to może dla odmiany wątek dla zbieraczy takich jak ja? Oczywiście z poszanowaniem stosownych zapisów UoBiA, tych o szczególnie niebezpiecznej. Na początek szczególnie bezpieczna, upolowana kilka dni temu zawartość tej oto skrzynki:
Po nacięciu blachy piękny widok, 57 pudełeczek, w każdym 40 sztuk w łódkach:
Amunicja 7,62x25, łódki stalowe, ładunek wzmocniony, do peemów, czeska produkcja z lat 5otych. Polowałem to toto, już traciłem nadzieję!!!
No to co, pogrzebać w szafie, pochwalić się białymi krukami
Stare 0,22 to osobny temat
Najstarsza raca jaką odpaliłem, to niemiecka spadochronowa z 1942, poszła bez zarzutu. Polskie dymne mają to do siebie, że czasem nie zadziała opóźniacz, i tutka z dymem leci nie zapalona na ziemię. Tych ze zdjęcia zapewne nigdy nie otworzę, szkoda.
Moim zdaniem biały kruk, nie tyle dlatego, że w pudełeczku i z tego rocznika, ale że to Poniatowa (54). Stan na dziś - trafiałem na Pilczyce (343) oraz Skarżysko (21), ale Poniatową widzę po raz pierwszy. W każdej chwili to się może zmienić, bo wychodzą po magazynach różne zapasy (nie wiem co miało przez chwilę Magnum z Poznania, bo mieli kilka konserw polskich).
Super, sporo lat mieszkam w hameryce, ale przedwojennych naboi do Visa tu nie widzialem
Mam jednego z tego samego rocznika , moze maja bliskie sobie numery seryjne Strzelasz z tego Visa?
Wesley01 pisze:Super, sporo lat mieszkam w hameryce, ale przedwojennych naboi do Visa tu nie widzialem
Mam jednego z tego samego rocznika , moze maja bliskie sobie numery seryjne Strzelasz z tego Visa?
Jakoś mi go szkoda, do strzelania mam niemieckiego
Ale nie odbiegajmy od tematu amunicyjnego. Polskie dziewiątki udało mi się kupić w Niemczech