Dobre rękawiczki taktyczne
Moderatorzy: Moderatorzy WBP, Moderatorzy wiatrówkowi, Moderatorzy CP
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 10
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Dobre rękawiczki taktyczne
Kilka lat temu kupiłem rękawice taktyczne Mechanix Wear Tactical Specialty Recon Covert. Wraz z upływem czasu niestety się trochę rozleciały. Całościowo jednak oceniam je na 10/10. Bardzo dobrze służyły, były mega wygodne, a czucie broni było na bardzo wysokim poziomie. Jak poprzednie się rozwaliły to oczywiście zamówiłem ten sam model..jednak przeżyłem duże rozczarowanie. W teorii to ten sam model/produkt ale zmienił się kraj produkcji, użyto innej skóry oraz jakość wykonania pozostawia dużo do życzenia. Rękawice są średnio wygodne, musiałem samemu docinać skóre w środku rekawic bo na szwach wystawało jej tak dużo, że aż uwierało w place. Dodatkowo zmieniono rodzaj skóry. Z delikatnej ale trwałej skóry, która była wręcz przedłużeniem naturalnej skóry palców teraz zastosowano taką, że mam wrażenie jakbym strzelał nosząc grube materiałowe zimowe rękawice
Pytanie czy jesteście w stanie polecić jakiegoś innego producenta/produkt. Przede wszystkim liczy się dla mnie dobre czucie broni/spustu. Mam bardzo potliwe dłonie i strzelanie w rękawiczkach jest niestety dla mnie musem.
Pytanie czy jesteście w stanie polecić jakiegoś innego producenta/produkt. Przede wszystkim liczy się dla mnie dobre czucie broni/spustu. Mam bardzo potliwe dłonie i strzelanie w rękawiczkach jest niestety dla mnie musem.
.45 ACP / 9x19 / 12GA / .223
- lukaszprosport
- Reactions:
- Tematy: 3
- Dexter
- Reactions:
- Tematy: 8
Re: Dobre rękawiczki taktyczne
Mechanixy cierpią na bardzo, bardzo dużą obecność podróbek na rynku. Oczywiście nie wykluczam, że i oryginały spadły na jakości (nigdy czcicielem mechanixów nie byłem tzn zawsze wygodne ale nigdy nie były trwałe) ale może trafiłeś na podróby? Warto to zweryfikować bo szkoda, żeby marka traciła na Twojej opinii z powodu podróbek.
-
- Reactions:
Możliwe... ale kupilem na popularnym serwisie m....pl, gdzie CHYBA podróbek by nie sprzedawali. Ogólnie wczoraj sobie je porównywałem to nawet "skóra" w tych nowych jest krzywo przycięta w porównaniu ze starymi.
Zamówiłem i dziś odebrałem helikony Rangeman. Wyglądają OK, a skóra, z której są wykonane jest taka jak w moich starych mechanixach...
Zamówiłem i dziś odebrałem helikony Rangeman. Wyglądają OK, a skóra, z której są wykonane jest taka jak w moich starych mechanixach...
.45 ACP / 9x19 / 12GA / .223
- slepe_oko
- Reactions:
- Tematy: 6
- Kontakt:
-
- Reactions:
- Tematy: 1
Troche mniej taktyczne (choć osobiście używam ich na strzelnicy), ale polecam rękawiczki Macwet, są świetnie uszyte (szczególnie palce pozwalają na precyzyjne czynności). Osobiście wole je niż Mechanixy, które również mam.
-
- Reactions:
Jeśli mają być stricte do strzelania to PIG jest najlepszą opcją. Problemem jest cena i fakt, że jak je wykorzystasz do robót mechanicznych to się szybko degradują.
Na potliwość możesz sprawdzić pryśnięcie dłoni antyperspirantem i później magnezję. Jeśli dodatkowo pocą Ci się mocno przedramiona, tak jak mi, to koszulka kompresyjna under armour z długim rękawem rozwiązuje problem. Do tego ma filtr UV, więc mam dodatkową ochronę latem.
Na potliwość możesz sprawdzić pryśnięcie dłoni antyperspirantem i później magnezję. Jeśli dodatkowo pocą Ci się mocno przedramiona, tak jak mi, to koszulka kompresyjna under armour z długim rękawem rozwiązuje problem. Do tego ma filtr UV, więc mam dodatkową ochronę latem.
- biper
- Reactions:
- Tematy: 22
Jak od pewnego czasu używam M-Tac Mk.3
M-Taci ako jedyne z testowanych przeze mnie nie mają wewnątrz palca wskazujacego szwu naciskającego na palec. Dobrze dopasowane do mojej ręki o średnim wymiarze, ale dość długich palcach.
A cena (82zl obecnie na militaria, ale w innych tez) jest bardzo dobra ofertą.
Zarówno Helikony, jak i Mechanixy mają długaśny mały palec, przy dobrze leżących pozostałych palcach, ale najbardziej właśnie wkurza ten szew uciskający na szczyt opuszki palca wskazujacego pod paznokciem.
M-Taci ako jedyne z testowanych przeze mnie nie mają wewnątrz palca wskazujacego szwu naciskającego na palec. Dobrze dopasowane do mojej ręki o średnim wymiarze, ale dość długich palcach.
A cena (82zl obecnie na militaria, ale w innych tez) jest bardzo dobra ofertą.
Zarówno Helikony, jak i Mechanixy mają długaśny mały palec, przy dobrze leżących pozostałych palcach, ale najbardziej właśnie wkurza ten szew uciskający na szczyt opuszki palca wskazujacego pod paznokciem.
SKS Ardea || Pomorskie Stowarzyszenie Strzelecko-Kolekcjonerskie "DO BRONI"
- sql
- Reactions:
- Kontakt:
Tak pół żartem, to połowa fińskiej kadry na tegorocznych Mistrzostwach Świata (karabin IPSC) biegała w czymś takim.
...jesteśmy niegrzeczne chłopaki, pójdziemy siedzieć do paki...
- slepe_oko
- Reactions:
- Tematy: 6
- Kontakt:
- Doody
- Reactions:
- Tematy: 9
Właśnie przyszły mi dzisiaj rękawiczki z Direct Action.
Bardzo fajnie leżą i nie przeszkadzają w operowaniu manipulatorami. Polecam
Bardzo fajnie leżą i nie przeszkadzają w operowaniu manipulatorami. Polecam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam Darek
HK SFP9L, Sabatti Tactical Evo 6,5 Creedmoor + Vortex Viper
HK SFP9L, Sabatti Tactical Evo 6,5 Creedmoor + Vortex Viper
- biper
- Reactions:
Tak serio, to takimi właśnie wampirkami tak sobie uswinilem na czerwono narzędzia ogrodowe, jak się ręce spociły, że do dziś na trzonkach mam czerwone ślady
W życiu bym tego do obsługi broni nie ubrał. Ale może oni mieli jakieś solidniejsze, fińskie, a chińskie badziewie z marketu budowlanego
SKS Ardea || Pomorskie Stowarzyszenie Strzelecko-Kolekcjonerskie "DO BRONI"