Jaki bock do trapu?

Moderator: Moderatorzy WBP

Awatar użytkownika
xxxam
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Tematy: 28
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Jaki bock do trapu?

Post autor: xxxam »

lukasz25 pisze:Tak z ciekawości, to jak Wy koledzy ten TRAP strzelacie? 15m ze składu, czy oś myśliwską wedle prawideł PZŁ, czy pomieszanie z poplątaniem, czyli oś ze składu?
Można ze składu, można po myśliwsku. Strzelam i tak i tak. Zarówno z horyzonta, bocka, pompki i automatu. Strzelałem też z obrzyna ale to niewygodne ...
Jak sam jestem i nie ma kto obsługiwać pilota to odpalam sam, pilota wrzucam do torby zrzutowej, zamykam strzelbę, odbezpieczam i 3-4/5 też wchodzi. Miedzy myśliwskimi dubletami spokojnie doładowuje automat z match savera. Strzelałem też w ruchu przechodząc pomiedzy stanowiskami i doładowując strzelbę - 12+1+28 = 41 strzałów z rzędu
Parcour tylko raz w życiu - 34/50
Wilek1
Reactions:
Tematy: 0

Post autor: Wilek1 »

Witaj, gratuluje doswiadczenia i umiejetnosci.

To moze napiszesz z czego strzelasz najskuteczniej/najlepiej/najcelniej ?
Bo moze to jakas dziwna moda z tymi bokami, moze najlepiej z pompki albo horyzonta ?... ?
Obrzyn juz wiem troche niezawygodny... odpada...

Tak wiele osob strzela ze wszystkiego i zna prawidła nauki Trapa, tak doswiadczonych.....
... a tak malo modeli i konkretów do polecenia, a jak ktos poleca B lub B to dostaje po glowie...
... moze sie nie chcą dzielic wiedzą tajemną aby samemu wygrywac.
lukasz25
Reactions:
Tematy: 29

Post autor: lukasz25 »

xxxam, daleko masz do Łodzi, bo chętnie bym zobaczył jak strzelasz oś, szczególnie wersję z tym pilotem :piwo:
22lr, .223, 7x65R, .30-06, 9x19, 38Spec, 20/76, 16/70, 2x12/76
Awatar użytkownika
xxxam
Reactions:
Tematy: 28

Post autor: xxxam »

lukasz25 pisze:xxxam, daleko masz do Łodzi, bo chętnie bym zobaczył jak strzelasz oś, szczególnie wersję z tym pilotem :piwo:
Daleko, nie daleko - 16tego będę w Parzęczewie :-)

A czasem jak zamarznie wyrzutnia ... ;-)

cunnilingus
Reactions:
Tematy: 10

Post autor: cunnilingus »

FIGA1 pisze:Trenuję na broni klubowej - do wyboru zamiennie albo Beretta silver pigeon 686 albo Browning B725 Sporter S1.
Pozwole sobie odswiezyc watek - na ktorej strzelnicy sa dostepne jako bron klubowa te dwa bocki? Chcialbym je bezposrednio porownac przed zakupem ktoregos z tych egzemplarzy.
Jezeli jest to daleko od Warszawy - to prosze o informacje, czy jest pomiedzy nimi praktyczna duza roznica, czy w zasadzie moge wybrac dowolny z tych dwoch kierujac sie dostepnoscia i cena?

Oczekiwania: ma cieszyc amatora skeet/trap bez aspiracji na pudlo na zawodach, ale chcacego miec sporo przyjemnosci z samego rekreacyjnego strzelania jak i uzytkowania dosc porzadnej broni.

Pozdrawiam!
22LR : 6.5 Creedmoor : 5.56x45 : 380 Auto : 9x19 : 38 Spec : 357 Magnum : .45 ACP : 12/76
FIGA1
Reactions:

Post autor: FIGA1 »

cunnilingus pisze:
FIGA1 pisze:Trenuję na broni klubowej - do wyboru zamiennie albo Beretta silver pigeon 686 albo Browning B725 Sporter S1.
Pozwole sobie odswiezyc watek - na ktorej strzelnicy sa dostepne jako bron klubowa te dwa bocki? Chcialbym je bezposrednio porownac przed zakupem ktoregos z tych egzemplarzy.
Jezeli jest to daleko od Warszawy - to prosze o informacje, czy jest pomiedzy nimi praktyczna duza roznica, czy w zasadzie moge wybrac dowolny z tych dwoch kierujac sie dostepnoscia i cena?

Oczekiwania: ma cieszyc amatora skeet/trap bez aspiracji na pudlo na zawodach, ale chcacego miec sporo przyjemnosci z samego rekreacyjnego strzelania jak i uzytkowania dosc porzadnej broni.

