Mam SP SPORTER. Wystrzelone ponad 5000 sztuk i nic się nie dzieje.aksel pisze:Na czym dokładnie polega problem z turkiem?
Podobno konstrukcyjnie to właśnie kopia tejże Beretty
Jaki bock do trapu?
Moderator: Moderatorzy WBP
-
lukasz25
- Zarejestrowany użytkownik

- Reactions:
- Tematy: 29
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Jaki bock do trapu?
22lr, .223, 7x65R, .30-06, 9x19, 38Spec, 20/76, 16/70, 2x12/76
- aksel

- Reactions:
- Tematy: 42
A trafiasz czasem?
Chodzi mi o to czy w jakikolwiek sposób ta strzelba miałaby powodować gorszą celność.
Guns and .....roses
-
lukasz25

- Reactions:
- Tematy: 29
Czasem coś tam się trafiaksel pisze:A trafiasz czasem?Chodzi mi o to czy w jakikolwiek sposób ta strzelba miałaby powodować gorszą celność.
22lr, .223, 7x65R, .30-06, 9x19, 38Spec, 20/76, 16/70, 2x12/76
-
gregg

- Reactions:
- Tematy: 0
Problemy z turkami: pękające iglice, pękająca i trzeszcząca baskila, latające czółenko. To takie na szybkoaksel pisze:Na czym dokładnie polega problem z turkiem?
Podobno konstrukcyjnie to właśnie kopia tejże Beretty
Znam 2 osoby, które kupiły. Jedna po pół roku sprzedała, kupiła berette, drugiej leży w piwnicy i powiedziała że nigdy więcej tego.
aaa. jeszcze jedną mamy w klubie dla dzieciaków. bardziej kupiona ze względu na cenę i ciekawość. Nie pamiętam już ile razy była w naprawie.
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2019, 09:06 przez gregg, łącznie zmieniany 1 raz.
-
m2c

- Reactions:
- Tematy: 4
Ostatnio kręgosłup mi doskwiera i mi IŻ zaczął ciążyć. Zastanawiam się czy to kwestia wagi czy wyważenia. Myślałem nad Fairem Game, jest dosyć lekki, lub Fairem Sporting z lufami 71cm. Jakie opinie ma Fair wśród bardziej doświadczonych strzelców? Jest też Rizini Vertex Sporting.
-
ptaku_1

- Reactions:
- Tematy: 16
Byłem w WHBU, obsługa bardzo sympatyczna i miła tu wielki plus.
Powiedziałem zgodnie z prawdą że chciałbym coś do okazyjnego trapa i czasami do strzałów na zawodach z breneki. Jak sprzedwca usłyszał słowo breneka to się krzywo uśmiechnął i stwierdził że to jakieś wariactwo ale są rożne gusta i nie będzie komentował
Stwierdził że w takim razie potrzebuje czegoś z małym czokiem albo cylindrem i z połówką lub 3/4. Pogrzebał pogrzebał i dał mi Winchestera z czokami 1/4 i 3/4 broń nawet fajna ale cena za używkę 1,8k. Powiedziałem mu że może do okazyjnego strzelania to jakiś ruski Iż starczy to usłyszałem że z ruskiem to można iść do lasu a nie na trapa i oczywiście może mi pokazać ale z całego serca odradza i poleca wyżej wspomnianego Winchestera bo to najtańsze co ma i się nada do trapa.
Sympatycznie się gadało to zapytałem co sądzi o Dorukach czy Atach i powiedział (znowu z skrzywieniem twarzy) że szkoda na to kasy i za tę pieniądze brać używaną Berette albo Winchestera.
Wkurza mnie takie podejście sprzedawców, to tak jak bym chciał strzelać okazyjnie PSP i od razu sprzedawca mów mi że trzeba kupić Pierdolini albo przynajmniej Rugera Marka czy innego Walhera GSP, tak ja by nie można myło strzelać PSP z CZ czy innego GSG.
Powiedziałem zgodnie z prawdą że chciałbym coś do okazyjnego trapa i czasami do strzałów na zawodach z breneki. Jak sprzedwca usłyszał słowo breneka to się krzywo uśmiechnął i stwierdził że to jakieś wariactwo ale są rożne gusta i nie będzie komentował
Stwierdził że w takim razie potrzebuje czegoś z małym czokiem albo cylindrem i z połówką lub 3/4. Pogrzebał pogrzebał i dał mi Winchestera z czokami 1/4 i 3/4 broń nawet fajna ale cena za używkę 1,8k. Powiedziałem mu że może do okazyjnego strzelania to jakiś ruski Iż starczy to usłyszałem że z ruskiem to można iść do lasu a nie na trapa i oczywiście może mi pokazać ale z całego serca odradza i poleca wyżej wspomnianego Winchestera bo to najtańsze co ma i się nada do trapa.
Sympatycznie się gadało to zapytałem co sądzi o Dorukach czy Atach i powiedział (znowu z skrzywieniem twarzy) że szkoda na to kasy i za tę pieniądze brać używaną Berette albo Winchestera.
Wkurza mnie takie podejście sprzedawców, to tak jak bym chciał strzelać okazyjnie PSP i od razu sprzedawca mów mi że trzeba kupić Pierdolini albo przynajmniej Rugera Marka czy innego Walhera GSP, tak ja by nie można myło strzelać PSP z CZ czy innego GSG.
Paweł
Strzelam dla radochy, najlepiej do puszek
- Dexter

