|
Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Moderator: Moderatorzy WBP
Re: Karabin .22 na 100mKonkurencja "szybki śrut manual" zająłem 8 miejsce na 36 osób
![]() ![]() KS Garda - Ostróda
22lr, 12/76, 38spec/357mag.
Re: Karabin .22 na 100mJest poprawa. Lunete starałem sie ustawić na 5 strzałach próbnych, ale skończyłem chyba na 10tym (5 juz liczone). Do tego nie mam wprawy. A potem to po prostu nieumiejętność strzelania
![]() Ale jest pare 10tek !!! ![]() Jest radość i połknięty bakcyl ![]() Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
KS Garda - Ostróda
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Czy karabinki .22 do sportu (50m) mają ten sam skok gwintu lufy, co wszelkiej maści 427,lpr,mtr?
SKS
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)A które konkretnie masz na myśli pisząc "te do sportu" ?
Antki mają skok 1/42cm czyli w zasadzie to to samo co 1/16" w przypadku CZ 457. Listen very carefully. I shall say this only once.
Michelle Dubois - ’Allo ’Allo!
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Czesc,
Ja mam Tikka t1x 20" I osada Mdt Lss Luneta Hawke Sidewinder ED 10-50x60 szyna 20 Moa Dwojnog BlackForest Precision Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Nie spodziewaj się wyniku na belotce, teraz musisz zainwestować w Lapue, Eley, a co najmniej SK
Różne takie co dają radość
![]()
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Na razie póki nie zdobęde patentu i pozwolenia strzelam z klubowej broni (stąd ta nigdy nie ustawiona luneta) i nie mam mozliwości wyboru amunicji. Ale przyjdzie czas ![]() KS Garda - Ostróda
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Myślałem, że różnica będzie większa i "wyczynowce" mogą się posypać powyżej 50m. SKS
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Kiedyś z "wyczynowców" strzelało się wyczynowo aż do 150 metrów - oczywiście z .22LR
Zbyt często pragnienie tego czego nie mamy
nie pozwala nam się cieszyć tym co posiadamy.
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Odświeżę swój temat
![]() Pozwolenie już mam. (ponad pół roku załatwiania) Teraz czekam na najbliższy kurs prowadzącego strzelanie. W sejfie jest już Kral Marine (srebrny) bo tak mi się spodobał że masakra. Ma czoki więc w ten sezon poza konkurencjami typowymi pod strzelbę popróbuję też rzutki ![]() Zakupiłem też lunetę pod kontem Benchrest - VectorOptisc sentinel 10-40x50 SFP (bez X, siatka podobna do mil dot) i zbieram fundusze na Antka 54 match. Nowe hobby/pasja załapane na maxa ![]() Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
KS Garda - Ostróda
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Z pompki też się da strzelać rzutki. I tak przez dłuższy czas będziesz się uczył złożenia. Ja powtarzam skład do trap kilka,kilkanaście razy dziennie. Pamiętaj żeby kolby pod pachę nie chować
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Widziałem kilka osób jak to robiło (rzutki z pompki) i każdy po fakcie twierdził, że to słaby pomysł.
Dobrze się strzela z automatu. Automat ma też pewną zaletę... niektóre mają "kompensatory wewnętrzne" które powodują, że strzelanie jest bardziej przyjemne niż na BOKu przy tej samej amunicji. Listen very carefully. I shall say this only once.
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Strzelanie do rzutków z pompki jest słabe kiedy strzelamy dublety. Początkująca osoba najpierw zaczyna od strzelania z pełnego składu,potem trenuje strzały z podrzutu i na koniec może przejść do dubletów. Do pojedyńczych w pierwszej fazie nauki pompka jest wystarczająca.
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Zawsze masz dwa strzały na przelot...
Listen very carefully. I shall say this only once.
Re: Karabin .22 na 50-100m (benchrest)Docelowo będzie karabinek 22lr z lunetą i Benchrest. To mój cel. Rzutki to tylko dodatek do strzelby (bo ma czoki)... na próbę - jak mi się spodoba to będę myślał o BOKu. Nie planuje pompką strzelać rzutek zawsze
![]() KS Garda - Ostróda
22lr, 12/76, 38spec/357mag. |
|