zoraki_HP-01 Ultra |Walther LG200 10x24 | Walther LG400 10-50x60 | Walther LG500 15-60x52
Strzelnica Pneumatyczna: SMKS Kęty - LOK Nowa Wieś |
|