lukasz25 pisze:Tak z ciekawości, to jak Wy koledzy ten TRAP strzelacie? 15m ze składu, czy oś myśliwską wedle prawideł PZŁ, czy pomieszanie z poplątaniem, czyli oś ze składu?
Można ze składu, można po myśliwsku. Strzelam i tak i tak. Zarówno z horyzonta, bocka, pompki i automatu. Strzelałem też z obrzyna ale to niewygodne ...
Jak sam jestem i nie ma kto obsługiwać pilota to odpalam sam, pilota wrzucam do torby zrzutowej, zamykam strzelbę, odbezpieczam i 3-4/5 też wchodzi. Miedzy myśliwskimi dubletami spokojnie doładowuje automat z match savera. Strzelałem też w ruchu przechodząc pomiedzy stanowiskami i doładowując strzelbę - 12+1+28 = 41 strzałów z rzędu
Parcour tylko raz w życiu - 34/50
To moze napiszesz z czego strzelasz najskuteczniej/najlepiej/najcelniej ?
Bo moze to jakas dziwna moda z tymi bokami, moze najlepiej z pompki albo horyzonta ?... ?
Obrzyn juz wiem troche niezawygodny... odpada...
Tak wiele osob strzela ze wszystkiego i zna prawidła nauki Trapa, tak doswiadczonych.....
... a tak malo modeli i konkretów do polecenia, a jak ktos poleca B lub B to dostaje po glowie...
... moze sie nie chcą dzielic wiedzą tajemną aby samemu wygrywac.
FIGA1 pisze:Trenuję na broni klubowej - do wyboru zamiennie albo Beretta silver pigeon 686 albo Browning B725 Sporter S1.
Pozwole sobie odswiezyc watek - na ktorej strzelnicy sa dostepne jako bron klubowa te dwa bocki? Chcialbym je bezposrednio porownac przed zakupem ktoregos z tych egzemplarzy.
Jezeli jest to daleko od Warszawy - to prosze o informacje, czy jest pomiedzy nimi praktyczna duza roznica, czy w zasadzie moge wybrac dowolny z tych dwoch kierujac sie dostepnoscia i cena?
Oczekiwania: ma cieszyc amatora skeet/trap bez aspiracji na pudlo na zawodach, ale chcacego miec sporo przyjemnosci z samego rekreacyjnego strzelania jak i uzytkowania dosc porzadnej broni.
FIGA1 pisze:Trenuję na broni klubowej - do wyboru zamiennie albo Beretta silver pigeon 686 albo Browning B725 Sporter S1.
Pozwole sobie odswiezyc watek - na ktorej strzelnicy sa dostepne jako bron klubowa te dwa bocki? Chcialbym je bezposrednio porownac przed zakupem ktoregos z tych egzemplarzy.
Jezeli jest to daleko od Warszawy - to prosze o informacje, czy jest pomiedzy nimi praktyczna duza roznica, czy w zasadzie moge wybrac dowolny z tych dwoch kierujac sie dostepnoscia i cena?
Oczekiwania: ma cieszyc amatora skeet/trap bez aspiracji na pudlo na zawodach, ale chcacego miec sporo przyjemnosci z samego rekreacyjnego strzelania jak i uzytkowania dosc porzadnej broni.
Pozdrawiam!
Dwa są dostępne na strzelnicy w Siemianowicach Śląskich - trochę daleko od Warszawy (choć dziś to pojęcie względne bo w 3 godziny dojedziesz). Jeśli miałbym coś sugerować to raczej brałbym Browninga b725 z regulowaną baką. Jakoś tak bardziej składna mi się ta jednostka wydaje ale to też jest odczucie indywidualne i warto sobie jednak samemu porównać na żywo.
Jednak troszke to daleko... Bede kombinowal w sklepach "na sucho".
Zadam jeszcze jedno pytanie. Zaczynam przygode z rzutkami i chcialbym trenowac na jednej sztuce wlasnej broni. Czytajac fora amerykanskie widze, ze od dluzszego czasu funkcjonuje trend dluzszych luf min. 30cali (76cm) i wiecej, w zasadzie 28 cali (71 cm) juz nie funkcjonuje.