Pozdrawiam!
Dwa są dostępne na strzelnicy w Siemianowicach Śląskich - trochę daleko od Warszawy (choć dziś to pojęcie względne bo w 3 godziny dojedziesz). Jeśli miałbym coś sugerować to raczej brałbym Browninga b725 z regulowaną baką. Jakoś tak bardziej składna mi się ta jednostka wydaje ale to też jest odczucie indywidualne i warto sobie jednak samemu porównać na żywo.
FIGA1
m2c
Reactions:
Tematy: 4

Post autor: m2c »

W Suchodole powinny być, przy okazji można postrzelać ;) Ale najpierw zadzwoń.
cunnilingus
Reactions:

m2c pisze:W Suchodole powinny być, przy okazji można postrzelać ;) Ale najpierw zadzwoń.
Strzelalem w Suchodole z Browninga, Beretty nie widzialem, ale masz racje, upewnie sie dzwoniac.
22LR : 6.5 Creedmoor : 5.56x45 : 380 Auto : 9x19 : 38 Spec : 357 Magnum : .45 ACP : 12/76
cunnilingus
Reactions:

Dziekuje za szybka odpowiedz!

Jednak troszke to daleko... Bede kombinowal w sklepach "na sucho".

Zadam jeszcze jedno pytanie. Zaczynam przygode z rzutkami i chcialbym trenowac na jednej sztuce wlasnej broni. Czytajac fora amerykanskie widze, ze od dluzszego czasu funkcjonuje trend dluzszych luf min. 30cali (76cm) i wiecej, w zasadzie 28 cali (71 cm) juz nie funkcjonuje.
U nas to raczej wybor 28 cali (71cm) lub 30 cali (76cm). Chcialbym strzelac zarowno skeet jak i trap z tej samej broni. Na moim poziomie nie ma i nie bedzie to mialo zapewne nigdy wiekszego znaczenia, jednak chcialbym kupic bron mozliwie dobrana pod obie konkurencje. Przy wzroscie 182cm, wadze 72-74kg powinienem raczej dobrac lufe 71 cm czy 76 cm?
gregg
Reactions:

Post autor: gregg »

cunnilingus pisze:Dziekuje za szybka odpowiedz!

Jednak troszke to daleko... Bede kombinowal w sklepach "na sucho".

Zadam jeszcze jedno pytanie. Zaczynam przygode z rzutkami i chcialbym trenowac na jednej sztuce wlasnej broni. Czytajac fora amerykanskie widze, ze od dluzszego czasu funkcjonuje trend dluzszych luf min. 30cali (76cm) i wiecej, w zasadzie 28 cali (71 cm) juz nie funkcjonuje.
U nas to raczej wybor 28 cali (71cm) lub 30 cali (76cm). Chcialbym strzelac zarowno skeet jak i trap z tej samej broni. Na moim poziomie nie ma i nie bedzie to mialo zapewne nigdy wiekszego znaczenia, jednak chcialbym kupic bron mozliwie dobrana pod obie konkurencje. Przy wzroscie 182cm, wadze 72-74kg powinienem raczej dobrac lufe 71 cm czy 76 cm?
Mam bocka z lufami wymiennymi. Trapowe 76 cm i skeet 71 cm. Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem, zapraszam na priv.
m2c
Reactions:

Jak chcesz obydwie konkurencje to myślę że 71cm będzie dobrym kompromisem. Suchodół na jednorazowy wypad po broń nie jest tak daleko ;) 30 minut jazdy, mniej niż z Urysynowa na Mokotów o 18:P
cunnilingus
Reactions:

gregg pisze:Mam bocka z lufami wymiennymi. Trapowe 76 cm i skeet 71 cm. Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem, zapraszam na priv.
Dziekuje, szukam w miare uniwersalnej, nowej broni - bez dodatkowej zabawy w podmiany luf. Ograniczylem liste do Beretty 686 i Browninga b725 (moze na sile jeszcze b525, ale raczej nie).
Dzwonilem do Suchodolu - jest mozliwosc porownania obu modeli na miejscu, takze sprawe zalatwie podczas najblizszej wizyty na strzelnicy. Dziekuje wszystkim za pomoc.
Awatar użytkownika
skipper
Reactions:

Post autor: skipper »

Dołączę się z pytaniem.
Jak do powyższych bock'ów wspomnianych przez cunnilingus mają się takie produkcje jak iż 27 sporting lub Hatsan B12 optima? Wiem, że to sporo niższa półka ale czy da się z nimi konkurować w trap'ie?

Przed wydaniem 8k na bock chciałbym (strzelając że swojej broni) przekonać się czy to konkurencja dla mnie. :-D
m2c
Reactions:

Kupiłem Iża gdyż nie wiedziałem czy będę miał czas strzelać tyle ile bym chciał więc szkoda było żeby beretta za 7 tysięcy leżała w szafie. Nie żałuję zakupu, idzie mi coraz lepiej, i nie sądzę żeby Beretta jakoś znacznie poprawiła moje wyniki ;) Oczywiście tak się złożyło że Iż idealnie mi leży, nie jest wcale powiedziane że Tobie będzie pasował. Jeżeli chcesz tanio i całkiem fajnie to możesz też obejrzeć Beretty, Browningi i Winchestery które często bywają w Armie obok strzelnicy FSO. Na początek do trapa i parkoura nie są nawet potrzebne wymienne czoki, stałe 1/2 i 3/4 dają radę, a ceny poniżej 2 tysięcy.
Awatar użytkownika
skipper
Reactions:

Post autor: skipper »

Strzelasz może czasem na Legii trap/skeet? Chętnie bym się przymierzył do IŻa. Są jeszcze polecane na forum turki np. Khan K226, też za niewiele ponad 2000zł. Jakość ponoć nienajgorsza.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Broń i amunicja - WBP”