BTW: przejrzałem instrukcję jest od zwykłego APX, nigdzie nie ma nic na temat gwintu.

|
Jak odkręcić osłonę gwintu APX combatModerator: Moderatorzy WBP
Re: Jak odkręcić osłonę gwintu APX combatTak problem rozwiązany. Można zamknąć!
BTW: przejrzałem instrukcję jest od zwykłego APX, nigdzie nie ma nic na temat gwintu. ![]()
Re: Jak odkręcić osłonę gwintu APX combatGdzie kupiłeś kompensator? W sklepie w Polsce? Czy w sklepie online Beretty?
Re: Jak odkręcić osłonę gwintu APX combatW sklepie Beretty, dołożyłem magazynek i wysyłka za darmo.
Re: Jak odkręcić osłonę gwintu APX combatW sklepie Beretty są dwa rodzaje kompensatorów - z amerykańskim i europejskim gwintem. Który wybrałeś? Bo zakładam, że APXa kupiłeś w Polsce?
Re: Jak odkręcić osłonę gwintu APX combatJak na razie to daje "fajki". Niestety Toni zaleca wymianę żerdzi i sprężyny, Beretta nie ale... chyba trzeba będzie coś pokombinować.
Tani ma aż 3. rodzaje sprężyn trzeba pewnie dobrać do amunicji. Poszukam w PL może gdzieś dostanę.
Re: Jak odkręcić osłonę gwintu APX combatSzczerze to.tak.mnie te fajki wk...iły, że się nie skupiłem na ocenie podrzutu.
Re: Jak odkręcić osłonę gwintu APX combattrochę mnie zdziwiło że masa kompensatora aż tak wpłynęła na przeładowanie że wystąpiły fajki , może inne ammo będzie lepiej latało ? , trzeba by stwierdzić jaka sprężyna teraz jest i ewentualnie zamontować o stopień miększą , ale za miękka nie zamknie zamka , przerabiałem temat w colcie 1911
Bób , Honor , Dziczyzna
Re: Jak odkręcić osłonę gwintu APX combatMysle, ze to nie masa ale kompensacja gazów.
Miałem tylko Fiocci 8g/124gr. W weekend może spróbuje na innej. Ale rozpoczynam poszukiwania sprężyny.
Re: Jak odkręcić osłonę gwintu APX combatwstrzymaj się ze sprężyną (szkoda kosztów) spróbuj cięższą ammo
Bób , Honor , Dziczyzna
Re: Jak odkręcić osłonę gwintu APX combatTeż kupiłem ten sam kompensator oraz sprężynę powrotną. Oryginalna ma podobno ciężar 22 lb, ja wziąłem tą:
https://estore.beretta.com/en-pl/produc ... -lb-C8C680 I teraz tak: na amunicji PFA 8g na oryginalnej sprężynie zdarzały się fajki, na lżejszej chodzi płynnie, na S&B 9,7g subsonic na oryginalnej katastrofa, na lżejszej fajki od czasu do czasu, ale jednak. Czyli do cięższej/słabszej amunicji potrzebna jeszcze lżejsza sprężyna. No i podrzut na tym subsonicu prawie nieodczuwalny. Generalnie kompensator i eksperymenty ze sprężynami powodują problemy z niezawodnością broni, ale taki tego urok. Planuję kupić żerdź i sprężynę tutaj: https://www.tonisystem.it/en/6168/recoi ... -tactical/ i bawić się dalej, może nawet obcinanie zwojów, zobaczymy.
Re: Jak odkręcić osłonę gwintu APX combatNie zauważyłem tych sprężyn wcześniej w sklepie Beretty. Też rozważam w pójście w żerdź i sprężynę od Toni System z tym, że mają 3 rodzaje: 14-16lbs. Pewnie praktycznie trzeba przetestować z różną amunicją.
|
|