CZ Shadow 2 Target
Moderator: Moderatorzy WBP
-
jarek_74
- Zarejestrowany użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 5
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: CZ Shadow 2 Target
---
Ostatnio zmieniony 23 sierpnia 2025, 23:51 przez jarek_74, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukaszb87

- Reactions:
- Tematy: 8
A czy z ekonomicznego punktu widzenia gra jest warta świeczki? Tzn jest taniej niż u nas ?
- bezduszny

- Reactions:
- Tematy: 124
Jak policzysz koszty dojazdów (o ile nie mieszkasz przy granicy południowej) i poświęcony czas... to chyba nie.
Z drugiej strony... czy ta broń jest warta takiego zachodu ?
Przecież nie jest konstrukcyjnie lepsza niż TS2.
Wygląda dobrze to fakt.. ale ma chyba strzelać w pierwszej kolejności.
Z drugiej strony... czy ta broń jest warta takiego zachodu ?
Przecież nie jest konstrukcyjnie lepsza niż TS2.
Wygląda dobrze to fakt.. ale ma chyba strzelać w pierwszej kolejności.
Jeżeli cegła upadła Ci na nogę a nie znasz polskiego... to tak na prawdę nie masz co powiedzieć.
-
irek_39

- Reactions:
- Tematy: 0
Finansowo w Czechach wychodzi z dojazdem (ok. 100 km od granicy) i opłatami (sprzedawcy mają oficjalne ceny z CZ, ale czasem dają rabaty) tak samo, jak zapowiedzi cen w Polsce, czyli ok. 7500 zł.
Natomiast na razie u nas nie ma tego modelu i nie wiadomo, jak cena podskoczy przy pierwszej dostawie... i najważniejsze, że nie trzeba miesiącami czekać i słuchać kolejnych wymówek i lamentów dot. terminu dostawy od sprzedawców.
Jak ktoś chce strzelać z tego pistoletu i mieszka na południu kraju, to zakup w Czechach jest bardzo dobrym rozwiązaniem.
Co do samego modelu, to jak ktoś chce wariant CZ75 z 6 calową lufą, to ma do wyboru niemieckiego Taipana, Oschatza Sport II (lub Vipera) oraz właśnie CZ Targeta... - Target jest sporo tańszy od niemieckich wariantów...
-
irek_39

- Reactions:
Ostatnio w klubie kilka osób kupiło Targety...
Zrobiłem zdjęcie porównujące Shadow 2 Target i Pro Tuning 75 Sport II

Zrobiłem zdjęcie porównujące Shadow 2 Target i Pro Tuning 75 Sport II

-
wkg

- Reactions:
- Tematy: 10
-
wujo1

- Reactions:
- Tematy: 14
-
irek_39

- Reactions:
Ten Target ze zdjęcia ma około tygodnia dopiero (nie jest mój). Na tym etapie chyba jeszcze zbyt wcześnie, żeby coś napisać.
Kilka razy na sucho jedynie strzeliłem i zobaczyłem spust (ze zbijaniem) - mieliśmy klubowy piknik bez strzelania. Target ma dużo regulacji (m.in.siły spustu, długości spustu), więc można pod użytkownika sprzęt dopracować.
Osoby które porównywały spusty Targeta i Pro Tuning Sport II (ten egzemplarz po prawej) mówiły, że Sport II ma lepszy, ale prawdopodobnie jest to kwestia regulacji...
Niestety już jeden egzemplarz Targeta prawdopodobnie będzie reklamowany - problem ze spustem, więc należy dokładnie sprawdzać przy zakupie.
Targety w klubie ludzie kupili w Czechach - mamy blisko do granicy
Kilka razy na sucho jedynie strzeliłem i zobaczyłem spust (ze zbijaniem) - mieliśmy klubowy piknik bez strzelania. Target ma dużo regulacji (m.in.siły spustu, długości spustu), więc można pod użytkownika sprzęt dopracować.
Osoby które porównywały spusty Targeta i Pro Tuning Sport II (ten egzemplarz po prawej) mówiły, że Sport II ma lepszy, ale prawdopodobnie jest to kwestia regulacji...
Niestety już jeden egzemplarz Targeta prawdopodobnie będzie reklamowany - problem ze spustem, więc należy dokładnie sprawdzać przy zakupie.
Targety w klubie ludzie kupili w Czechach - mamy blisko do granicy
- Precess

