Nasze Waltery LGM / LG210 w wersjach PCP - GALERIA
Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 7
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Nasze Waltery LGM / LG210 w wersjach PCP - GALERIA
Piękna robota.
Jeszcze ciężarki na tubę - mogą się przydać.
Jeszcze ciężarki na tubę - mogą się przydać.
- Ziemo
- Reactions:
- Tematy: 0
No i super, ale czemu piszesz o tym w tym temacie? Tu powinny być wrzucane zdjęcia karabinka (zestawu), a nie przeróbek do niego.
HFT
- aksel
- Reactions:
- Tematy: 42
Może dlatego że przeczytałem regulamin....
"Dział Warsztat powstał w celu wyodrębnienia tematów (prezentacji) z opisem napraw i modyfikacji. Nie jest miejscem na ogólne dyskusje o mechanizmach wiatrówek - od tego nadal mamy dział Wiatrówki. Chodzi o to, by tematy poradnikowe nie "tonęły" w ogólnej masie tekstów.
Ideą tego działu jest przezentowanie nie co ale jak to osiągnięto."
"Dział Warsztat powstał w celu wyodrębnienia tematów (prezentacji) z opisem napraw i modyfikacji. Nie jest miejscem na ogólne dyskusje o mechanizmach wiatrówek - od tego nadal mamy dział Wiatrówki. Chodzi o to, by tematy poradnikowe nie "tonęły" w ogólnej masie tekstów.
Ideą tego działu jest przezentowanie nie co ale jak to osiągnięto."
Guns and .....roses
-
- Reactions:
Ja natomiast chcę pokazać 7,5J puszkobijcę , ewentualnie można katować Silhouetty.
Jednak strzelanie na odległość 39m w postawie stojącej, przy nawet niezbyt silnym wietrze bywa w..., wymagające .
LGM2 dostał stopkę autorstwa naszego forumowego kolegi i to jest powód prezentacji karabinka. Jestem zdania, że kunszt trzeba doceniać, pokazywać.
Może ktoś skorzysta z takiego rozwiązania.
Jednak strzelanie na odległość 39m w postawie stojącej, przy nawet niezbyt silnym wietrze bywa w..., wymagające .
LGM2 dostał stopkę autorstwa naszego forumowego kolegi i to jest powód prezentacji karabinka. Jestem zdania, że kunszt trzeba doceniać, pokazywać.
Może ktoś skorzysta z takiego rozwiązania.
Emi
- Ziemo
- Reactions:
- aksel
- Reactions:
Stopka fajna ale umiejscowienie i sposób zamontowania ciężarka lufy zrobiło na mnie jeszcze większe wrażenie.
Guns and .....roses
- PawelW
- Reactions:
- Tematy: 110
Mnie to raczej przypomina końcówkę nakładaną na lufę LG300 do której mocowało się muszkę z insertami
----------------------------------------
Nie pytaj, co rząd może zrobić dla ciebie, zapytaj, czy mógłby tego nie robić
Nie pytaj, co rząd może zrobić dla ciebie, zapytaj, czy mógłby tego nie robić
- aksel
- Reactions:
Muszkę tunelową mocuje się na osłonie lufy. To jest taki aluminiowy ciężarek ,oryginalne akcesorium . Są dłuższe i krótsze ,srebrne lub czarne. Ma wycięcie na muszkę bo jest odrębnie mocowany do osłony lufy .
Guns and .....roses
-
- Reactions:
Myślałem, że stopka się spodoba, a tu największą furorę zrobił ciężarek
Jest to oryginalny ciężarek LGM2, odwrócony 180 stopni. Przesunięty w to miejsce, ponieważ najlepiej wyważa mi zestaw po zamontowaniu trójkąta pod osadą. Stopka nie miała wpływu na równoważność, ciężarem podobna do oryginalnej odsuniętej czterema tulejkami.
Jest to oryginalny ciężarek LGM2, odwrócony 180 stopni. Przesunięty w to miejsce, ponieważ najlepiej wyważa mi zestaw po zamontowaniu trójkąta pod osadą. Stopka nie miała wpływu na równoważność, ciężarem podobna do oryginalnej odsuniętej czterema tulejkami.
