Nowy regulamin patentów strzeleckich PZSS

Moderator: Moderatorzy WBP

krzw
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik
Reactions:
Tematy: 0
Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy

Re: Nowy regulamin patentów strzeleckich PZSS

Post autor: krzw »

eskie pisze: 05 lipca 2025, 10:24
marwil pisze: 05 lipca 2025, 00:27 W Warszawie KS Amator prowadzi zajęcia dla szkół w ramach przedmiotu Edukacja dla Bezpieczeństwa. Co dwa tygodnie jest piknik strzelecki, na którym dzieci mogą strzelać za darmo.
Zarejestrowałeś się tu 30.06.2025. napisałeś siedem postów i tylko w temacie o nowym regulaminie. W większości postów bronisz Amatora. Czasem bronisz bez sensu, bo nikt go nie atakuje, zwraca się tylko uwagę na pewne działania. Rozumiem że dostałeś jakąś delegację, albo własna inicjatywa. Ale jeżeli informujesz o działaniach Amatora to rób to rzetelnie. Jak wiadomo Ja dosyć dawno wyleciałem z amatora, nie wiem ze dwa ze trzy lata temu. Natomiast pamiętam wpisy prezesa że nigdy nie będzie zajmował się młodzieżą. Były robione pikniki na waldorffa, a jakże raz czy dwa razy w roku. Z wielu wpisów na tym forum, w tym ludzi z braterstwa, wiadomo, że wielki zwrot amatora w kierunku propagowania sportu strzeleckiego śród młodzieży, nastąpił zaledwie kilka miesięcy temu, gdy zaczęły być wiadome proponowane zmiany. Także jak masz misję bronienia Amatora, obojętnie czy go ktoś atakuje czy nie, to rób to chociaż rzetelnie.
Wystarczy minimum wysiłku, żeby to zweryfikować. Na Facebooku Braterstwa są wydarzenia z 2019 dotyczące pikników. Są też informacje na publicznej części forum i każdy może sprawdzić https://braterstwo.eu/archiwum

Powtarzając tezy, że pikniki zaczęły się jak zaczęły problemy z PZSS zwyczajnie kłamiesz. Stąd poruszenie i wypowiedzi nowych osób, które chcą to sprostować.
Awatar użytkownika
bezduszny
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Tematy: 107
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Post autor: bezduszny »

GunMeat pisze: 05 lipca 2025, 07:48 /.../
Wydawało mi się, że strzelanie z broni klubowej bez uiszczania opłata jest wszędzie standardem.... :roll:
eskie pisze: 05 lipca 2025, 11:05Tak, mój.
Wydaje mi się, że to jest kwestia czy klub jest prywatny (czyli nastawiony na zyski) czy jest stowarzyszeniem (jak mój) i nie musi zarabiać na dosłownie wszystkim.
- Co to ma być ? Facet z damską torebką ? Nie chcemy tutaj deprawacji ..
- Chłopaki, ale ja ją wyrwałem staruszce za rogiem !
- A, to przepraszamy. Uszanownako kolego.
eskie
Reactions:
Tematy: 3

Post autor: eskie »

krzw pisze: 05 lipca 2025, 11:15 Powtarzając tezy, że pikniki zaczęły się jak zaczęły problemy z PZSS zwyczajnie kłamiesz. Stąd poruszenie i wypowiedzi nowych osób, które chcą to sprostować.
Mo to jedziemy:
2022
jeden piknik strzelecki
2023
jeden piknik strzelecki
2024
dwa pikniki strzeleckie
2025
cztery pikniki strzeleckie
Przeszkolenie dla Polek i Polaków.

Czy masz na tyle honoru, żeby wejść pod stół i odszczekać zarzut kłamstwa? Czy będziesz próbował odkręcić kota ogonem?

Edycja, miej chociaż no tyle przyzwoitości, żeby cytować całe fragmenty, a nie wybiórczo jak ci wygodnie. Napisałem: Natomiast pamiętam wpisy prezesa że nigdy nie będzie zajmował się młodzieżą. Były robione pikniki na waldorffa, a jakże raz czy dwa razy w roku. Z wielu wpisów na tym forum, w tym ludzi z braterstwa, wiadomo, że wielki zwrot amatora w kierunku propagowania sportu strzeleckiego śród młodzieży, nastąpił zaledwie kilka miesięcy temu, gdy zaczęły być wiadome proponowane zmiany.
Bóg, honor, ojczyzna. Trzy najczęstsze przyczyny śmierci polskiej szlachty.
Tomek_J
Reactions:
Tematy: 6

Post autor: Tomek_J »

7 pikników w 4 lata zorganizowane przez organizację o zasięgu ogólnopolskim, która ma kilkunastu tysięcy członków i miliony ze składek na koncie?