- Reactions:
- Tematy: 12
Można. Tylko po co? Podobnie można startowac w downhillu na Wigrach 3 a pole orać kotwica od swojego jachtu zamiast pługiem.
W razie potrzeby kontaktu: 790578409 lub FB https://www.facebook.com/Dexterkrak/
-
ptaku_1

- Reactions:
- Tematy: 16
Po co, dla zabawy. Nie każdy ma parcie na wynik.
Paweł
- kamilos

- Reactions:
- Tematy: 6
Ptaku dla zabawy można również strzelać na wiwat, przynosi to tyle samo korzyści co strzelanie trapa po to tylko by poczuć lekkie pchnięcie na barku.
Trap to piękna dyscyplina sportu i bardzo szybko wkręca, jest wymagająca i przynosi wiele radości gdy poprawiasz wynik.
Spytaj sam siebie czy na strzelnicy strzelasz do pustego kulochwytu dla zabawy czy jednak do tarczy by w nią trafić.
Trap to piękna dyscyplina sportu i bardzo szybko wkręca, jest wymagająca i przynosi wiele radości gdy poprawiasz wynik.
Spytaj sam siebie czy na strzelnicy strzelasz do pustego kulochwytu dla zabawy czy jednak do tarczy by w nią trafić.
HW 97k, Łucznik kl. 187, FWB 300s,
- Dexter

- Reactions:
Ptaku, no to przecież napisałem, że można startować w DH na Wigrach 3 bez parcia na wynik. Po prostu "nie będziesz w czołówce" i tyle.
P.S. Strzelałem kilka razy do pustego kulochwytu. Dla zabawy.
P.S. Strzelałem kilka razy do pustego kulochwytu. Dla zabawy.
W razie potrzeby kontaktu: 790578409 lub FB https://www.facebook.com/Dexterkrak/
- P_iter

- Reactions:
Dexter a z jakiego bocka teraz strzelasz i z jakich miałeś okazję strzelać? (Nawet okazjonalnie.) Nie ukrywam, że chciałbym znać Twoje doświadczenie.
Pozdrawiam
P_iter
P_iter
- Dexter

- Reactions:
Nie trenuje i nie trenowalem trapu, moje doswiadczenie przyjmij jako "bardzo male" w tej dziedzinie.
- P_iter

- Reactions:
Nie chodzi mi o "trenowanie", tylko o fizyczną możliwość sprawdzenia konkretnego modelu/marki bocka. Fakt, że najlepiej sprawdza się broń strzelając do lecącego krążka a nie waląc w trawę pod nogami ale do tego nie trzeba być wyczynowcem.Dexter pisze:Nie trenuje i nie trenowalem trapu, moje doswiadczenie przyjmij jako "bardzo male" w tej dziedzinie.
Bo, powiem szczerze, osobiście nie ośmieliłbym się autorytatywnie stwierdzić, że jedna broń do strzelania danej konkurencji się nie nadaje tylko dla tego, że to nie jest coś na B ewentualnie coś na W. A zwłaszcza jeśli to nowe coś nie kosztuje 10k+. Widziałem ludzi, którzy czyścili trapa z Iża albo takich którzy z szesnastki wygrywali sparingi z wawrzynowcami.
Pozdrawiam
P_iter
P_iter
- Dexter

- Reactions:
Tak, strzelalem z takiego na b, z takiego tez na b ale innego oraz z takiego na w, z tych drogich. Oraz z roznych z tych tanich. I napisalem, ze mozna z kazdego strzelac do lecacego krazka a dobry a nawet przecietny strzelec trapu skopie mi du** z najtanszego iza kiedy ja bede mial w reku cos na b. Jesli, jak kolega wspominal, nie ma parcia na wynik to zupelnie mozna. Uwazam, ze dla zabawy i bez parcia na wynik mozna wystartowac w gorskim ultramaratonie w koszulce z bazaru i trampkach. Nie wmowi mi nikt jednak ze to optymalne ani w ogole dobre i sensowne rozwiazanie. Ale dla zabawy- czemu nie?
- P_iter

- Reactions:
Niestety nie możemy jako wyznacznik jakości dobrej broni do trapu zwyczajnie sprawdzić z czego strzela czołówka zawodników na mistrzostwach świata czy mistrzostwach kontynentu. Tu na wybór rzutuje w większości przypadków umowa sponsorska. Faktem jest, że teraz nikt tam z Iża nie strzela. Słusznie jednak zauważyłeś, że do zabawy wystarczy budżetowy bock z którego można dobrze namieszać wśród tych posiadaczy broni na P B czy W. Jak już zaczniemy mieszać, proponuję dopiero wtedy kupować coś z przedziału 10k+. Jak ktoś strzela z Iża 50%, to niech nie liczy, że kupując Perazzi będzie strzelał 95%. Dopiero strzelając z Iża 80% zmiana broni na lepszą może da dodatkowe 10%. Pozostałe 10, to praca. Naprawdę można czyścić trapa z Iża 27 1C, tylko trzeba wystrzelać więcej wagonów amunicji aby robić to powtarzalnie.
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2019, 13:19 przez P_iter, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
P_iter
P_iter