wichura pisze: ↑19 sierpnia 2024, 17:00
No wtedy bardziej przypominał by ,,prawdziwy,, karabin, ale czy ja wiem, czy przez to byłby fajniejszy . To jest wiatrówka i liczy się to żeby działała jak najlepiej, a nie "udawała" prawdziwą broń. Od tego są wszelkiej maści wiatrowo - prądowe repliki . Ale to jest tylko moje zdanie, a każdy może mieć swoje .
Jest coś takiego jak Altaros M24, który jest dość wierną repliką palnego M24. https://www.altaros.cz/pcp-rifles/177-altaros-m24.html
Budowa podobna do DRSa, też ma kartusz wokół lufy. Jest wspomniany tutaj w postach wyżej bolt action, jak w palnym odpowiedniku.
Kiedyś mnie korcił zakup, jednak z opinii wynika, że jest to bardziej sprzęt ponad limit, więc póki fac nie jest w kwestii moich zainteresowań to odpuściłem temat
A ja temu winien, że wysłałem Andrzejowi linka do tej osady Saber Tactical, jak on już chciał tego DRSa sprzedawać. Tak mu pozazdrościłem zestawu, że sam zamówiłem, tyle, że krótszy 500 i ubranko w kolorze Bronze. Kazałem w Huma-Air, gdzie wszystko zamówiłem, żeby mi go ustawili na 16J, żeby się prosto z pudełka cieszyć strzelaniem, a nie grzebaniem przy zbijaku. Liczę na to, że będzie z tego taki sam punktaczek, a nie jak u kol Słoniu, który pokazywał tarcze z rozrzutami.
No, cholerka 144 yardy i w sam srodek przeslony, wow... trzeba przyznac albo strzelec wybitny albo karabinek naprawde super celny...
A moze by sie jednak nad nim pochylic - tylko jak dla mnie to w "orzeszku" bralbym pod uwage i z duzym plenum...
Hm... https://talontunes.com/shop/fx-drs-clas ... ut-airgun/
Guns have two enemies politicians and rust. Not sure, which is worst...
No i przyszedł ten mój DRS w czwartek. Zdążyłem trochę śrutu przerzucić tak ze 3 paczki.
W kartonowym pudełku znalazł się karabin przełożony dwoma gąbkamj, jeden magazynek na16 śrutów, papierowa instrukcja i mosiężny króciec do ładowania pasujący na szybkozłączkę 8mm oraz 2 o-ringi do króćca. Mały kwas, bo króciec wygięty w banan. Od razu zamówiłem w Humie nowy że stali nierdzewnej.
Niestety karabin wymagał od razu regulacji, trochę pogrzebałem przy ciśnieniu regulatora i naciągu zbijaka ustawiając na oko gdzieś tak na 238 m/s przy Exact. Odchyłki były około 1-2 m/s. Jak dłużej postał to trochę prędkość się podnosiła, co widać było na tarczy. Generalnie pierwsze 3-4 strzały były w punkt, a potem grupa się rozjeżdżała.
Wrzucam przykładowe 4 serie z Exacta na 30m. Właściwie czy to Exact, czy QYS czy Baracuda 8 to strzelał podobnie. Wiatrunki znaczy warunki wietrzne zmienne strzelane z magazynka, ale prawdę mówiąc czy magazynek czy ładowanie srutu pęsetą w port nie miało to różnicy.
Czekam obecnie na osadę Saber Tactical i nowe zamówienie Z Humy, zamierzam założyć ich regulator pracujący w niższym zakresie 65-135 bar, za to nie pływający, z czego jak się czyta po forach ten FX-owy AMP II słynie (a pewnie chodzi o, że woli on pracować na wyższych ciśnieniach).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kolego @Ptuku kochany.... tak patrze na Twoje grupy i powyzej na moj post z wklejonym filmikiem - i nijak nie moge zrozumiec, jakim cudem gosc na filmie trafil na 144 yardy prosto w srodek przeslony na figurce?
Naprawde nie rozumiem moze Ty a moze ktos inny mi to wytlumaczy?
144 yardy = 131.674 metrow - zwyczajnie nie da sie trafic w cel wielkosci 1 czy nawet 2 cali na taka odleglosc majac rozrzut jak u Ciebie, a chlop trafil - lut szczescia, traf, nie wiem....
Raczej wychodzi na to, ze niektore DRS-y to rzeczywiscie "punktaki" strzelajace jak promien lasera a inne, coz takie sobie celne... nie widze innego wytlumaczenia...
Moze ktos z posiadaczy sie wypowie... ???
Guns have two enemies politicians and rust. Not sure, which is worst...