I ktoś taki ma czelność mówić, że nikt inny nie robi dla upowszechniania strzelectwa, co Braterstwo? 🤣🤣🤣.

Przeciętny, mały klub LOK, jakich dziesiątki w Polsce ma lepszą częstotliwość tego typu działań, a musisz wiedzieć, że suma składek rocznych w takim klubie to kilka tysięcy złotych, z czego trzeba dołożyć się do utrzymania obiektu :).
KPN60, KDW60, KDW3x40.
Wiesio61
Reactions:
Tematy: 1

Post autor: Wiesio61 »

Ja pitole , o co Wy bijecie pianę ? chcesz jesteś członkiem Amatora , nie chcesz możesz być w LOK. Ja byłem członkiem LOK przez ponad 10 lat , a teraz jestem członkiem Amatora , powody ? tylko na PW.
eskie
Reactions:

Jest wysyp obrońców KS Amator. Zdarza im się podawać nieprawdziwe dane. Po prostu je korygujemy. A. nie był atakowany, była dyskusja o A. jako o organizacji i działaniach, potem było różnie.
krzychu22lr
Reactions:

Post autor: krzychu22lr »

MaciekSz pisze: 04 lipca 2025, 22:40 Jprdl... Napisz gdzie to, żeby te przybytki omijać szerokim łukiem.
Niestety nie pamiętam - widziałem to kilka lat temu i mentalnie zaszufladkowałem w kategorii "Jezu, co za cymbały".
Szpieg ze Stumilowego Lasu.
GunMeat
Reactions:

Post autor: GunMeat »

eskie pisze: 05 lipca 2025, 11:05
GunMeat pisze: 05 lipca 2025, 07:48 Czy znacie jakiś klub, który pozwala wam postrzelać z ich klubowej broni za
10-15 złotych + sklepowa cena amunicji ?

Oczywiście poza KS Amator ?

:583:
Tak, mój. Na treningach jest wydawana klubowa broń za darmo. Cena ammo sklepowa. Dla klubowiczów strzelanie z .22 często (nie zawsze) za darmo. Ale co ja tam mogę wiedzieć, mój Klub prowadzą "leśne dziadki z LOK", tylko, że mają wpojoną prawdziwą ideę spółdzielczości non profit. Byłbym zapomniał - ostatnio kupiono sporo nowych pistoletów .22 (E. Ruger Mark) i coś jeszcze, po to aby Margoliny odesłać na zasłużoną emeryturę.
Twój, czyli który ?
Podaj namiary, abym też mógł skorzystać .

Zaraz, niech zgadnę - "na treningach" do patentu, tak ?
A ile płacisz za ten "trening" ?

:?:
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2025, 15:06 przez GunMeat, łącznie zmieniany 1 raz.
1986lukasz
Reactions:

Post autor: 1986lukasz »

Nie poznasz nazwy bo jest tajna, a klub jest "wirtualny" ...

Wcześniej też padały pytania do innych użytkowników o nazwy ich klubów, ale bez zgody klubu nie mogą jej podać...
marwil
Nowy użytkownik
Nowy użytkownik
Reactions:
Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy

Post autor: marwil »

eskie pisze: 05 lipca 2025, 10:24
marwil pisze: 05 lipca 2025, 00:27 W Warszawie KS Amator prowadzi zajęcia dla szkół w ramach przedmiotu Edukacja dla Bezpieczeństwa. Co dwa tygodnie jest piknik strzelecki, na którym dzieci mogą strzelać za darmo.
Zarejestrowałeś się tu 30.06.2025. napisałeś siedem postów i tylko w temacie o nowym regulaminie. W większości postów bronisz Amatora. Czasem bronisz bez sensu, bo nikt go nie atakuje, zwraca się tylko uwagę na pewne działania. Rozumiem że dostałeś jakąś delegację, albo własna inicjatywa. Ale jeżeli informujesz o działaniach Amatora to rób to rzetelnie. Jak wiadomo Ja dosyć dawno wyleciałem z amatora, nie wiem ze dwa ze trzy lata temu. Natomiast pamiętam wpisy prezesa że nigdy nie będzie zajmował się młodzieżą. Były robione pikniki na waldorffa, a jakże raz czy dwa razy w roku. Z wielu wpisów na tym forum, w tym ludzi z braterstwa, wiadomo, że wielki zwrot amatora w kierunku propagowania sportu strzeleckiego śród młodzieży, nastąpił zaledwie kilka miesięcy temu, gdy zaczęły być wiadome proponowane zmiany. Także jak masz misję bronienia Amatora, obojętnie czy go ktoś atakuje czy nie, to rób to chociaż rzetelnie.
Wcześniej tylko czytałem to forum, nie miałem potrzeby, żeby tu pisać. Widząc wątek o zmianie regulaminu, w którym większość wpisów publikują osoby, które same przyznają, że wyleciały z KS Amator, postanowiłem się zarejestrować i wypowiedzieć ze swojej perspektywy. Piszę wyłącznie we własnym imieniu.

