@KacperO
możesz podrzucić linka, bo szukałem na yt, ale nie znalazłem. A ponieważ bardzo rozważam zakup Echelona, to byłbym wdzięczny za łyżkę dziegciu, aby ostudzić trochę gorącą głowę

|
Ruger RXMModerator: Moderatorzy WBP
Re: Ruger RXM@KacperO możesz podrzucić linka, bo szukałem na yt, ale nie znalazłem. A ponieważ bardzo rozważam zakup Echelona, to byłbym wdzięczny za łyżkę dziegciu, aby ostudzić trochę gorącą głowę ![]() SKS Ardea || Pomorskie Stowarzyszenie Strzelecko-Kolekcjonerskie "DO BRONI"
Re: Ruger RXMObstawiam, że zrobili to ze względu na kompatybilność z kaburami do glocka. Picatinny ma jednak nieco inny kształt i wymiary i mogłoby wykluczyć użycie niektórych kabur.
Re: Ruger RXMFilmik od Lucasa z T.Rex Arms na temat RXM..
.. i jego nowa, całkiem sympatyczna ksywa (RXM'a, nie Lucasa ![]() ![]() A.. no i info od Kwiatka, że już wkrótce RXM mają się pojawić w RPArms. Chłopaki nie zawodzą! I jeszcze taka ciekawostka z T.Rexa (wklejałem zanim obejrzałem do końca): szkielet/chwyt, grupa spustowa RXM działa z zamkiem Glocka 3gen. ![]() SKS Ardea || Pomorskie Stowarzyszenie Strzelecko-Kolekcjonerskie "DO BRONI"
Re: Ruger RXMRPArms jest dystrybutorem.
Pistolet to takie obudowane magpulem gen3. Będą do niego customowe spusty drop-in dla osób niezadowolonych z fabrycznego ![]()
Re: Ruger RXMJuż jest na stronie RPArms!
Jeszcze nie jako dostępny, ale cena podana 2.9k PLNów! https://rparms.pl/pistolety-centralnego ... 19400.html No chyba grubo zamiesza na rynku. Chwyty robi po prostu Magpul. W USA są dostępne na razie w jednym rozmiarze (Compact), czarny i szary. ~40$. Ale już tu widzę oczami wyobraźni, że będzie można mieć w jednym tak jakby Glocka 19 i 45 wedle widzimisię na dany dzień. Dwie skorupy: chwyt kompakt i chwyt fullsize, a do tego różne kolorki. A jeszcze ciekawiej będzie, jeśli okaże się, że także elementy spustu także będą całkowicie wymienne (przerywacze itd.).. edyta: Jeszcze znalazłem taki krótki teścik RXMa: 8400 sztuk ammo wyplutych w jeden weekend, bez czyszczenia.. SKS Ardea || Pomorskie Stowarzyszenie Strzelecko-Kolekcjonerskie "DO BRONI"
Re: Ruger RXMPonoć są - na ARFCOM jeden użytkownik rozłożył mechanizm spustowy "RugPula" i porównał z Glockiem gen. 3. Jest drobna różnica w kształcie przerywacza, ale nie ma ona charakteru zmiany funkcjonalnej/technologicznej, części są wymienne. Szpieg ze Stumilowego Lasu.
Re: Ruger RXM"I broke down the fire control module all the parts look exactly like Glock parts . I also broke down my gen 3 Glock 19 to compare. So I Oder a trigger from ghost inc . I let you guys know" Pozostaje chwilkę poczekać aż przetrą szlaki. Mam przerywacz ghosta do gen3 który chętnie bym tam wrzucił... Sprężyna powrotna "Guide Rod Assy, RXM Pistol" też wygląda standardowo - ciekawe czy podejdzie DPM od gen3
Re: Ruger RXMTylko żeby były jakieś magazynki, które ładnie wejdą w lejek i będzie miodzio. Te Magpule, jak rozumiem, z kompletu fabrycznego wyglądają fatalnie. Fajnie jakby było coś co się wkomponuje i nie wystaje.
|
|