mam trzech kandydatów
CZ 550
czy
Marlin X7
a może
Savage Arms 12F/TR
wszystkie w 308 win
doradzicie co z tych trzech wybrać
tylko mnie nie linczujcie
|
Drodzy Użytkownicy,
Od dnia 25 maja 2018 r. wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, określane jako RODO. W związku z tym poniżej regulaminu forum zostały zamieszczone wytyczne związane z tym rozporządzeniem. Bardzo proszę poświęcić chwilkę i wczytać się w te przepisy, nie jest tego dużo. Regulamin i rozporządzenie Pozdrawiamy, Administracja forum Co wybrać do LR znaczy jaki karabinModeratorzy: Moderatorzy wiatrówkowi, Moderatorzy CP, Moderatorzy WBP
Co wybrać do LR znaczy jaki karabinszanowne grono co wybrać
![]() mam trzech kandydatów CZ 550 czy Marlin X7 a może Savage Arms 12F/TR wszystkie w 308 win doradzicie co z tych trzech wybrać tylko mnie nie linczujcie
Re: Co wybrać do LR znaczy jaki karabinOsobiście wybrałbym Savage
Bo go lubie ![]() Nie strzelać.
Jestem przyjaznym szopem ![]()
Re: Co wybrać do LR znaczy jaki karabinale może napiszesz dlaczego go lubisz
![]()
Ostatnio zmieniony 2017-02-22, 05:44 przez Jka, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: 2. Na Forum niedopuszczalne jest: j) cytowania zbędnych części postów, nie odnoszących się do zamieszczanej odpowiedzi. Zwłaszcza, w przypadku kiedy wypowiedź odnosi się do poprzedniego wpisu.
Re: Co wybrać do LR znaczy jaki karabinSam stawiałem sobie takie pytanie jakiś czas temu. Na szczęście spotkałem dobrych doradców i jakoś się potoczylo :-) Wybór broni wymaga najpierw odpowiedzi na pytanie - do czego? Czyli najpierw co to znaczy LR (dystans) i jakie konkurencje chce się strzelać. Mamy już całkiem niezły przegląd zawodów
od F-Class, poprzez Longshot do coraz popularniejszych rywalizacji w stylu taktycznym. Pomiędzy znajdzie się miejsce na Zimowego Snajpera, Ofensywę Długdystansową czy Silver Target i Nową Dębe. Generalnie wybór jest ciekawy i każdy zainteresowany długim dystansem coś dla siebie znajdzie. I od tego zależy wybór broni ... jeżeli już wiesz co chcesz strzelać to możemy podyskutować nad opcjami, jeżeli jesteś na początku tej drogi to polecam zacząć od szkolenia - trochę jest już dostępnych. Każde pieniądze wydane tu zwrócą się minimalizując błędne wybory sprzętu i akcesoriów. LR to fajne i wciągające hobby - gorąco polecam !!!
Re: Co wybrać do LR znaczy jaki karabinLubię ponieważ :
Składny Płynnie pracuje zamek kret gwintu 1:10 świetny spust(nie trzeba zmieniać na dzień dobry, tak jak w R700)
Ostatnio zmieniony 2017-02-04, 10:53 przez mkl1, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie strzelać.
Jestem przyjaznym szopem ![]()
Re: Co wybrać do LR znaczy jaki karabinZ tych trzech wybrałbym więc Savage - to broń z definicji na F-Class a ze składanym bipodem obsłuży też Longshot, Nową Dębe i tym podobne zawody. Nie sprawdzi się w typowo taktycznym strzelaniu terenowym, nie ta waga a i długość lufy dająca przewagę w innych zawodach tu będzie przeszkadzała itd.
Ale z zasady nie ma broni uniwersalnej ... BTW. Savage 12 F/TR ma od kilku lat skok gwintu 12 cali, kiedyś była wersja 1:10.
Re: Co wybrać do LR znaczy jaki karabinserdecznie polecam sako 85 varmint kal. 308 win , strzelam z niego dystanse od 200 do 1600 yardow , caly czas dobre skupienie , jestem z niego bardzo zadowolony
Re: Co wybrać do LR znaczy jaki karabinMam Savage 12 BVSS (piętro niżej niż FT/R). To celna broń do strzelania po wyjęciu z pudła. W R700 musisz wymienić osadę i najlepiej spust, żeby miało to sens.
Stado baranów prowadzone przez lwa jest groźniejsze niż stado lwów prowadzone przez barana.
Re: Co wybrać do LR znaczy jaki karabinSavage 10 FCP-SR czy Tikka T3 Super Varmint . Nie wiem czy to ta sama klasa,więc proszę o jakieś informacje który lepiej wybrać?
Re: Co wybrać do LR znaczy jaki karabinczy chodzi Ci o Marlin X7 w wersji VH ?
Czemu nie bierzesz pod uwagi Weatherby ? Proponuje prześledzić fora LR zza wielkiej wody--> Przeczytasz wiele pozytywnych opinii i wg moich osobistych obserwacji moge także polecić ![]()
Re: Co wybrać do LR znaczy jaki karabinKoledzy również rozważam zakup varminta i wpadł mi w oko http://www.puchacz.net/sztucer-sabatti- ... -2043.html ten karabin
Czy ktoś może coś o nim powiedzieć?
Re: Co wybrać do LR znaczy jaki karabinhttp://www.sabatti.it/Portals/0/product ... 160846-433
Widać że w kalibrze .222 i 223 REM jedynie lekkie pociski - bo skok gwintu lufy 1:12". Zbyt często pragnienie tego czego nie mamy
nie pozwala nam się cieszyć tym co posiadamy.
Re: Co wybrać do LR znaczy jaki karabinLinek nie kombinuj, kupuj Tikka
![]() Na elaborowanym ammo strzela super, bo na fabrycznym, to tak sobie, to wychodzi. COLT Łódź
22LR, 9X19, 38/357 Magnum, 223Rem, 308Win Wróć do „Daleki dystans - Long Range” Kto jest onlineUżytkownicy przeglądający to forum: BISKUPKING61 |
|