Drodzy Użytkownicy,
Od dnia 25 maja 2018 r. wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, określane jako RODO.
W związku z tym poniżej regulaminu forum zostały zamieszczone wytyczne związane z tym rozporządzeniem.
Bardzo proszę poświęcić chwilkę i wczytać się w te przepisy, nie jest tego dużo.
Regulamin i rozporządzenie
Pozdrawiamy,
Administracja forum
Od dnia 25 maja 2018 r. wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, określane jako RODO.
W związku z tym poniżej regulaminu forum zostały zamieszczone wytyczne związane z tym rozporządzeniem.
Bardzo proszę poświęcić chwilkę i wczytać się w te przepisy, nie jest tego dużo.
Regulamin i rozporządzenie
Pozdrawiamy,
Administracja forum
rewolwer Chiappa Rhino
Moderator: Moderatorzy WBP
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
- Status: Offline
Re: rewolwer Chiappa Rhino
seba1976 czy kurek nie utrudnia celowania, bo ze zdjęć ... to mam wrażenie że troszkę zasłania szczerbinę?
- seba1976
Witam,
w kwestii widoczności przyrządów celowniczych sprawa wygląda jak na poniższych zdjęciach:
- widok z boku sugeruje, że może być coś nie tak

- od strony strzelca wygląda to jednak dobrze i dźwignia napinająca kurek wewnętrzny nie przeszkadza w celowaniu, zlewa się z resztą rewolweru, ta dźwignia powraca zawsze w położenie górne, mam ustawioną szczerbinkę na 25m w punkt.

W sprawie wielkości rękojeści, chodzi o to że tylna część rękojeści jest za bardzo ścięta jak na mój gust i brakuje mi tam ok. 1-1,5cm aby w całości oprzeć dłoń – rękojeść w rozmiarze średnim skompletowana z rewolwerem.

Pozdrawiam
Sebastian
w kwestii widoczności przyrządów celowniczych sprawa wygląda jak na poniższych zdjęciach:
- widok z boku sugeruje, że może być coś nie tak

- od strony strzelca wygląda to jednak dobrze i dźwignia napinająca kurek wewnętrzny nie przeszkadza w celowaniu, zlewa się z resztą rewolweru, ta dźwignia powraca zawsze w położenie górne, mam ustawioną szczerbinkę na 25m w punkt.

W sprawie wielkości rękojeści, chodzi o to że tylna część rękojeści jest za bardzo ścięta jak na mój gust i brakuje mi tam ok. 1-1,5cm aby w całości oprzeć dłoń – rękojeść w rozmiarze średnim skompletowana z rewolwerem.

Pozdrawiam
Sebastian
DEMOKRACJA pozwala decydować ludowi o losie jednostki. WOLNOŚĆ pozwala obronić się jednostce przed wolą ludu.
- montrala
- Moderator
- Grupa: Moderatorzy WBP
- Kontaktowanie:
McMonster pisze:Ja tam i tak wolałbym Matebę w krótkiej wersji.
Ja też. Na IWA oglądałem taką nową i miała genialną dla mnie rzecz: otwieranie bębna dla leworęcznych. To że kierunek otwarcia pozostaje na lewo już tak mi nie przeszkadza.
Używam broni marki HK od Heckler&Koch i Cenrex, używam optyki od firmy Kahles, strzelam ze strzelby Typhoon Defence F12 od Omega Military Poland oraz używam amunicji Hornady od firmy Hubertus Pro Hunting.
- McMonster
Ja mam Grifone i chciałbym dodać krótką do kolekcji. A potem Webley-Fosbery i to amerykańskie coś, czego nazwy nie potrafię zapamiętać. 

Dumny kolekcjoner staroci na amunicję scaloną i pseudosportowiec
Braterstwo, WKS Śląsk
Braterstwo, WKS Śląsk
- adnikauto
- Status: Online
McMonster pisze: A potem Webley-Fosbery....
No to pogratulowac i pozazdroscic budzetu...

https://www.rockislandauction.com/detai ... sbery-1902
Guns have two enemies politicians and rust.
Not sure, which is worst...

- McMonster
Powiedzmy, że to bardzo przyszłościowe plany. Jak już będę zarabiał te grube miliony, to na pewno kupię. 

Dumny kolekcjoner staroci na amunicję scaloną i pseudosportowiec
Braterstwo, WKS Śląsk
Braterstwo, WKS Śląsk
-
Sebastain, fajny opis.
Piszesz:
"Sam posiadam model 60DS w 9mm.
Dlaczego w 9? Bo TAK.
Miał być srebrny 5” w kal. 40S&W a jest czarny 6” w 9x19 i w zasadzie OK."
Możesz jednak to ociupinę rozwinąć ? Co zaważyło, że wybrałeś 9mm? Czy teraz postąpiłbyś tak samo czy z perspektywy czasu byś zdecydował się jednak na srebrne 40S&W czy też .357mag ?
Piszesz:
"Sam posiadam model 60DS w 9mm.
Dlaczego w 9? Bo TAK.
Miał być srebrny 5” w kal. 40S&W a jest czarny 6” w 9x19 i w zasadzie OK."
Możesz jednak to ociupinę rozwinąć ? Co zaważyło, że wybrałeś 9mm? Czy teraz postąpiłbyś tak samo czy z perspektywy czasu byś zdecydował się jednak na srebrne 40S&W czy też .357mag ?
Wojtek
- seba1976
"Wojtek Ka"
Co zaważyło, że wybrałeś 9mm?
Zabrakło cierpliwości na czekanie następny rok
Czy teraz postąpiłbyś tak samo czy z perspektywy czasu byś zdecydował się jednak na srebrne 40S&W czy też .357mag ?
Tak postąpiłbym tak samo, 6", kal. 9x19, czarny - mniej widać bród od nagaru
Pozdrawiam
Sebastian
Co zaważyło, że wybrałeś 9mm?
Zabrakło cierpliwości na czekanie następny rok
Czy teraz postąpiłbyś tak samo czy z perspektywy czasu byś zdecydował się jednak na srebrne 40S&W czy też .357mag ?
Tak postąpiłbym tak samo, 6", kal. 9x19, czarny - mniej widać bród od nagaru
Pozdrawiam
Sebastian
DEMOKRACJA pozwala decydować ludowi o losie jednostki. WOLNOŚĆ pozwala obronić się jednostce przed wolą ludu.