Obrona konieczna - kompendium od A do Ź

Moderator: Moderatorzy WBP

Awatar użytkownika
Hoz85
Zarejestrowany użytkownik
Tematy: 0
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Obrona konieczna - kompendium od A do Ź

Post autor: Hoz85 »

Ultra3000 pisze: 17 marca 2023, 18:49 Tyle że niekiedy czas od pyskówki do wbicia noża jest poniżej sekundy. A czasu się nie cofnie... Nigdy nie znasz zamiarów napastnika ani tego co nosi przy sobie. Chłop wyśmiał pistolet bo być może znał polskie realia.
Czy Tobie się styki popaliły?
To ja proponuję żebyś tak profilaktycznie odstrzelił każdego kto się do Ciebie zbliży. :583:

I tacy ludzie noszą broń...
Awatar użytkownika
Ultra3000
Tematy: 29

Post autor: Ultra3000 »

A co w tym jest nieprawdziwe co napisałem? Gdzie tu sugestia żeby odstrzelić kogoś profilaktycznie? Weź się zastanów najpierw zanim coś palniesz.
Z pustego to i Salomon nie strzeli...
polemass
Tematy: 17

Post autor: polemass »

Hoz85....kiedys,za mlodego ide przez park i mnie koles zaczepil ot tak,bo "za pewnie sobie szedlem".Ciebie by pewnie nie zauwazyl....I tak - czasem trzeba jako pierwszy "przejac inicjatywe",powie to kazdy kto ma choc by tylko blade pojecie o walce( jasno to mowia rozni specjalsi na filmikach na necie).
Ja zawsze wychodze z zalozenie,ze nie wiem co takiemu najaranemu w glowie siedzi i jaki bedzie jego nastepny ruch - lepiej byc o krok do przodu(zinterpretuj to sobie jak chcesz...).
Awatar użytkownika
Hoz85

Ultra3000 pisze: 18 marca 2023, 20:20 A co w tym jest nieprawdziwe co napisałem? Gdzie tu sugestia żeby odstrzelić kogoś profilaktycznie? Weź się zastanów najpierw zanim coś palniesz.
Nie tylko ja uważam, że właśnie taki był wydźwięk Twojej wypowiedzi - zwrócono już Tobie na to uwagę stronę wcześniej. Nie udawaj teraz pawiana.

Później "środowisko" ma suprisedpikachuface.jpg jak znany komandos zaczyna zbierać podpisy pod petycją żeby zabronić noszenia broni w Polsce...klasyk :532:
polemass pisze: 18 marca 2023, 20:54 Ja zawsze wychodze z zalozenie,ze nie wiem co takiemu najaranemu w glowie siedzi i jaki bedzie jego nastepny ruch - lepiej byc o krok do przodu(zinterpretuj to sobie jak chcesz...).
Ale to weź nas tak nie zostawiaj tutaj bez kompletnej odpowiedzi - jak ma wyglądać "bycie o krok do przodu"? Ja zawsze chętnie czytam wypowiedzi znawców sztuk walki, szczególnie tych co oglądają filmy specjalsów w internecie. Mądrego człowieka zawsze warto posłuchać - scena i mikrofon jest Twoja. Opowiadaj...ja zamieniam się w słuch :101:
polemass
Tematy: 17

Post autor: polemass »

Hoz85,moze kiedys uda sie zrobic zjazd czlonkow tego forum(mysl taka mi przyszla juz rok temu aby sie ludzie poznali wkoncu - nie wiem jak to zorganizowac...) - z przyjemnoscia osobiscie Tobie zademonstruje... :101:
Awatar użytkownika
Hoz85

Ja nie wiem co Ty chcesz mi pokazywać, ale lepiej mi nie pokazuj. Nie wiem co dla Ciebie stanowi oznakę zagrożenia życia i zdrowia, ale z wypowiedzi wnioskuję, że spektrum czynności jest szerokie. Jak podniosę rękę to się jeszcze przetraszysz i mnie zastrzelisz. Po co niszczyć życie dwóch osób.
Awatar użytkownika
bezduszny
Tematy: 68

Post autor: bezduszny »

Wiesz..

Było już o tym tutaj.
Admin
Są pogrzeby o których mówi cały świat i jest taki, na który czeka cały naród.
autor nieznany
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Prawo i broń - WBP”