tomekwa pisze: ↑26 maja 2024, 12:56Cjyba jest magazynek Magpula. Kolba i chwyt to MOE. I tyle.
Ja bym nie powiedział, że w tej cenie "I tyle".
W tej cenie to najczęściej milspecowa kolba, chwyt A2.. i tu pasuje "i tyle"
Często nawet bez jakiegokolwiek magazynka.
Z dodatkami Magpula (choćby tymi najprostszymi) to powidziałbym "aż tyle".
A sumie jakby się zastanowić, to na miejscu MU nawet nie zamawiałbym chwytów Magpula, tylko brał te od Fabryki Broni.
Wg mnie (i nie tylko mnie) jedne z najlepszych chwytów do platformy AR. A i cenowo (jak bezpośrednio z FB) konkurencyjne (przynajmniej jak kupowałem swoje, nie wiem, jak cena na dziś).
SKS Ardea || Pomorskie Stowarzyszenie Strzelecko-Kolekcjonerskie "DO BRONI"
Od dawna jedni producenci, aby obniżyć cenę nie dodają pewnych rzeczy do broni, a drudzy z kolei nie obniżają ceny, ale dzięki brakowi tych dodatków podnoszą jakość innych elementów.
Pytanie co wybrać - dobrze "ubranego" AR'a czy jednak w nieco uboższej wersji, ale z lufą, która ma inną powłokę ochronną etc.
LARPAK pisze: ↑26 maja 2024, 19:58
Pytanie co wybrać - dobrze "ubranego" AR'a czy jednak w nieco uboższej wersji, ale z lufą, która ma inną powłokę ochronną etc.
Sądząc po popycie - MU na to pytanie odpowiedział perfekcyjnie
My od lat już gawędzimy o Maryni i to nawet - szczerze mówiąc - nie o całej
Pewnie tak bo i tak większość ludzi zmienia kolbę, chwyt czy przyrządy celownicze w większości przypadków.
Spójrzmy jednak na takiego Savage MSR 15 Patrol, który kilka lat temu był w przedziale cenowym ok. 4,5k PLN dając chociażby składany przeziernik z plastiku, który chyba wszyscy od razu zmienili, a cała reszta jak łoże, chwyt i kolba (w sumie przeziernik też) to był Blackhawk, nic jakoś wyszukanego, ale cena niższa, a lufa 5 bruzd, powłoka Melonite QPQ.
No, ale czasy się zmieniają i dobrze wyposażony oraz zrobiony AR15 wraca do cen w okolicach 4 - 4,5k PLN.
LARPAK pisze: ↑26 maja 2024, 19:58
Od dawna jedni producenci, aby obniżyć cenę nie dodają pewnych rzeczy do broni, a drudzy z kolei nie obniżają ceny, ale dzięki brakowi tych dodatków podnoszą jakość innych elementów.
Okazuje się, że nie jest łatwo złożyć coś w niskiej cenie i dobrej jakości. Pokazały to ostatnie testy ARa za 3500, czyli ST15 z House of Guns.
bezduszny pisze: ↑26 maja 2024, 22:17
Brał bym HK ...
ale wywalić 13k po to by stał w szafie jak kilka innych sztuk ? Bez sensu..
Jak chcesz mieć strzelnicę i siłownie w jednym to dobry pomysł.
Inaczej nie wiem po co kupować karabin na 223, który waży więcej od przysłowiowego battle-rifle'a na .308
Dopóki nie było internetu tylko rodzina wiedziała żeś gupi..
Ile więcej? PWS Mod 2 albo typowy gazowiec po osadzeniu lunety, tłumika i podpięcia pełnego magazynka 30nb da ci wagę gołego HK bez magazynka, o tyle więcej.
Masz "teoretycznie" pancerną lufę precyzyjną o grubym profilu ale sama konstrukcja AR15 i to tłokowego nie jest precyzyjna dlatego osobiście uważam, że to karabin "do niczego" dla bogoli albo ludzi chcących klona HK416 (chociaż ma z nim prócz wyglądu niewiele wspólnego).
Dopóki nie było internetu tylko rodzina wiedziała żeś gupi..
A weź no rzuć jakimiś danymi.... jak możesz z łaski swojej
MR223 11" z metalowym magazynkiem 10nb , przyrządami mechanicznymi waży 3.5kg
Kompletny, solidnie wykonany, bezawaryjny i gotowy do użycia po wyjęciu z pudełka.
Listen very carefully. I shall say this only once. Michelle Dubois - ’Allo ’Allo!