Ja stosuję kukurydzianą. Wychodzi z 3 razy drożej, ale kto bogatemu zabroni03fxt pisze:... bo kasza na rok to całe 1.50 i bez EKB
Remington 1858 kaszka i proch
Moderator: Moderatorzy CP
- scyzor1969
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Posty: 868
- Rejestracja: 11 stycznia 2011, 11:24
- Tematy: 10
- Lokalizacja: Bydgoszcz/Trzemeszno
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Remington 1858 kaszka i proch
Ostatnio zmieniony 17 października 2017, 13:53 przez scyzor1969, łącznie zmieniany 1 raz.
Colt Navy .36, Kentucky Rifle .45 Już nie oglądam TVP
-
- Moderator
- Reactions:
- Posty: 4420
- Rejestracja: 03 czerwca 2005, 09:00
- Tematy: 87
- Lokalizacja: Gliwice
- Grupa: Moderatorzy CP
Re: Remington 1858 kaszka i proch
Za to na końcu lufy masz popcorn, a z mąki to jedynie zakalcemi może strzelać.
Metodą kolegi Andrzeja, namocz ta mąke, rozwałkuj i powycinaj wybijakiem jak z filcu, potrzymaj na kaloryferze i masz gotowe przybitki.
Gdybys dodał drożdży to ciasto zwiększy swoją objętość i wyjdzie ich z 2 razy więcej.
Metodą kolegi Andrzeja, namocz ta mąke, rozwałkuj i powycinaj wybijakiem jak z filcu, potrzymaj na kaloryferze i masz gotowe przybitki.
Gdybys dodał drożdży to ciasto zwiększy swoją objętość i wyjdzie ich z 2 razy więcej.
- stangret
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Posty: 1675
- Rejestracja: 15 lutego 2010, 15:07
- Tematy: 37
- Lokalizacja: Wielka Brytwanna
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Remington 1858 kaszka i proch
Chlebem strzelać to grzech
"And don't forget. That isn't your Martini you have. It belonged to others before you and will belong to others after you are gone. Look after it, and pass it on with pride. It deserves it." Malcolm Cobb, The Martini Henry Note-book
- Toost
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Posty: 1428
- Rejestracja: 09 sierpnia 2008, 08:00
- Tematy: 5
- Lokalizacja: Warszawa
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Remington 1858 kaszka i proch
Weź go nie podpuszczaj. Mąka się świetnie pali. Weźmie chłopak nasypie i będzie miał niezłe fajerwerki.Marek- pisze:Za to na końcu lufy masz popcorn, a z mąki to jedynie zakalcemi może strzelać.
Metodą kolegi Andrzeja, namocz ta mąke, rozwałkuj i powycinaj wybijakiem jak z filcu, potrzymaj na kaloryferze i masz gotowe przybitki.
Gdybys dodał drożdży to ciasto zwiększy swoją objętość i wyjdzie ich z 2 razy więcej.
pozdrawiam Tomek
36, 9x19, 22LR, 6.5x55SE, 45ACP, 38Spec, 223Rem, 308Win, 44Mag, 12/76, 357Mag, 7.62x39, 9x18, 7.62x25
36, 9x19, 22LR, 6.5x55SE, 45ACP, 38Spec, 223Rem, 308Win, 44Mag, 12/76, 357Mag, 7.62x39, 9x18, 7.62x25
-
- Moderator
- Reactions:
- Posty: 4420
- Rejestracja: 03 czerwca 2005, 09:00
- Tematy: 87
- Lokalizacja: Gliwice
- Grupa: Moderatorzy CP
- Toost
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Posty: 1428
- Rejestracja: 09 sierpnia 2008, 08:00
- Tematy: 5
- Lokalizacja: Warszawa
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Remington 1858 kaszka i proch
Ja bym mu jednak poradził zrobić z tej mąki wypełnienie kosza na śmieci. Są pomysły głupie i głupsze, ale stosowanie mąki jako przybitki jest w ścisłej czołówce.
pozdrawiam Tomek
36, 9x19, 22LR, 6.5x55SE, 45ACP, 38Spec, 223Rem, 308Win, 44Mag, 12/76, 357Mag, 7.62x39, 9x18, 7.62x25
36, 9x19, 22LR, 6.5x55SE, 45ACP, 38Spec, 223Rem, 308Win, 44Mag, 12/76, 357Mag, 7.62x39, 9x18, 7.62x25
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Posty: 281
- Rejestracja: 17 maja 2017, 21:13
- Tematy: 0
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Remington 1858 kaszka i proch
Nie chodzi o złoty pięćdziesiąt.
Lubie zadawac pytania.
Najlepsze to "dlaczego?", "dlaczego nie?".
Czyz nie tak robi sie odkrycia?
Jest taki tekst:
Gdy juz napiszesz bardzo starannie opracowana prace doktorską - pierwsze z brzegu pytanie ignoranta pokaze ze ta praca jest calkowicie nieprzydatna.
