biper pisze: ↑30 sierpnia 2025, 22:23
Nieźle..
to ja teraz czekam, aż sie pojawią:
- Brazyle/Boliwary MOS
- G26
- G34
Sprytnie to importer tych sprzętów rozegrał. Najpierw rzucił na rynek gen.3 w super cenie, a dopiero potem wersje droższe, ale też bardziej atrakcyjne.
Jakby rzucił całość od razu, to byłoby ryzyko, ze gołą gen3 mało kto by kupił.
Ja bym raczej teraz wybrał gen.5 z trytami..
Będą dostępne brazylijskie gen 5 - g19mos. G17mos. G34mos, g45.
Sam będę się zastanawiał nad kolejnym g34 lub g45....
i jak sami w opisie zaznaczyli:
"Drogi Kliencie, Wyższa cena Glocka Brasil podyktowana jest faktem, że zakupiliśmy Glocki w wyższej cenie a nie chęcią większego zarobku."
No widzisz @piciu - wychodzi na to, że Brazyle to już egzemplarze kolekcjonerskie, bo zaczynają nabierać na wartości
SKS Ardea || Pomorskie Stowarzyszenie Strzelecko-Kolekcjonerskie "DO BRONI"
bpioter pisze: ↑03 września 2025, 20:29
Nie wiem na ile to kwestia zdjęć czy mojego wyświetlacza ale te zamki wyglądają jakby miały na sobie camo. Przedzwonię jutro, podpytam.
Ktoś tu pisał, że są takie od tych gąbek w pudełku - takie jakby z białym nalotem.
To nie camo, tylko plamy fabrycznego smaru/środka konserwującego.
Brazyle g.3 też miały palmy, a zamek na fotkach sklepów i po otworzeniu pudełka wydawał się wręcz być szary.
Po wyczyszczeniu kolorek się wyrównał i pociemniał.
Pytanie nowicjusza
Kupując Glocka do Brasil co warto wymienić i jaki to byłby mniej więcej koszt takiego tuningu?
Pytam bo podoba mi się (całkiem) Glock 34 i chce trochę zaznajomić się z tematem tuningu w klocku.
Jeśli celujesz w Glocka 34, to ta oferta to juz Glocki gen.5.
Czyli jak na moje (bo macałem nie raz Glocka gen.5, na dzień dobry nie musisz wymieniać nic.
No może, ale też nie od razu, tylko juz pod konkretne potrzeby/zastosowanie - przyrządy celownicze.
Ja w obu Brazylach g.3 wymieniłem przerywacze na (-), zrzuty magazynka na przedłużone (gen5 ma juz zdecydowanie lepsze fabrycznie, ale też niektórzy wymieniają) oraz w jednym zrzut zamka na powiekszony (glockowski OEM), ale to w drugim odpuscilem, bo okazuje sie, ze to nie jest jakieś bardzo konieczne.
Całość "tuningu" to koszt ok. 100zł.
Teraz zastanawiam się nad wymianą przyrządów celowniczych. Koszt: od ~350 do 800-900zł.