Witam
To że w Białym nie ma gdzie strzelać to wiemy, czy dużo jest Nas z wiatrówkami - z rozmów ze znajomymi i nie tylko wynika że tak, jedni strzelają w "żwirowni" ( historia ), inni pod Białym w lesie gdzie popadnie, na własnej posesji, działce, na wsi u rodziny, z dziećmi u znajomych itp. itd. a strzelnicy jak nie ma tak nie ma bo komercja - starczy jedna ręka aby palcach odliczyć gdzie trzeba być w klubie i płacić za 10 m w tarczę. Nawet nie ma gdzie zrobić AB czy HFT - czyli zabawy w terenie. Ale jest miejsce gdzie była strzelnica na świeżym powietrzu - terenem włada teraz Nadleśnictwo Dojlidy - na dziko pali się tam ogniska i śmigają BMX / MTB i nikt nikogo nie gania a teren zarasta ale ma potencjał - nawet na zawody.
Lokalizacja z google 53.10545370279202, 23.110317362214168 lub miejscówka, teren ma wał usypany z materiałów naturalnych, wokół las, obszar zamieszkany to ok 490 m najbliżej z przeszkodą w postaci obwodnicy z panelami.
Propozycja - trzeba coś zadziałać aby ruszyć temat.
- narzędzia stolarskie itp. mam coś tam ładnie z palet można skonstruować
- materiał - myślę że da się załatwić - nawet ja dam rady trochę palet uzyskać
- pozwolenie - tutaj jest zadanie aby dogadać się z Nadleśnictwem Dojlidy na zasadzie coś za coś i trzeba kogoś kto ma kontakt - znajomość
- ogrodzenie terenu - myślę że wystarczy oznakowanie i zablokowanie wejścia - wjazdu z trzech stron
- dostępność - teren otwarty dla wszystkich z tablicą informacyjną/regulaminem i ew. monitoring
- "praca w czynie społecznym" - coś tam w mediach można ogłosić i zebrać ludzi
- kto może skorzystać - myślę że każdy - celować można nawet w łucznictwo - oś ma 100 m
- utrzymanie terenu - z czasem można jakieś stowarzyszenie zebrać - na sport są dotację - na głupoty w parku miejskim są większe z wypasionym sponsoringiem
Jak dobrze pójdzie to teren obok może służyć do zorganizowania nawet 1 na rok imprezy - zawody o puchar z nadleśnictwem + klubem sportowym + sponsorem itp.
Dyskusja otwarta więc liczę na propozycje co, jak i kto może coś pomóc.
STRZELNICA W MIEŚCIE - pomysł
Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
- Arturfom
- Nowy użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 2
- Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy
STRZELNICA W MIEŚCIE - pomysł
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
WALTHER LP200
FEINWERKBAU C55
STEYR LG110 FT
WALTHER LG300 XT
ANSCHÜTZ COMPRESSED AIR 2002
FEINWERKBAU C55
STEYR LG110 FT
WALTHER LG300 XT
ANSCHÜTZ COMPRESSED AIR 2002
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 0
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: STRZELNICA W MIEŚCIE - pomysł
Strzelałem tam kiedyś z brzegu przed wałem. Teraz kręci się tam sporo ludzi. Spore przedsięwzięcie - nie zniechęcam, ale licz się z tym, że tu jest zaledwie garstka ludzi z pneumatykami, którzy tylko okazjonalnie strzelają. Jako osoba prywatna będziesz miał... ciężko. A ciężki temat potrzebnej kasy to dopiero ostatni guzik.
Ja bym szukał innej dzikiej miejscówki w okolicach.
Ja bym szukał innej dzikiej miejscówki w okolicach.
PR45 +H90, Vantage 4-12x40