Juz mam z czego wybierac
Gdzie polecasz szukac?
Obecnie dział Targowisko ma trzy posty, wiec chyba masz na mysli cos innego
optykamysliwska.pl - pusto, armybazar.eu - tu cos jest, ale nie jakos duzo.
|
Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Dzieki za sporo poleceń!
Juz mam z czego wybierac Gdzie polecasz szukac? Obecnie dział Targowisko ma trzy posty, wiec chyba masz na mysli cos innego optykamysliwska.pl - pusto, armybazar.eu - tu cos jest, ale nie jakos duzo.
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Najprędzej to tutaj na "giełdzie" pneumatycznej. Tylko jesteś żółty to nie masz dostępu póki nie wygenerujesz iluś tam postów XD, takie jakieś mechanizmy z początku wieku.
Sam tu na giełdzie kupiłem dwa pneumatyki (i dwa sprzedałem).
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie."Żółty" ma dostęp do bazarku,tylko nie może nic sprzedać,kupić nie problem HW95K,HW90, Typhoon FT.
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Nie wiem. Za moich czasów nie było "żółtego". To tam bym najpierw zerkał, na giełdzie działu pneumatycznego.
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Targowisko służy do zamieszczania ofert kupna i sprzedaży wszystkiego co nie jest związane ze strzelectwem tak ogólnie mówiąc.
A nie mając wystarczającej wiedzy , chęci i konkretniej opcji można całymi tygodniami zawracać tyłek sobie oraz innym i nic koniec końców z tego nie wynika poza płodzeniem bzdurnych postów, których było już tutaj na pęczki . Jest odpowiedni dział, temat i jakieś widełki cenowe jasno i klarownie wszystko podane na tacy , trzeba tylko czytać ze zrozumieniem a potem ruszyć na zakupy . Tylko tyle i aż tyle . Pomacać można w sklepie stacjonarnym a kupić to samo ,gdzieś gdzie jest najtaniej.Taka rada ode mnie . M. Vortex na Kruszynie
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Witam!
Szukam pistoletu-wiatrówki imitującego jak najlepiej prawdziwą broń 9mm. Z tego co wyszukałem nazywa się to chyba Blow-Back. Chodzi o trening dynamiczny przygotowujący do używania prawdziwej broni. Sama celność nie ma praktycznego znaczenia - chodzi o kształt, wagę, ruch zamka ... Czy ktoś może coś doradzić - najlepiej na podstawie własnych doświadczeń ?
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Idź na forum ASG i tam szukaj replik. Te wiatrówkowe to dno i metr mułu. Awaryjny, jednorazowy szajs, bez dostępu do części zamiennych, serwisów, itd.
Człowiek nieskalany treningiem. Żadnej konkurencji się nie boję
Chińskie Leupoldy Team Małopolski Klub Strzelectwa Terenowego Dragon LOK
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Jest problem. Nie ma obecnie żadnego "forum ASG" gdzie można by szukać sensownych informacji.
A informacje z FB to w 90% śmietnik i nic to nie warte, każdy niemal poleca co ma, bez względu czy to dobre czy złom. Problem kolejny: replika ASG która nie jest złomem cenowo zbliża się do kwoty, że lepiej tę kasę wydać na naukę strzelania na strzelnicy. Podsumowując: wiatrówki repliki to jak kolega powiedział złom. Repliki ASG- albo złom albo drogie. Wniosek? Szkoda pieniędzy na repliki żeby się czegoś na nich "uczyć". To na podstawie doświadczeń z 16 lat naprawiania tego złomu. Do tego o co pytasz- nie ma takiego produktu który warto kupić. Przewaga zabawek ASG nad 4,5mm to fakt, że można je naprawiać.
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.
https://kolba.pl/product/46664,pistolet ... t4e-43-co2 AGT Vixen Venom LPVO
—————— Leupold Mark 4HD Walther LGM1 —————
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Dzięki za info. Czyli tylko ASG czyli wiatrówki na kulki gumowe się nadają i kwestią jest zbyt wysoka cena? Ten Glock kosztuje 1150zł - fakt ciut za dużo ... //edit: minął tydzień i cena spadła do 1000zł https://kolba.pl/product/46664,pistolet ... t4e-43-co2 ... ale tego HK za 850zł już mógłbym rozważać: https://kolba.pl/product/47747,pistolet ... kal-43-co2 ... i jeszcze jest taka wersja HK z niebieskim zamkiem za 750zł https://kolba.pl/product/47748,pistolet ... im-zamkiem Pytanie - czy ktoś używał tych konkretnie modeli HK ?
Ostatnio zmieniony 06 października 2024, 20:06 przez GunMeat, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Ja swojego czasu kupiłem replikę pneumatyczną Beretty 92FS z Umarexu. Pistolet wygląda i waży niemal identycznie jak oryginał. Zamka się nie przeładowuje tylko wkłada się do niego 8 nabojowy magazynek. Lufa gwintowana, strzela się śrutem diabolo (najlepiej 4,51 albo 4,52mm) Zasilany jest nabojem CO2. Cena około 800 PLN .
Pozdrawiam Darek
HK SFP9L, Sabatti Tactical Evo 6,5 Creedmoor + Vortex Viper
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Ten glock nadaje się najbardziej do tego co chcesz robić. Poza tym jest to bardzo dobrej jakości replika. Nic lepszego nie znajdziesz. A jako że Umarex robi je w germanii to swoje kosztuje.
Ostatnio zmieniony 21 września 2024, 10:11 przez Leon83, łącznie zmieniany 1 raz.
AGT Vixen Venom LPVO
—————— Leupold Mark 4HD Walther LGM1 —————
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Znalazłem w końcu wątek "Pistolety ASG" w dziale "Pozatematyczny":
viewtopic.php?t=27639 Wygląda na to, że zamarł parę lat temu .... Natomiast w "Infografika dla Świeżaków" widzę 3 pozycje z blow-back: CSG-92 (jest w sklepach) Walter CP 99 (słabo z dostępnością) Tanfolio Witness 1911 (chyba już nie do kupienia)
Re: Odwieczny problem - co kupić? - Podsumowanie.Swiss Aarms SA 1911, to to samo. Twinmaster competitor/Beeman P-17/CZ200S+magazynek+dłuższy kartusz/Artemis PP750/ Chinski kompresor pcp i sporo znalowych zabawek:Colt Combat Clasic/Swiss Arms SA1911.........
|
|