Nie to ze nie szanuje tradycji.
Byl jakis powod ze uzywano kaszy kilkadziesiat lat.
Lubie zadawac pytania.
Najlepsze to "dlaczego?", "dlaczego nie?".
Czyz nie tak robi sie odkrycia?
Jest taki tekst:
Gdy juz napiszesz bardzo starannie opracowana prace doktorską - pierwsze z brzegu pytanie ignoranta pokaze ze ta praca jest calkowicie nieprzydatna.
Nie to ze nie szanuje tradycji.
Byl jakis powod ze uzywano kaszy kilkadziesiat lat.
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Posty: 648
- Rejestracja: 12 czerwca 2006, 21:21
- Tematy: 0
- Lokalizacja: Warszawa
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Remington 1858 kaszka i proch
W sensie, że jakiej tradycji? Które kilkadziesiąt lat? Że niby komboje i kawalerzyści, ganiając po prerii i polach bitewnych, kaszy od kolacji sobie do rewolweru zostawiali garść?FridayNightSpecial pisze: Nie to ze nie szanuje tradycji.
Byl jakis powod ze uzywano kaszy kilkadziesiat lat.
Ostatnio zmieniony 17 października 2017, 21:47 przez Fizyk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Patyk
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Posty: 62
- Rejestracja: 01 stycznia 2011, 12:40
- Tematy: 0
- Lokalizacja: Poznań
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Remington 1858 kaszka i proch
Te rewolwery użytkowały zwykłe pastuchy bydła, pewnie wielu z nich nie potrafiło czytać. Nie doktoryzowali się z tematy '' dlaczego kaszka''. Dla mnie zwyczajne trzepanie gruchy nad bzdetem nad którym nikt się nie zastanawia bo jest oczywisty jak oddychanie. Jak otwierasz piwo to zastanawiasz się dlaczego kapsel a nie zakrętka z gwintem jest na butelce? Z tego też można się doktoryzować.FridayNightSpecial pisze: Lubie zadawac pytania.
Najlepsze to "dlaczego?", "dlaczego nie?".
Czyz nie tak robi sie odkrycia?
Jest taki tekst:
Gdy juz napiszesz bardzo starannie opracowana prace doktorską - pierwsze z brzegu pytanie ignoranta pokaze ze ta praca jest calkowicie nieprzydatna.
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Posty: 281
- Rejestracja: 17 maja 2017, 21:13
- Tematy: 0
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
-
- Moderator
- Reactions:
- Posty: 4420
- Rejestracja: 03 czerwca 2005, 09:00
- Tematy: 87
- Lokalizacja: Gliwice
- Grupa: Moderatorzy CP
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Posty: 276
- Rejestracja: 30 czerwca 2016, 14:38
- Tematy: 0
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Remington 1858 kaszka i proch
odkryć nie robi się idąc na forum z odkryciami i mówiąc "chciałbym odkryć dlaczego kaszka, powiedzcie mi"FridayNightSpecial pisze: Czyz nie tak robi sie odkrycia?
- scyzor1969
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Posty: 868
- Rejestracja: 11 stycznia 2011, 11:24
- Tematy: 10
- Lokalizacja: Bydgoszcz/Trzemeszno
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Remington 1858 kaszka i proch
Jeżeli chodzi Ci Marku- o kaszkę kukurydzianą o której pisałem to z tego co słyszałem właśnie taka jest historyczną przybitkąMarek- pisze:Za to na końcu lufy masz popcorn,
A NA PEWNO przy najmniej u mnie lepiej się ubija niż manna
Ja kupowałem w sklepie. Niestety nie pamiętam gdzie: albo jakieś TESCO albo może jakiś sklep ze zdrową żywnością Nie mam pojęciaantjacek pisze:moja kaszka jest od kolegi który robi chrupki a po sklepach takiej nie widziałem.
Ostatnio zmieniony 19 października 2017, 11:27 przez scyzor1969, łącznie zmieniany 1 raz.
Colt Navy .36, Kentucky Rifle .45 Już nie oglądam TVP
- ravkill
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Posty: 6032
- Rejestracja: 18 listopada 2003, 01:42
- Tematy: 133
- Lokalizacja: Zielona Góra
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
- Kontakt:
Re: Remington 1858 kaszka i proch
Ale manna spadała z nieba, kiedy jeszcze rewolwerów nie było... Już wtedy ją zbierali, bo wiedzieli, że kiedyś się przyda
Parę gratów i zero ambicji...(graty sponsorowane przez dzieciaki za pomocą programu 500 + ...)
-
- Zarejestrowany użytkownik
- Reactions:
- Posty: 2770
- Rejestracja: 13 marca 2008, 19:41
- Tematy: 0
- Lokalizacja: Lubomia
- Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Re: Remington 1858 kaszka i proch
W Biedronkach tego leży tonami i czeka na chętnych .scyzor1969 pisze:Ja kupowałem w sklepie. Niestety nie pamiętam gdzie: albo jakieś TESCO albo może...