Drodzy Użytkownicy,

Od dnia 25 maja 2018 r. wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, określane jako RODO.

W związku z tym poniżej regulaminu forum zostały zamieszczone wytyczne związane z tym rozporządzeniem.

Bardzo proszę poświęcić chwilkę i wczytać się w te przepisy, nie jest tego dużo.

Regulamin i rozporządzenie

Pozdrawiamy,
Administracja forum

WIRUS NA FORUM WWW.KSTARCZA.FORA.PL !!!!

Sprawy związane z KS ''TARCZA'' z Czerwonki

Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi

Awatar użytkownika
krzysztof2807
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 174
Rejestracja: 2010-02-03, 13:28
Lokalizacja: Czerwonka
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

WIRUS NA FORUM WWW.KSTARCZA.FORA.PL !!!!

Postautor: krzysztof2807 » 2010-05-18, 08:42

Jakiś podły ktoś , wpuścił wirusa na forum , jakie założyły sobie dzieciaki....z którego są tak dumne jak i z Tego.To jest wielka podłość :evil: !!! Za co i dlaczego !!?? System antywirusowy podaje czerwony komunikat - ZABLOKOWANE ZŁOŚLIWY ADRES URL - .
Zupełnie nie wiem co w takich sytuacjach robić, jak zadziałać :-?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy ją się dzieli ...


Awatar użytkownika
Arnie
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 4962
Rejestracja: 2005-08-26, 15:41
Lokalizacja: Warszawa - Włochy
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Arnie » 2010-05-18, 12:22

Ja wchodzę i nic sie nie dzieje.


Awatar użytkownika
krzysztof2807
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 174
Rejestracja: 2010-02-03, 13:28
Lokalizacja: Czerwonka
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: krzysztof2807 » 2010-05-18, 12:26

Hmmm, to co ja mam w takiej sytuacji zrobić? U mnie avast dzwoni i nadal wyświetla taki komunikat.Czy to znaczy że tylko ja mam takiego wirusa- tyfusa w swoim komputerze?Jak się tego pozbyć albo naprawić ?
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy ją się dzieli ...


Awatar użytkownika
Arnie
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 4962
Rejestracja: 2005-08-26, 15:41
Lokalizacja: Warszawa - Włochy
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Arnie » 2010-05-18, 12:50

Trudno mi powiedzieć. Ja mam aktualnego NODa 32 i nic mi nie wyskakuje. Tego Avasta masz darmowego?


Awatar użytkownika
krzysztof2807
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 174
Rejestracja: 2010-02-03, 13:28
Lokalizacja: Czerwonka
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: krzysztof2807 » 2010-05-18, 13:46

Tak , to jest wersja darmowa.
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy ją się dzieli ...


Awatar użytkownika
Arnie
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 4962
Rejestracja: 2005-08-26, 15:41
Lokalizacja: Warszawa - Włochy
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Arnie » 2010-05-18, 14:42

Wywal go i zainstaluj jeszcze raz.


Awatar użytkownika
krzysztof2807
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 174
Rejestracja: 2010-02-03, 13:28
Lokalizacja: Czerwonka
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: krzysztof2807 » 2010-05-18, 15:23

ok ! Dzięki :-D
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy ją się dzieli ...


Awatar użytkownika
krzysztof2807
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 174
Rejestracja: 2010-02-03, 13:28
Lokalizacja: Czerwonka
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: krzysztof2807 » 2010-05-18, 15:54

Niestety,wywalenie nic nie dało :-/
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy ją się dzieli ...


Awatar użytkownika
Arnie
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 4962
Rejestracja: 2005-08-26, 15:41
Lokalizacja: Warszawa - Włochy
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Arnie » 2010-05-18, 16:36

Sprawdź czy to pomoże:
osłona www>>Dostosuj>>Blokowanie URL>>Odznacz zakładkę "Włącz blokowanie URL"


bwgg
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 479
Rejestracja: 2009-12-30, 19:21
Lokalizacja: Kraków
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: bwgg » 2010-05-18, 17:07

Bym raczej powiedział, że fałszywy alarm. Wywal Avasta na amen, zainteresuj się darmową Avirą (Avira AntiVir)lub płatnym Kasperskym (polecam KIS 2010) ; )


Awatar użytkownika
krzysztof2807
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 174
Rejestracja: 2010-02-03, 13:28
Lokalizacja: Czerwonka
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: krzysztof2807 » 2010-05-19, 08:10

Nie, nie pomogło...w piątek przyjdzie do mnie Macher od tego ustrojstwa, i przeinstaluje cały system czy jak tam to się nazywa :-D ...a na razie, niech se dzwoni ile chce ,gdy wchodzę na forum dzieciaków ...mam stopery w uszach ;laughing:
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy ją się dzieli ...


Awatar użytkownika
krzysztof2807
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 174
Rejestracja: 2010-02-03, 13:28
Lokalizacja: Czerwonka
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: krzysztof2807 » 2010-05-19, 16:39

...Cuda cy cuś !? samo przestało terkotać i nie ma komunikatu na czerwono :-D
Alarm odwołany !!!!!!!
Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy ją się dzieli ...



Wróć do „KS ''TARCZA''”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość