Coś się kurierowi pomerdało bo przywiózł 2dwa takie nawet ładne tylko że ten większy to kawał klocka
2 x Böker
Jka
|
Nóż turystycznyModeratorzy: Moderatorzy WBP, Moderatorzy wiatrówkowi, Moderatorzy CP
Re: Nóż turystycznyCoś się kurierowi pomerdało bo przywiózł 2dwa takie nawet ładne tylko że ten większy to kawał klocka 2 x Böker Jka Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....
Re: Nóż turystycznyZa obydwa trochę ponad 2 koła.
Jka Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....
Re: Nóż turystycznyZa chwilę będziesz miał całe wiadro folderów
A na sam koniec i tak zostaniesz albo z Endelą albo z Griptilianem w dłoni bo oba są tak naprawdę wszystkim czego potrzeba żeby ciąć, kroić a przy okazji patrzeć na nie z uśmiechem na ustach. A z racji wolnego dnia pojechałem do lasu żeby popracować trochę tymi nożami skoro już są i wyszło, że nijak się tego używa jeśli głownia ma ponad 3 mm grubości [img] I tak powrócił temat Bogouta lub Griptiliana mini i ich głowni 2,2mm . M. Vortex na Kruszynie
Re: Nóż turystycznyNic z tego jeszcze jestem na etapie że cieszą mnie zakupy. Dzisiaj doszedł z prezentem taki kurna jaki fajny maluszek. A do cięcia jak piszesz poszukam czegoś w tym stylu.. https://sharg.pl/product-pol-120816-Noz ... query_id=1 Jka Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....
Re: Nóż turystycznyPochyl się nad bokerem Urban trapper np w wersji tytanowej oraz nad zero tolerance 450cf. A nuż Ci się spodobają? :D. Ja jestem zachwycony, bokera często mam w kieszeni. Waga piórkowa ale do edcowania dla mnie bliski ideałowi.
Re: Nóż turystyczny@czemar
Miałem kilka Gripków, dużych i mini, super nożyki pod warunkiem że akceptujemy wklęsły szlif, dla mnie w przy dłuższym używaniu okazał się nie do przyjęcia i wszystkie sprzedałem. Były chyba też wersje z pełnym płaskim ale niestety nie miałem. .177 .22LR .32S&W .38Spec .357Mag 12/76 .45ACP 9x19 7.62x39 .223REM
Re: Nóż turystycznyZawsze zostaje Bogout tylko trzeba go usztywnić np okładzinami z alu od majfrendòw bo kupować go za ponad 1k dla sztywniejszych okładzin jest lekką kpiną.
Ale ponoć nowsza wersja jest sztywniejsza bo tworzywo jest inne . Tak czy owak mały Grip z owczą stòpką robi robotę a szlif jest płaski niepełny. M. Vortex na Kruszynie
Re: Nóż turystycznyNo właśnie słowo klucz...stylu Jesteś w lekkim amoku zakupowym i umykają ci pewne szczegóły na które warto spojrzeć z dystansu Ten zalinkowany nóż być może w kategoriach narzędzia jest całkiem poprawny. Tego nie wiem choć mam inny nóż z tej firmy tylko "nieco" droższy i sobie chwalę. Natomiast niepełny szlif powoduje , że wygląda on jak marketowy "nóż" kuchenny z blachy dachówkowej za 25 zł. Czyli ani do cięcia ani do naostrzenia ani do wyglądu. Poszukaj czegoś z pełnym szlifem a nie takiego kartofla.
Re: Nóż turystycznyTrzeba by się było na tym znać. Ten z tego co wkleiłem to tylko tak poglądowo czego mniej więcej będę szukał w jaki kształt pójść. Mnie nie potrzebny nóż do kuchni tym się nie zajmuję. Ot by od czasu do czasu jakiś smaczek dla psiaków drobniej pokroić. Jka Ludzie dzielą się na tych co żyją co umarli i tych co pływali po morzach i oceanach.....
Re: Nóż turystycznyTytuł tematu brzmi Nóż turystyczny jako ze nie bardzo wiem co to ten nóż turystyczny a że turystyki nie uprawiam to dzisiaj pokażę nóż okolicznościowy bo na okoliczności to ja nie odmawiam
O taki A tutaj to okoliczność. Jka Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Nóż turystycznyPrzecież to bardzo ładna, klasyczna finka z typowym dla takich noży szlifem a więc nóż jak najbardziej w temacie noża pod turystykę . I to nawet niebrzydki i tani. To co Ty postulujesz to nóż do kuchni prędzej...
Re: Nóż turystycznyDokupiłem inny ten zielony i jakoś od razu nie bardzo mi podszedł. A przy okazji jeszcze wydałem jakieś drobniaki na tego najmniejszego iii skoro najmniejszy to i był najtańszy. Jka Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Nóż turystycznyPrzydało by się teraz zabrać te zabawki na spacer , aura póki co odpowiednia do chlastania
[img] U mnie dziś królem kieszeni był Opinel nr8 . Pozdrawiam . Marek . Vortex na Kruszynie
|
|