Smerf pisze: ↑22 lutego 2021, 08:53
Dzięki, podejmę próbe reklamacji - zobaczę jak zareaguje sprzedawca
Pistolet zareklamowany.
Sprzedawca uznał reklamację, nastąpiła wymiana, po pierwszych testach, jest super, na koreańskiej amunicji śmiga że aż miło.
I nawet pomimo słabego strzelca wyniki sa niezłe, na 10 strzałów 7-8 w czarnym polu na 25 m.
Lepiej mi się z niego strzela niż z VIS-a 100
Darek vel Smerf
"U początku filozofii stoi - zdziwienie. "
"Strzelmistrz - Łódź"
Mam RIA od ponad roku , spust ma fajny nic nie poprawiałem , z czarnego na 25 nie wychodzę więc ... hm super sprzęt i nie ma potrzeby przepłacać Właśnie pojawiły się w MU . Za tą kasę super Kolega ma Nornicę i też sobie chwali . Pozdrawiam
HW 100 FSB. FX WILDCAT. KANDAR CP1 Daystate Pulsar
Spitfire24 pisze: ↑25 września 2021, 13:07
RIA. Miałem Norinco, mam RIA. To zupełnie inna klasa wykonania.
A czy po zakupie Norinco musiałeś się nad nim pastwić doprowadzając go do przyzwoitości? Podobno po kilku zabiegach (są na YT) jest zaskakująco inaczej.
Pastwić się nad norinco, no nie do końca tak jest fajnie by doprowadzić klamot do przyzwoitości. RIA jest na pewno klasę czy dwie klasy wyżej bez pastwienia.
Materiał i jakość wykonania przemawia za RIA.
Nie miałem w rękach Norinco, ale posiadam RIA ROCK Ultra FS. W porównaniu z budżetową wersją GI ENTRY różnica w jakości wykonania jest dość zauważalna, stąd też zdecydowałem się dołożyć drugie tyle i nabyć droższą wersję. Po około roku użytkowania mogę powiedzieć, że pistolet nie sprawia najmniejszych problemów, zero zacięć, bardzo celny, brak oznak zużycia. Jedyne do czego mogę mieć uwagi, to struktura zamka i szkieletu, która jest pół matowa i narażona na rysy nawet przy dość delikatnym traktowaniu. Bardzo dbam o broń, przenoszę w futerałach a pomimo to odnotowałem dwie zauważalne rysy na zamku.
Czy kupiłbym jeszcze raz? Pewnie tak, choć dziś raczej polowałbym na oryginalnego Colta.
Spitfire24 pisze: ↑25 września 2021, 13:07
RIA. Miałem Norinco, mam RIA. To zupełnie inna klasa wykonania.
A czy po zakupie Norinco musiałeś się nad nim pastwić doprowadzając go do przyzwoitości? Podobno po kilku zabiegach (są na YT) jest zaskakująco inaczej.
Próbowałem, ale dałem sobie spokój z braku czasu.
Simon WRC pisze: ↑19 października 2021, 14:51
... posiadam RIA ROCK Ultra FS. W porównaniu z budżetową wersją GI ENTRY różnica w jakości wykonania jest dość zauważalna, stąd też zdecydowałem się dołożyć drugie tyle i nabyć droższą wersję.
Pełna zgoda, ale to jest temat właśnie o klonie GI
Stado baranów prowadzone przez lwa jest groźniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana.
Tanfoglio Witness 1911. Bardzo przyzwoicie wykonany, dobrze spasowany. Spust lekki i gładki. Kupiłem w 2019 używany z 2016, przebieg deklarowany przez sprzedajęcego 500-600. Ja wystrzelałem ok.1000. Nic się nie dzieje. I jeszcze jedno, dałem postrzelać osobie co strzelać potrafi(bo ja nie za bardzo w sumie). Okazało się że jest pistolet jest celny.
Mam RIA ENTRY w 45 ACP, miałem małe problemy ze sprężynką zatrzasku magazynka (zmieniłem na lżejszą) oraz to, ze pistolet strzelał za bardzo na prawo i w dół.
Oddałem do MU, tam mi poprawili to, żeby nie strzelał w dół (nadal jest trochę w dół, ale już nie 30 cm na 25 metrach tylko z 5cm), szczerbinkę wybijakiem lekko w lewo i teraz strzela w czarne.
Poza tym pistolet dobrze spasowany, bardzo ładnie pracuje i daje dużo frajdy jak na te pieniądze. Do mania i rekreacyjnego strzelania super, "do roboty" czy wyników na tarczy raczej bym wziął inny, głównie ze względu na dość słabe przyrządy celownicze, aczkolwiek 45 ACP do precyzji to w ogóle nie jest.
Ja mam i jestem zadowolony, były jakieś problemy na początku nie przeładowywał się i nie wyciągał łusek, zareklamowałem, wymienili na nówkę i teraz jest super. Ja nie mam uwag
Darek vel Smerf
"U początku filozofii stoi - zdziwienie. "
"Strzelmistrz - Łódź"
Czy ktoś z was zauważył w swoim ria jakieś ślady rdzy? Dziś byłem w sklepie by zamówić ostatnia sztukę dostępna ( czekam na promesę ) , zauważyłem na tej ( nie wiem jak to nazwać ) żerdzi sprężyny ślady rdzy w środku