Cześć,
nie wyobrażam sobie swojej szafy bez kałasznikowa więc chyba przyszła pora nie niego.
Nie znam się na tyle, żeby kupować używanego "wojskowego", nie ma też dla mnie znaczenia z jakiego będzie roku itp.
Chciałbym, żeby miał stałą kolbę i chyba tyle
Z nowych widzę są dostępne:
- Jack z WBP https://wbprogow.pl/produkt/jack-762x39 ... -drewno-2/
Jest on w cenie sugerowanej 4300zł, być możne udało by się zbliżyć z realną ceną zakupu bliżej 4K.
- AK PAC103D Sporter https://proceipestki.pl/produkt/svrn-ak ... -762x39mm/
Tutaj startowo mamy 3100 zł i realną szansę na zakup poniżej 3 k
Sprzęt raczej, po prostu żeby mieć i od czasu do czasu coś strzelić dla zabawy. Możecie polecić lub odradzić daną konstrukcje ? Lub zaproponować coś innego ?
Nowy kałasznikow, WBP vs. PAC103D vs. ....
Moderator: Moderatorzy WBP
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Tematy: 4
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
-
- Reactions:
- Tematy: 0
Re: Nowy kałasznikow, WBP vs. PAC103D vs. ....
Jeśli tobie nie zależy na drewnie do Jacka możesz za 3999 kupić.
Ja już pomijam takie wątki ze masz 3 kalibry, czy że możesz mieć szynę pod montaż, najważniejsze jest to, że nie bedzie z nim problemów - bo nawet jeśli oś by padło - to serwis jest.
Z PAC jest ten problem, że w sumie nie wiadomo czy to co ferują składak czy może broń innego pochodzenia ino "przebita".
Ja już pomijam takie wątki ze masz 3 kalibry, czy że możesz mieć szynę pod montaż, najważniejsze jest to, że nie bedzie z nim problemów - bo nawet jeśli oś by padło - to serwis jest.
Z PAC jest ten problem, że w sumie nie wiadomo czy to co ferują składak czy może broń innego pochodzenia ino "przebita".
-
- Reactions:
- Tematy: 64
@lukaszb87:
z tego co jest w linkach to PAC ma mechanizm spustowym dwu osiowy, a WBP trzy osiowy co oznacza, że jest to produkcja na rynek amerykański zapewne - jak dla mnie usunięcie spustu samoczynnego (zwanego wcześniej bezpiecznikiem samoczynnym) jest szkodliwe, zarówno dla broni jak i strzelca.
Dodatkowo przedstawiony karabinek z WBP ma boczną szynę już fabrycznie zamontowaną co jest na plus, ale sprawia, że karabinek jest droższy chociaż pewnie w ogólnym rozrachunku jakbyś chciał montować szynę boczną lub inne rozwiązanie wyjdzie to na to samo lub okaże się, że gotowiec wychodzi taniej.
Jeszcze dochodzi kwestia średniej reputacji jak i jakości produktów PAC/SVRN/AKFR czy jak oni się tam nazywają oraz serwisu gwarancyjnego jaki mają.
z tego co jest w linkach to PAC ma mechanizm spustowym dwu osiowy, a WBP trzy osiowy co oznacza, że jest to produkcja na rynek amerykański zapewne - jak dla mnie usunięcie spustu samoczynnego (zwanego wcześniej bezpiecznikiem samoczynnym) jest szkodliwe, zarówno dla broni jak i strzelca.
Dodatkowo przedstawiony karabinek z WBP ma boczną szynę już fabrycznie zamontowaną co jest na plus, ale sprawia, że karabinek jest droższy chociaż pewnie w ogólnym rozrachunku jakbyś chciał montować szynę boczną lub inne rozwiązanie wyjdzie to na to samo lub okaże się, że gotowiec wychodzi taniej.
Jeszcze dochodzi kwestia średniej reputacji jak i jakości produktów PAC/SVRN/AKFR czy jak oni się tam nazywają oraz serwisu gwarancyjnego jaki mają.
-
- Reactions:
- Tematy: 4
Temat serwisu załatwił sprawę.
Nie ma co kombinować trzeba brac WBP
Nie ma co kombinować trzeba brac WBP