A tak wygląda w całości:
Dla porównania - tak było:
Tutaj można poczytać jak to powstawało: http://strzelectwo.szczecin.pl/_forumx/ ... sc&start=0
|
Osada - zrób to samModerator: Moderatorzy wiatrówkowi
Re: Osada - zrób to samPrzez ostatni miesiąc trochę pomajsterkowałem w domu i zrobiłem sobie nowe "wdzianko" do Steyt'a. Wcześniej Steyr był wyposażony w kolbę ze zintegrowanym grip'em w wersji HP oraz palmrest, który dorobiłem na szybko jako prowizorkę ( i używałem przez ostatnie cztery lata
A tak wygląda w całości: Dla porównania - tak było: Tutaj można poczytać jak to powstawało: http://strzelectwo.szczecin.pl/_forumx/ ... sc&start=0
Re: Osada - zrób to sam@Maszot
Jesli tylko ergonomia Ci sie poprawila to super... bo poprawa wygladu jest niezaprzeczalnym faktem! Gratulacje! ![]() Guns have two enemies politicians and rust.
![]()
Re: Osada - zrób to samBardzo ładne "wdzianko" do Steyt'a.
A jaka satysfakcja z dzieła stworzonego własnymi rękoma. Wiem coś na ten temat.
Re: Osada - zrób to samta śruba do regulacji wysunięcia stopki blokuje się w jakiś sposób ?
bo może być problem z samoistnym przesuwaniem - skracaniem wysunięcia od nacisku barkiem co to za laminat ? sam robiłeś ? WKFT
kilka strzeladełek CO2, HW40, Morini CM 162MI, Steyr LP50, Kandar P10, Walther LG210 by Cin91, Steyr LG110, Diana 75 HV
Re: Osada - zrób to samA czy do blokowania tego wysunięcia nie służą przypadkiem (podobnie jak przy regulacji wysokości baki) te dwie wielkie "pinezki"
![]() A ogólnie podziwiam zacięcie do takiego majsterkowania ![]() LG 110 + B.Timberline / Hammerli 480 k + otwarte :-)
Re: Osada - zrób to samRegulacja stopki, jak i baki (wysunięcie), jest zdobiona na dwóch prowadnicach oraz śrubie z radełkowanym kołem regulacyjnym. Całość jest kontrowana za pomocą śrub widocznych na boku kolby (Shooter_36 nazwał je pinezkami
![]() Tak więc nic się nie przesunie, nawet bez kontrowania, bo radełkowane koło regulacji trzyma całość na gwincie śruby. Co to laminatu, to ..... zwykła sklejka, zabejcowana na kolor popielaty i pokryta satynowym bezbarwnym lakierem. Wcześniej podawałem link do tematu na wikingowym forum, gdzie możecie zobaczyć jak to powstawało - http://strzelectwo.szczecin.pl/_forumx/ ... sc&start=0. Po pierwszych testach w terenie poprawiłem jeszcze element mocowania stopki (zrobiłem skos pochylający ją w dół) i dorobiłem 200g dociążenie, bo okazało się, że całość wyszła lżejsza niż przewidywałem i dla wyważenia trzeba było kolbę dociążyć.
Re: Osada - zrób to samWitam
Korzystając z rozwiązań Tomka (parę tematów temu -budowa modułowa gripa do Artemisa) wydłubałem cos z laminatu, właśnie do takiego pistoletu . Jedyna zmiana w stosunku do jego koncepcji to zrobienie tego z dwóch kawałków lamiantu. I poszło tak : -Laminat : buczek w kolorkach: czarny-grafit-czarny-czerwony- dwa kawałki. -Spasowanie symetrycznych kawałków i wyfrezowanie pod system. -Sklejenie połówek z zachowaniem kolejności lamin drewnianych. -Wydłubanie kształtu. -Dremelek na chwycie frezem stomatologicznym. -Olej. I tyle. Chwyt jest taki ... jakby ambi ze wskazaniem dla praworęcznych ![]() Pozdrawiam R, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() różne strzelające zabawki
Re: Osada - zrób to samŚlicznie to wyszło.
Re: Osada - zrób to samNowa osada do HW 100
W trakcie realizacji. Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AA EV 2 & LEOPOLD VX-II 4-12X40 STEYR LG 110 FT
HW 100 & IOR 6 X 24 CZ 200 & BE 3200
Re: Osada - zrób to samTen laminat bardzo ładny, sam go kleiłeś, czy to się gdzieś kupuje? ![]()
Re: Osada - zrób to samNo interesująco to wygląda. Ciekaw jestem efektu końcowego. Czyżby oddzielny chwyt pistoletowy był tu w planie?
Fajne mechanizmy podnoszenia baki i wysuwu stopki. Pozdrawiam R. różne strzelające zabawki
W trakcie realizacji. Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
HW 100 & IOR 6 X 24 CZ 200 & BE 3200
HW 100 & IOR 6 X 24 CZ 200 & BE 3200 |
|