Akurat byl sale/obnizka na Labor Day, jak znalazl...
Hamulec na lufe juz wyslany notabene z Kanady a adapter tez w drodze... moze uda sie wszystko poskaldac w nastepnym tygodniu i wziac wiatroweczke na strzelnice, coby troszke ludzi skonfundowac...
..."Hello, przyszedlem postrzelac z wiatroweczki, mam wlasne tarcze i srucik tez"...
Kolo domu obawiam sie rykoszetow i sploszenia kur "somsiadowi"...
Ponizej, co z czym i do czego....
Guns have two enemies politicians and rust. Not sure, which is worst...
Jeżeli chodzi o AEA i ogólnie FAC, więcej dowiesz się na zielonym. Tam kupują, strzelają, użycza jeden drugiemu, i nawet gołej baby nie musi pod zastaw dostać . Generalnie AEA robią niemiłosierną rozwałkę, czy to .45 czy .58. Jak będą w PL dostępne .72 też zaraz ktoś przetestuje. Na chwilę obecną musimy czekać na info z USA, zgodnie z obietnicą niebawem się doczekamy
Z innego forum wycięte:
"No to trochę na ... potestowaliśmy produkty AEA od dobrodzieja D.... Generalnie są to ładne, solidnie i dokładnie wykonane karabinki i jeden w jeden z energetycznym potencjałem. Ja już sobie zamówiłem elementa w wersji super light."
To są takie pierwsze wrażenia ad-choc, z ubiegłego weekendu. Ale cały czas oczekujemy na info jak się to sprawuje za wielką wodą
Od siebie dodam, że nawet .45 wymaga ochronników słuchu. Przy nim strzał z .308 to jest pierdnięcie
Pomimo, ze nic nie napisalem to czytam Wasze wypowiedzi. Dziekuje za Wasze opinie zarowno pozytywne jak i negatywne oraz te "zniecierpliwione" czekaniem na strzelanie...!
Obiecalem i slowa dotrzymam.
Po kolei:
Dzisiaj przezylem zaskoczenie i to jest bardzo lagodne okreslenie... a w sumie to dwa "zaskoczenia"...
Zaskoczenie nr 1.
Przyszedl customowy adapter od DonnyFL zrobiony specjalnie dla Zeusa Gen. II z 16'' /calowa/ lufa
Po dokreceniu na lufe to jesli ktos nie wie to sie nie pozna, ze tam na koncu siedzi kawalek dotoczonego zelaza...
Po zwrocie orginalnego- Donny dotoczyl, pooksydowal i wzial ode mnie 5 zl tutejszych $ czyli "zielonych" na wysylke...
W czasach kiedy kazdy walczy o maksymalny zarobek, klaniam sie nisko Donnemu bo takich ludzi to szukac ze swieca...
Sami zobaczcie:
Nakretka ochronna gwintu jest z orginalnej lufy, wiec wyglada jak wyglada....
OK, czas na zaskoczenie nr 2.
Caly czas pisalem, ze kupilem Zeusa z 16 calowa lufa, otoz - sklamalem
Od poczatku lufy nie mierzylem bo w sumie i po co... adapter pierwotnie nie pasowal- nie bylo co mierzyc...
Dzisiaj, po zalozeniu adaptera mysle sobie ..... noo, to teraz bedzie przynajmniej 18 cali plus dojdzie hamulec to calosc nie bedzie wygladac jak ... "obrzyn"
Calowke w lape i mierze i mierze i sam sobie nie moge sie nadziwic... za cholerke nie ma tyle ile byc powinno bo jest.... MNIEJ
What a f...k ???
Nie wiem ale wychodzi na to, ze lufa moze miec maksymalnie 15 inczy dlugosci...
Dlaczego tak ?
Zmierzylem dlugosc calkowita od poczatku adaptera od DonnyFl do poczatku komory nabojowej - czyli tam gdzie wkladamy srut do lufy
/szybko zrobilo sie ciemno/ ale obejrze dokladnie z latarka w lufie bo nie chce mi sie wierzyc, ze lufa zaczyna sie dokladnie w komorze nabojowej/... i dlugosc calkowita to jest 17.5 in minus 2.5 in. dlugosc adaptera to zostaje rowne 15 in. dlugosci lufy...
Albo calkiem oszalalem albo tak jest faktycznie, niech mnie ktos poprawi...
Tak to wyglada...
Wasze opinie... ??? Smialo prosze....
BTW- kolega @Wichura
Wlasnie tak zamierzalem zrobic:
- wziasc na strzelnice mojego Mossberga MVP w .308 16'' lufa plus hamulec
- oraz po nim postrzelac z Zeusa, zeby miec porownanie do czegos w miare porownywalnego
- strzelnica jest kryta i mozna tam strzelac tylko do kalibru .308 wiec nie bede darl ryja, ze sie pcham z .72- powiem, ze z wiatrowki pare srutow chce puscic... i tyle
BTW 2- hamulec "idzie" z Kanady- powinien byc na koniec biezacego tygodnia lub poczatek przyszlego u mnie...
Na razie tyle w temacie... ta skrocona lufa dala mi do myslenia....
Guns have two enemies politicians and rust. Not sure, which is worst...
Przyszedl hamulec. Zamontowalem. Wypoziomowalem tez /kto slyszal zeby poziomowac hamulec... jpdl/ chyba poruszam sie w oparach absurdu...
Pada jak piorun- nie dalo rady zrobic zdjec jak nalezy... tylko w domu pare pogladowych.
Wyglada - p r z e r a z a j a c o -
Moj Mossberg .308 przy Zeusie wyglada jak HW 30 przy Texanie...
Od wtorku 26 wrzesnia zaczynam testowanie na strzelnicy....
Mam nadzieje, ze sprzet wytrzyma i obejdzie sie bez... collateral damage
Wiecej nie ma co pisac- czuje sie jakbym mial startowac w Kosmos...
Prawdę mówiąc liczyłem że na filmiku będzie porównanie ze strzelania, zawiodłem się . W tym tempie prędzej ze swojego biedniejszego postrzelam, niż zobaczę czym tam w jueseju się bawią
wichura pisze: ↑19 września 2023, 19:06
Prawdę mówiąc liczyłem że na filmiku będzie porównanie ze strzelania, zawiodłem się . W tym tempie prędzej ze swojego biedniejszego postrzelam, niż zobaczę czym tam w jueseju się bawią
Wiesz że najlepsze w tym wszystkim jest ubieranie
A strzelanie to cyk i już
Ja tam wolę "gołe baby", wyobraźnia już mi siada . Albo konkretne bzykanko, albo tv ogladać, gra wstępna to 5minut max (łącznie z prysznicem). Temat na razie odpuszczam, "Moda na sukces" i inne tego typu seriale zawsze wzbudzały we mnie pewne odruchy .