powiem tak strzelałem z taniej sprężyny i z hw .
Tylko hw.

|
Strzelanie rekreacyjne --karabinek do 1000 złModerator: Moderatorzy wiatrówkowi
Re: Strzelanie rekreacyjne --karabinek do 1000 złTeż polecam hw.
powiem tak strzelałem z taniej sprężyny i z hw . Tylko hw. ![]()
Re: Strzelanie rekreacyjne --karabinek do 1000 złMam Hatsana po tuningu u Senia i HW 50, pomijając, że Chińczyk jest brzydki bo w syntetyku, to strzela całkiem teraz całkiem przyjemnie.
Re: Strzelanie rekreacyjne --karabinek do 1000 złZnów na ,,chińczykach,, psy wieszają. To który ten ,,chińczyk,, Hatsan czy Hw?
![]() .177, .22, .25, .30, 35, .44
Re: Strzelanie rekreacyjne --karabinek do 1000 złChyba ten turecki Hatsan, bo Hw to nikt z chinczykiem nie pomyli.
![]() A kolega Bill2 to się chyba pomylił w narodowości, albo ma jak ja - Gamo,Hatsan, Norkonia, Walther,SPA, .........wszystko to złom i " chinczyk". ![]()
Re: Strzelanie rekreacyjne --karabinek do 1000 złCzyli wg Kolegów albo HW albo ... nic
![]() yes, yes, yes!!!
slavia 634, crosman 1077, CP remington 45 kodiak ekspress .58 ![]()
Re: Strzelanie rekreacyjne --karabinek do 1000 złDo rekreacji to można kupić cokolwiek. Nawet chińską podróbkę Diany:
![]() "Nie ma nic bardziej praktycznego niż dobra teoria" Ludwig Eduard Boltzmann (1844–1906)
Re: Strzelanie rekreacyjne --karabinek do 1000 złJeśli ktoś chce zacząć od taniego pcp w Kolbie jest właśnie promka na Razor gun taniej się już pcp raczej nie dostanie , z chińską pompką pcp wyjdzie niecały 1k .
M. Vortex na Kruszynie
![]()
Re: Strzelanie rekreacyjne --karabinek do 1000 złDo mnie kilka dni temu przyszedł Beeman Chief III Plus S (ten z dźwignią side lever ). Coś tam też pisali, że jest "regulated valve" ale zobaczymy w praniu jak z tą regulacją jest. Wiatrówka kosztowała poniżej 700zł, ale końcówki szybkozłączki do ładowania nie było w zestawie, więc musiałem kupić co podniosło zakup do całych 723zł.
Beemana kupiłem w celach poznawczych z lufą .22 do działkowego pykania na 30m. Po zbadaniu potencjału myślę też o tuningu, bo w tej cenie rewelacji się nie spodziewam, ale spodziewam się bazy do tuningu. C2240, C2250, C1377, C2100, FWB 65, FWB 300, trochę plujek na BB
Re: Strzelanie rekreacyjne --karabinek do 1000 złU mnie było pierwsze strzelanie z Razora .
Oczywiście spust twardy wkręty regulacyjne chyba w fabryce wkręcone odwrotnie tak czy inaczej po wymianie sprężynki spustu i zamianie miejscami wkrętów oraz poprawnym smarowaniu da radę z tego zdjąć z otwartych klamerkę do bielizny na 20-25m powtarzalnie. Mam tylko problem ze złączką , która dość szybko złapała luz i wyskakuje przy 120-150 Barach i niestety trzeba dwóch osób do pompowania ![]() M. Vortex na Kruszynie
![]()
Re: Strzelanie rekreacyjne --karabinek do 1000 złW Beemanie to spust jest taki jak w QB78 z jego wadami i zaletami.
C2240, C2250, C1377, C2100, FWB 65, FWB 300, trochę plujek na BB
Re: Strzelanie rekreacyjne --karabinek do 1000 złZe Slaviami problem jest taki, że one były fajne jak chodziły po 600-700zł albo i taniej. Aktualnie to częściej ich ceny są około dwukrotnie wyższe, na poziomie weihrauchów, do tego powoli kończy się dostępność części, więc ich zakup jest raczej nieopłacalny. Człowiek nieskalany treningiem
![]() Wszystko na "D": Daystate Tsar, Daystate Mk4 Grand Prix, Diana 75 ![]() Małopolski Klub Strzelectwa Terenowego Dragon LOK |
|