- Reactions:
- Tematy: 49
Wersja 5" pojawiła się u Siwiaszczyka - wyświetla się stan faktyczny. Może rozpoczęły się dostawy regularne?
Czasem lepiej wykopać piłkę na aut, niż sfaulować.
-
Marek77s
- Nowy użytkownik

- Reactions:
- Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy
Mam swoją już z tydzień ale jeszcze niemiałem czasu na strzelanie z niej.
Chwyt jest bardzo szczupły, nawet za szczupły jak dla mnie a mam dłonie średniej wielkości.
tekstura z przodu i tyłu chwytu jest MEGA KŁUJĄCA, nawet lekko ściskając zastają kropki na dłoniach, nie bardzo rozumiem po co aż tak wyraźna faktura.
Spust chyba ok bo Nie mam do porównania TS2 i brak mi odniesienia, a moje pozostałe pistolety to typowe bojówki
odsunięcie spustu na max do przodu mimo niezbyt długich palców i już mam kąt 90 na palcu, ruch jałowy spustu mimo regulacji praktycznie się niezmienia( przynajmniej pomiędzy skrajnymi położeniami śruby dla mnie nie do odróżnienia.
ruch pracy 3-4 mm też bez wyrażniej różnicy dodatkowo w pewnym momencie spust przestaje działać więc regulacja niemal nie istnieje.
sam ciężar spustu za to wyraźnie odczuwalny pomiędzy minimum i max. ( mi pasuje trochę większy niż minimum) fabrycznie jest 1kg.
Spasowanie też niewiem jak się różni od innych cz ale zamek czy lufa praktycznie jest na ścisk.
ogólnie chwyt za cienki i ostry, spasowanie perfekt, spust (regulacja siły) bajka, wersja oczywiście 6"
Chwyt jest bardzo szczupły, nawet za szczupły jak dla mnie a mam dłonie średniej wielkości.
tekstura z przodu i tyłu chwytu jest MEGA KŁUJĄCA, nawet lekko ściskając zastają kropki na dłoniach, nie bardzo rozumiem po co aż tak wyraźna faktura.
Spust chyba ok bo Nie mam do porównania TS2 i brak mi odniesienia, a moje pozostałe pistolety to typowe bojówki
odsunięcie spustu na max do przodu mimo niezbyt długich palców i już mam kąt 90 na palcu, ruch jałowy spustu mimo regulacji praktycznie się niezmienia( przynajmniej pomiędzy skrajnymi położeniami śruby dla mnie nie do odróżnienia.
ruch pracy 3-4 mm też bez wyrażniej różnicy dodatkowo w pewnym momencie spust przestaje działać więc regulacja niemal nie istnieje.
sam ciężar spustu za to wyraźnie odczuwalny pomiędzy minimum i max. ( mi pasuje trochę większy niż minimum) fabrycznie jest 1kg.
Spasowanie też niewiem jak się różni od innych cz ale zamek czy lufa praktycznie jest na ścisk.
ogólnie chwyt za cienki i ostry, spasowanie perfekt, spust (regulacja siły) bajka, wersja oczywiście 6"
-
wujo1

- Reactions:
Targetki pojawiły się w kraju. Macałem na sucho wersję 6-calową. O ile nie jestem fanem Sh2, to wersja Target bardzo przypadła mi do gustu.
Fajne wyważenie, grip faktycznie wydaje się być dość konkretny z przodu i z tyłu. Mam subiektywne wrażenie, że lepiej mi się trzyma ten pistolet niż zwykła Sh2, ale może to złudzenie. Zamek chodzi dużo lżej niż w TS2.
Jest niewąpliwie piękny. Spasowany ciaśniutko. Za te pieniądze - uważam, że zrobi absolutną furorę. Nie widzę realnej konkurencji. Xfive/Xsix kosztuje pod 20 tys, Beretka 92X-performance to zupełnie inny pistolet/spust i td. USP Expert/Elite - archaiczne przy tej Shadowce (wygląd, chwyt, spust, bo jakość spasowania jest bardzo ok). P210 więcej nie produkowane. 1911 - dobre są droższe i w Polsce trudno dostępne. Zapewne są lepsze. Tanie są gorsze. Subiektywnie: w tym segmencie poważny kandydat na mocną dominację. Cena/jakość - jak dla mnie - idealny stosunek.
Czas postrzelać.
Fajne wyważenie, grip faktycznie wydaje się być dość konkretny z przodu i z tyłu. Mam subiektywne wrażenie, że lepiej mi się trzyma ten pistolet niż zwykła Sh2, ale może to złudzenie. Zamek chodzi dużo lżej niż w TS2.
Jest niewąpliwie piękny. Spasowany ciaśniutko. Za te pieniądze - uważam, że zrobi absolutną furorę. Nie widzę realnej konkurencji. Xfive/Xsix kosztuje pod 20 tys, Beretka 92X-performance to zupełnie inny pistolet/spust i td. USP Expert/Elite - archaiczne przy tej Shadowce (wygląd, chwyt, spust, bo jakość spasowania jest bardzo ok). P210 więcej nie produkowane. 1911 - dobre są droższe i w Polsce trudno dostępne. Zapewne są lepsze. Tanie są gorsze. Subiektywnie: w tym segmencie poważny kandydat na mocną dominację. Cena/jakość - jak dla mnie - idealny stosunek.
Czas postrzelać.
- Precess