Emi
-
- Reactions:
Cześć Emil,
gratuluję Ci bardzo fajnego zadbanego egzemplarza. Widać że nie poździerany i nie zmechacony.
Poza tym, LGM'y w tym kolorze osady moim zdaniem są zdecydowanie najładniejsze. Mają w sobie to "coś".
sylwetki strzela mi się wyśmienicie. Po odpowiednich regulacjach bardzo anatomicznie leży na ramieniu - będziesz Pan zadowolony
Jak pewnie pamiętasz, mam blisko siebie znajomych bardzo dobrych macherów od polerowania i anodowania metali.
Gdybyś chciał coś zmienić - daj znać. Zdrówka!
gratuluję Ci bardzo fajnego zadbanego egzemplarza. Widać że nie poździerany i nie zmechacony.
Poza tym, LGM'y w tym kolorze osady moim zdaniem są zdecydowanie najładniejsze. Mają w sobie to "coś".
Od siedmiu lat również jestem zadowolonym użytkownikiem tej stopki. W połączeniu z hakiem(Piotr też je robi)
sylwetki strzela mi się wyśmienicie. Po odpowiednich regulacjach bardzo anatomicznie leży na ramieniu - będziesz Pan zadowolony
Jak pewnie pamiętasz, mam blisko siebie znajomych bardzo dobrych macherów od polerowania i anodowania metali.
Gdybyś chciał coś zmienić - daj znać. Zdrówka!
-
- Reactions:
Po zamontowaniu stopki i od pierwszego złożenia do strzału jestem zadowolony . Idealnie pasuje, jak "szyta" na miarę. Piotr zrobił wersję bez haka zgodnie z moim zamówieniem.
Artur, dziękuję za gotowość pomocy w anodowaniu ( przećwiczyliśmy z montażem), ale narazie zostaje srebrna jak ciężarek, choć ma trochę inny odcień.
Karabinek kupowałem z lekką obawą, ponieważ zamieszczone w ogłoszeniu zdjęcia były trochę ciemne i nie dawały pewności co do stanu wizualnego, ale okazał się w pełni zgodny z opisem. Technicznie też jest bdb., na chrono zmieniają się tylko części dziesiętne m/s . Luneta pryzmatyczna umożliwia celowanie praktycznie z przyłożenia oka do okularu, jak z przeziernika. A z ciężarkiem jest jak pisze Aksel i można go przesuwać jak się chce.
Artur, dziękuję za gotowość pomocy w anodowaniu ( przećwiczyliśmy z montażem), ale narazie zostaje srebrna jak ciężarek, choć ma trochę inny odcień.
Karabinek kupowałem z lekką obawą, ponieważ zamieszczone w ogłoszeniu zdjęcia były trochę ciemne i nie dawały pewności co do stanu wizualnego, ale okazał się w pełni zgodny z opisem. Technicznie też jest bdb., na chrono zmieniają się tylko części dziesiętne m/s . Luneta pryzmatyczna umożliwia celowanie praktycznie z przyłożenia oka do okularu, jak z przeziernika. A z ciężarkiem jest jak pisze Aksel i można go przesuwać jak się chce.
Emi
-
- Reactions:
- Tematy: 4
Witam.
Przeglądając oferty karabinków fwb6xx natrafiłem natrafiłem na ładnego lgm2 pca, nawet się nie zastanawiałem
W "Serwisie Wiatrowym" kupiłem regulator, białą uszczelkę zaworu strzalowego, sprężynkę zaworu strzałowego i sprężynę zbijaka. Akurat mieli dostawę
Kilka dni wcześniej zająłem się osadą, która nie miała lakieru.. Bejca ciemny orzech i olej do osad od kolegi z forum.
Po odebraniu części przyszedł czas na system.. nie chciało mi się płacić za frezowanie/dopasowanie otworów systemu do regulatora, a szukając pilnikiem fatwo pchną za daleko. Więc użyłem do tego wkrętarki i bokiem wiertła zebrałem ściankę otworu do żądanego rozstawu.