W swoich wpisach próbowałem zwrócić Waszą uwagę na zmiany regulaminu, bo to on jest tematem tego wątku, ale niewiele osób podejmuje merytoryczną dyskusję.

Dominują tutaj wypowiedzi osób takich jak Ty, które mają prywatny konflikt z klubem KS Amator i jego prezesem.
eskie
Reactions:

Nazwy klubu nie będę podawał, bo ten temat to klasyczna gównoburza, obelgi, zdania wyrwane z kontekstu, przekręcanie wypowiedzi i jawne chamstwo. Dlatego nie chcę, aby nazwa mojego klubu, była w wynikach wyszukiwania z tym tematem. IMHO temat do zamknięcia a i do wyczyszczenia. Ja kończę dyskusję, bo nie potrzebnie wogóle w nią wszedłem EOT.
wkg
Reactions:

Post autor: wkg »

1986lukasz pisze: 05 lipca 2025, 15:01 Nie poznasz nazwy bo jest tajna, a klub jest "wirtualny" ...

Wcześniej też padały pytania do innych użytkowników o nazwy ich klubów, ale bez zgody klubu nie mogą jej podać...
Raczej nie chcą. Jeżeli to mnie zacytowałeś. Po co mieszać nazwę klubu z dyskusją prowadzoną przez niektórych użytkowników ??
Dokładnie jak kolega napisał w popezednim poście.
s1k0r3k
Reactions:

Post autor: s1k0r3k »

@eskie na razie ty robisz głównie gównoburzę. Pewnie na każdej strzelnicy A. były jakieś pikniki i darmowe treningi. Poszukaj we wszystkich wątkach dotyczących innych strzelnic. Natomiast skoro nie podajesz nazwy swojego klubu to możemy przyjąć, że nie istnieje. Darmowe treningi, darmowa amunicja, lokalizacja tajna i żeby się zapisać musisz być wprowadzony przez 2 osoby które zabiły kogoś, żeby zająć ich miejsce w klubie :-) Te darmowe treningi to pewnie tylko dla 2 dzieci prezesa?

Co do A. zapomnieliście o darmowych treningach i osiach nie tylko dla klubowiczów ale i osób towarzyszczących, które ostatnio płacą 5 zeta za pierwszą godzinę, ale wczesniej miały możliwość darmowych treningów. Wiem, że w waszych klubach dopłaca się strzelcom ale dla niektórych za darmo to uczciwa cena.

@wkg jakim problem jest podać nazwę klubu? Wg mnie jedyny powód to taki, że zasady w nim panujące nie są takie jak je tutaj niektórzy opisują. Na razie mamy porównanie klubu z jasnymi zasadami kontra kluby widmo, gdzie dopłaca się strzelcom za treningi.
Fokat
Reactions:
Tematy: 11

Post autor: Fokat »

Mało kto się skupia na głównym wątku dyskusji, czyli jak zmiany w regulaminie PZSS wpłyną na zwykłych sportowców i kluby:
1. Wpłyną i nie są to zmiany na lepsze zarówno dla sportowców jak i dla klubów (wszystkich)
2. Czyli PZSS dokręca śrubę, czy to się komuś podoba czy nie.
3. Ze smutkiem obserwuję u niektórych syndrom: „nie ważne żeby nam przybyło, tylko żeby u sąsiada zdechło”
4. Prezes Kwiecień rozklepie środowisko jak dzieci, wykorzystując pożytecznych głupców, którzy z widłami i pochodniami, realizują prywatne wojenki.
1986lukasz
Reactions:

Post autor: 1986lukasz »

Super elitarny klub. Dopłaca do członków. Broń klubowa za darmo. Koszt amunicji sklepowy.

Nie dziwię się że nie zdradzacie nazwy...
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Prawo i broń - WBP”