- Reactions:
- Tematy: 49
W którym sklepie, powiesz? Na stronach kilku sklepów jest wersja 5", nie znalazłem 6".
Czasem lepiej wykopać piłkę na aut, niż sfaulować.
-
wujo1

- Reactions:
Znajomy już ją kupił. Była jedna, zamawiał ze 3 miesiące temu - przyszła dostawa, to dostał telefon.
Radzę dzwonić, bo z tego co rozumiem, importer sprowadził jakaś ograniczoną partię i rozdysponował po sklepach w całym kraju po 1-2 szt. Wątpię by zdążyli to wrzucić na stronę - sprzeda się z półki czy na telefon. Radzę dzwonić wszędzie, rezerwować, zadatkować i jechać przy okazji.
Pewnie kolejne dostawy niebawem się reż pojawią.
Radzę dzwonić, bo z tego co rozumiem, importer sprowadził jakaś ograniczoną partię i rozdysponował po sklepach w całym kraju po 1-2 szt. Wątpię by zdążyli to wrzucić na stronę - sprzeda się z półki czy na telefon. Radzę dzwonić wszędzie, rezerwować, zadatkować i jechać przy okazji.
Pewnie kolejne dostawy niebawem się reż pojawią.
-
Marek77s
- Nowy użytkownik

- Reactions:
- Grupa: Nowo zarejestrowani użytkownicy
Niewiem czy ktos kupi prosto z wejscia .
Podobno na Polska poszlo 15 sztuk, w sklepie gdzie kupilem byla 1 sztuka a zamówili kilka pod klientów. Do mnie zadzwonili bo pierwszy zamawiałem. Niewiadomo dlaczego tak mało zrobili skoro już pół roku o niej wiadomo
Podobno na Polska poszlo 15 sztuk, w sklepie gdzie kupilem byla 1 sztuka a zamówili kilka pod klientów. Do mnie zadzwonili bo pierwszy zamawiałem. Niewiadomo dlaczego tak mało zrobili skoro już pół roku o niej wiadomo
-
wujo1

- Reactions:
Są co najmniej 3 możliwe odpowiedzi, które są oczywiste. Życie może przynieść i mniej oczywiste, ale również realne powody.
Jak ja to widzę:
1. Doskonała zagrywka marketingowa. Budowanie poczucia deficytu, sztuczne ograniczanie podaży. W tej sytuacji ludziom jest łatwiej przeboleć cenę i łatwiej jest uzasadnić potencjalną powyżkę (rzekomy nadpopyt). Choć uważam, że ta jest atrakcyjna. Skoro tak uważam, to ten cel oni zrealizowali i tylko i wyłącznie marketing jest ojcem tego sukcesu. Ogromne brawa.
2. Drugorzędny priorytet naszego rynku. Moce produkcyjne skierowane na zapełnienie rynku niemieckiego przed sezonem strzeleckim, na którym dyscyplina Bull's Eye jest chyba obecnie najbardziej powszechna, a chłonność rynku też najwięskza. Rzucili coś, by rzucić.
3. Ograniczone moce produkcyjne spowodowane różnymi aspektami, np: kosztowne przestawienie się z jednej serii Sh2 na inną, dobry popyt na pozostałe - sprawdzone serie, brak zdolności podwykonawców, trudności logistyczne i td.
Jakkolwiek by nie było - sutiacja w której na nowy sprzęt robią się kolejki i jedni szczęśliwcy podsycają pożądanie innych, jest wymarzoną sytuacją dla sprzedawców.