Na tokarce skróciłem osłonę lufy(ósemkę przystsowaną pod kartusz już mialem).
Pozostało skręci wszystko do kupy i wyregulować predkos na 240m/s na exact 4.52mm.
Pożyczyłem od kolegi lunetkę, bo moją dzisiaj sprzedałem sąsiadowi i pojechałem do rodziców chwilę postrzelac:)
W drodze powrotnej wstąpiłem do babci sprawdzić co potrafi ten karabinek z pozycji leżącej(ja stałem i się przygladalem)
O to kilka zdjęci zrobionych chwilę temu:
Dystans około 37m , 10strzalow luneta kandar 3-9x40.
Strzelałem po kawie na powiększeniu x6,5.
Na dniach przyjdzie mi lunetka, to wstawię tarcze z osobnych 20 strzałów.
Walthera czeka jeszcze kilka dodatków min: frezowanie szyny 11mm w przedniej części, stopka, gwint pod tłumik w osłonie lufy i muszę go trochę dociążyć, bo mi lata jak celuje
Pozdrawiam
Przeglądając oferty karabinków fwb6xx natrafiłem natrafiłem na ładnego lgm2 pca, nawet się nie zastanawiałem
W "Serwisie Wiatrowym" kupiłem regulator, białą uszczelkę zaworu strzalowego, sprężynkę zaworu strzałowego i sprężynę zbijaka. Akurat mieli dostawę
Kilka dni wcześniej zająłem się osadą, która nie miała lakieru.. Bejca ciemny orzech i olej do osad od kolegi z forum.
Po odebraniu części przyszedł czas na system.. nie chciało mi się płacić za frezowanie/dopasowanie otworów systemu do regulatora, a szukając pilnikiem fatwo pchną za daleko. Więc użyłem do tego wkrętarki i bokiem wiertła zebrałem ściankę otworu do żądanego rozstawu.
Na tokarce skróciłem osłonę lufy(ósemkę przystsowaną pod kartusz już mialem).
Pozostało skręci wszystko do kupy i wyregulować predkos na 240m/s na exact 4.52mm.
Pożyczyłem od kolegi lunetkę, bo moją dzisiaj sprzedałem sąsiadowi i pojechałem do rodziców chwilę postrzelac:)
W drodze powrotnej wstąpiłem do babci sprawdzić co potrafi ten karabinek z pozycji leżącej(ja stałem i się przygladalem)
O to kilka zdjęci zrobionych chwilę temu:
Dystans około 37m , 10strzalow luneta kandar 3-9x40.
Strzelałem po kawie na powiększeniu x6,5.
Na dniach przyjdzie mi lunetka, to wstawię tarcze z osobnych 20 strzałów.
Walthera czeka jeszcze kilka dodatków min: frezowanie szyny 11mm w przedniej części, stopka, gwint pod tłumik w osłonie lufy i muszę go trochę dociążyć, bo mi lata jak celuje
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- rravv21
- Reactions:
- Tematy: 13
Witam .
Kolejna kolba LGM w moim wykonaniu.
Został mi resztka deski z amazouka po zrobieniu osady do FWB(z wątku o osadach) i udało się jeszcze wyciąć z tego osadę dla LGM .
Na ostatnim zdjęciu fotka rodzinna , Osady obu karabinków zrobione z tej samej deski. Walther z jej ciemniejszego fragmentu.
Pozdrawiam R.
Kolejna kolba LGM w moim wykonaniu.
Został mi resztka deski z amazouka po zrobieniu osady do FWB(z wątku o osadach) i udało się jeszcze wyciąć z tego osadę dla LGM .
Na ostatnim zdjęciu fotka rodzinna , Osady obu karabinków zrobione z tej samej deski. Walther z jej ciemniejszego fragmentu.
Pozdrawiam R.
różne strzelające zabawki
-
- Reactions:
- Tematy: 2
Piękny kawałek drewna !!!
Jak oceniasz te dwa karabinki między sobą ???
Jak oceniasz te dwa karabinki między sobą ???
- lisek1-72
- Reactions:
- Tematy: 3
Pięknie to wyszło.
Steyr LG 110 + Valiant Themys HFT