U nas to raczej wybor 28 cali (71cm) lub 30 cali (76cm). Chcialbym strzelac zarowno skeet jak i trap z tej samej broni. Na moim poziomie nie ma i nie bedzie to mialo zapewne nigdy wiekszego znaczenia, jednak chcialbym kupic bron mozliwie dobrana pod obie konkurencje. Przy wzroscie 182cm, wadze 72-74kg powinienem raczej dobrac lufe 71 cm czy 76 cm?
Jednak troszke to daleko... Bede kombinowal w sklepach "na sucho".
Zadam jeszcze jedno pytanie. Zaczynam przygode z rzutkami i chcialbym trenowac na jednej sztuce wlasnej broni. Czytajac fora amerykanskie widze, ze od dluzszego czasu funkcjonuje trend dluzszych luf min. 30cali (76cm) i wiecej, w zasadzie 28 cali (71 cm) juz nie funkcjonuje.
U nas to raczej wybor 28 cali (71cm) lub 30 cali (76cm). Chcialbym strzelac zarowno skeet jak i trap z tej samej broni. Na moim poziomie nie ma i nie bedzie to mialo zapewne nigdy wiekszego znaczenia, jednak chcialbym kupic bron mozliwie dobrana pod obie konkurencje. Przy wzroscie 182cm, wadze 72-74kg powinienem raczej dobrac lufe 71 cm czy 76 cm?
Mam bocka z lufami wymiennymi. Trapowe 76 cm i skeet 71 cm. Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem, zapraszam na priv.
Jak chcesz obydwie konkurencje to myślę że 71cm będzie dobrym kompromisem. Suchodół na jednorazowy wypad po broń nie jest tak daleko 30 minut jazdy, mniej niż z Urysynowa na Mokotów o 18:P
gregg pisze:Mam bocka z lufami wymiennymi. Trapowe 76 cm i skeet 71 cm. Jeżeli jesteś zainteresowany zakupem, zapraszam na priv.
Dziekuje, szukam w miare uniwersalnej, nowej broni - bez dodatkowej zabawy w podmiany luf. Ograniczylem liste do Beretty 686 i Browninga b725 (moze na sile jeszcze b525, ale raczej nie).
Dzwonilem do Suchodolu - jest mozliwosc porownania obu modeli na miejscu, takze sprawe zalatwie podczas najblizszej wizyty na strzelnicy. Dziekuje wszystkim za pomoc.
Dołączę się z pytaniem.
Jak do powyższych bock'ów wspomnianych przez cunnilingus mają się takie produkcje jak iż 27 sporting lub Hatsan B12 optima? Wiem, że to sporo niższa półka ale czy da się z nimi konkurować w trap'ie?
Przed wydaniem 8k na bock chciałbym (strzelając że swojej broni) przekonać się czy to konkurencja dla mnie.
Kupiłem Iża gdyż nie wiedziałem czy będę miał czas strzelać tyle ile bym chciał więc szkoda było żeby beretta za 7 tysięcy leżała w szafie. Nie żałuję zakupu, idzie mi coraz lepiej, i nie sądzę żeby Beretta jakoś znacznie poprawiła moje wyniki Oczywiście tak się złożyło że Iż idealnie mi leży, nie jest wcale powiedziane że Tobie będzie pasował. Jeżeli chcesz tanio i całkiem fajnie to możesz też obejrzeć Beretty, Browningi i Winchestery które często bywają w Armie obok strzelnicy FSO. Na początek do trapa i parkoura nie są nawet potrzebne wymienne czoki, stałe 1/2 i 3/4 dają radę, a ceny poniżej 2 tysięcy.
Strzelasz może czasem na Legii trap/skeet? Chętnie bym się przymierzył do IŻa. Są jeszcze polecane na forum turki np. Khan K226, też za niewiele ponad 2000zł. Jakość ponoć nienajgorsza.