Kral breaker puncher
Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 1
- Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy
Kral breaker puncher
Po ok.1.5 roku używania pierwszy raz sprawdziłem przez chrono i okazuje sie że ma 7.5J oraz Max. 160m/s. Co może być przyczyną . Nabite 200 bar.
- Yurko
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 32
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Kral breaker puncher
Pewnie powody mogły by być różne, ale czasami winna jest wyrobiona uszczelka zaworu strzałowego albo padnięta sprężyna zbijaka. Sprawdzałeś energię na innych ciśnieniach?
"Nie ma nic bardziej praktycznego niż dobra teoria" Ludwig Eduard Boltzmann (1844–1906)
- Jezzman
- Reactions:
- Tematy: 6
Może jakaś wersja na rynek niemiecki albo coś? Co jak co, ale różnica w trajektorii między 16J a 7,5J jest zauważalna nawet bez chrono i jeżeli wcześniej tego nie zanotowałeś, to może od początku miał 7,5J.
TSAR, znaczy "Człowiek nieskalany treningiem"
-----------------------------------------------------------------
Małopolski Klub Strzelectwa Terenowego Dragon LOK

-----------------------------------------------------------------
Małopolski Klub Strzelectwa Terenowego Dragon LOK
- k4qbis
- Nowy użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 0
Ten typ powinien mieć o ile pamiętam możliwość ustawienia mocy. To takie pokrętełko w okolicy magazynka ze skalą od - do + . Ile strzałów możesz oddać przy pełnym kartuszu ? Jeżeli się mylę z tym pokrętłem to sorry nie mam pomysłu.
- Yurko
- Reactions:
Chyba można założyć, że jeśli ktoś posiada i używa wiatrówkę 1,5 roku, to już zauważył to pokrętełko. Wie do czego służy i jak działa i raczej przed założeniem tego tematu sprawdził, czy mu się "samo", niechcący nie przestawiło. To chyba by była nawet pierwsza rzecz... 

"Nie ma nic bardziej praktycznego niż dobra teoria" Ludwig Eduard Boltzmann (1844–1906)
- k4qbis
- Nowy użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 0
Wiem, ale czasami rzeczy podstawowe się sprawdzają. To tak jak z telewizorem - zepsuł się - szuka się przyczyny a okazuje się że pies wyrwał wtyczkę z gniazda.
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
Pokrętło jak przekręciłem na minus to było jeszcze mniej i jest od razu słyszalne że strzela ciszej. Nie zauważyłem raczej spadku od początku. Wiatrówkę odkupiłem 3 miesięczną.z 2 letnią gwarancją ( muszę sprawdzić ale chyba jest już po gwarancji). Może ktoś taką posiada i mógłby sprawdzić jaki jest np. opad pomiędzy 25-50m.
Kupiona w sklepie z bardzo dobrymi opiniami ale tak się też zastanawiam czy przypadkiem nie mieli serii przeznaczonej na rynek niemiecki. Narazie miałem do czynienia tylko z sprężynowymi. Może ktoś podpowie co sprawdzić albo jak rozkręcić ? Na 45m. mieszczę się 3-4cm. Co powiecie o serwisie wiatrowym ? Czy może ktoś zna kogoś z woj. Opolskiego co by to ogarną ?
Kupiona w sklepie z bardzo dobrymi opiniami ale tak się też zastanawiam czy przypadkiem nie mieli serii przeznaczonej na rynek niemiecki. Narazie miałem do czynienia tylko z sprężynowymi. Może ktoś podpowie co sprawdzić albo jak rozkręcić ? Na 45m. mieszczę się 3-4cm. Co powiecie o serwisie wiatrowym ? Czy może ktoś zna kogoś z woj. Opolskiego co by to ogarną ?
-
- Nowy użytkownik
- Reactions:
Nie sprawdzałem na innych ciśnieniach tylko na chwilę miałem okazję porównać na chrono z inną wizytówką Weihrauch HW100.
Przyznam się bez bicia że miałem napompowane coś ponad 200bar
- Yurko
- Reactions:
Takiego Puncher-a jak Twój nie rozbierałem, ale opisałem tu trochę podobne sprzęty. Może Ci się coś z tego przyda:
https://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=11459
Poza tym obrócona lufa czy coś (np. kawałek jakiejś uszczelki) w przewodzie "transferportu". Ale tak bez oglądania to tylko zgadywanka ...
https://nasze-wiatrowki.pl/viewtopic.php?t=11459
Poza tym obrócona lufa czy coś (np. kawałek jakiejś uszczelki) w przewodzie "transferportu". Ale tak bez oglądania to tylko zgadywanka ...