Remington 1858 kaszka i proch

Moderator: Moderatorzy CP

Awatar użytkownika
scyzor1969
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Posty: 868
Rejestracja: 11 stycznia 2011, 11:24
Tematy: 10
Lokalizacja: Bydgoszcz/Trzemeszno
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: scyzor1969 »

03fxt pisze:... bo kasza na rok to całe 1.50 i bez EKB :033:
Ja stosuję kukurydzianą. Wychodzi z 3 razy drożej, ale kto bogatemu zabroni :?: 8-)
:one:
Ostatnio zmieniony 17 października 2017, 13:53 przez scyzor1969, łącznie zmieniany 1 raz.
Colt Navy .36, Kentucky Rifle .45 Już nie oglądam TVP
Marek-
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 4420
Rejestracja: 03 czerwca 2005, 09:00
Tematy: 87
Lokalizacja: Gliwice
Grupa: Moderatorzy CP

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: Marek- »

Za to na końcu lufy masz popcorn, a z mąki to jedynie zakalcemi może strzelać.
Metodą kolegi Andrzeja, namocz ta mąke, rozwałkuj i powycinaj wybijakiem jak z filcu, potrzymaj na kaloryferze i masz gotowe przybitki.
Gdybys dodał drożdży to ciasto zwiększy swoją objętość i wyjdzie ich z 2 razy więcej.
Awatar użytkownika
stangret
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Posty: 1675
Rejestracja: 15 lutego 2010, 15:07
Tematy: 37
Lokalizacja: Wielka Brytwanna
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: stangret »

Chlebem strzelać to grzech :cry:
"And don't forget. That isn't your Martini you have. It belonged to others before you and will belong to others after you are gone. Look after it, and pass it on with pride. It deserves it." Malcolm Cobb, The Martini Henry Note-book
Awatar użytkownika
Toost
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Posty: 1428
Rejestracja: 09 sierpnia 2008, 08:00
Tematy: 5
Lokalizacja: Warszawa
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: Toost »

Marek- pisze:Za to na końcu lufy masz popcorn, a z mąki to jedynie zakalcemi może strzelać.
Metodą kolegi Andrzeja, namocz ta mąke, rozwałkuj i powycinaj wybijakiem jak z filcu, potrzymaj na kaloryferze i masz gotowe przybitki.
Gdybys dodał drożdży to ciasto zwiększy swoją objętość i wyjdzie ich z 2 razy więcej.
Weź go nie podpuszczaj. Mąka się świetnie pali. Weźmie chłopak nasypie i będzie miał niezłe fajerwerki.
pozdrawiam Tomek
36, 9x19, 22LR, 6.5x55SE, 45ACP, 38Spec, 223Rem, 308Win, 44Mag, 12/76, 357Mag, 7.62x39, 9x18, 7.62x25
Marek-
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 4420
Rejestracja: 03 czerwca 2005, 09:00
Tematy: 87
Lokalizacja: Gliwice
Grupa: Moderatorzy CP

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: Marek- »

Dlatego należy zrobić ciasto
Awatar użytkownika
Toost
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Posty: 1428
Rejestracja: 09 sierpnia 2008, 08:00
Tematy: 5
Lokalizacja: Warszawa
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: Toost »

Ja bym mu jednak poradził zrobić z tej mąki wypełnienie kosza na śmieci. Są pomysły głupie i głupsze, ale stosowanie mąki jako przybitki jest w ścisłej czołówce.
pozdrawiam Tomek
36, 9x19, 22LR, 6.5x55SE, 45ACP, 38Spec, 223Rem, 308Win, 44Mag, 12/76, 357Mag, 7.62x39, 9x18, 7.62x25
FridayNightSpecial
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Posty: 281
Rejestracja: 17 maja 2017, 21:13
Tematy: 0
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: FridayNightSpecial »

Nie chodzi o złoty pięćdziesiąt.
Lubie zadawac pytania.
Najlepsze to "dlaczego?", "dlaczego nie?".
Czyz nie tak robi sie odkrycia?

Jest taki tekst:
Gdy juz napiszesz bardzo starannie opracowana prace doktorską - pierwsze z brzegu pytanie ignoranta pokaze ze ta praca jest calkowicie nieprzydatna.
Nie to ze nie szanuje tradycji.
Byl jakis powod ze uzywano kaszy kilkadziesiat lat.
Fizyk
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Posty: 648
Rejestracja: 12 czerwca 2006, 21:21
Tematy: 0
Lokalizacja: Warszawa
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: Fizyk »

FridayNightSpecial pisze: Nie to ze nie szanuje tradycji.
Byl jakis powod ze uzywano kaszy kilkadziesiat lat.
W sensie, że jakiej tradycji? Które kilkadziesiąt lat? Że niby komboje i kawalerzyści, ganiając po prerii i polach bitewnych, kaszy od kolacji sobie do rewolweru zostawiali garść?
Ostatnio zmieniony 17 października 2017, 21:47 przez Fizyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Patyk
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Posty: 62
Rejestracja: 01 stycznia 2011, 12:40
Tematy: 0
Lokalizacja: Poznań
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: Patyk »

FridayNightSpecial pisze: Lubie zadawac pytania.
Najlepsze to "dlaczego?", "dlaczego nie?".
Czyz nie tak robi sie odkrycia?

Jest taki tekst:
Gdy juz napiszesz bardzo starannie opracowana prace doktorską - pierwsze z brzegu pytanie ignoranta pokaze ze ta praca jest calkowicie nieprzydatna.
Te rewolwery użytkowały zwykłe pastuchy bydła, pewnie wielu z nich nie potrafiło czytać. Nie doktoryzowali się z tematy '' dlaczego kaszka''. Dla mnie zwyczajne trzepanie gruchy nad bzdetem nad którym nikt się nie zastanawia bo jest oczywisty jak oddychanie. Jak otwierasz piwo to zastanawiasz się dlaczego kapsel a nie zakrętka z gwintem jest na butelce? Z tego też można się doktoryzować.
FridayNightSpecial
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Posty: 281
Rejestracja: 17 maja 2017, 21:13
Tematy: 0
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: FridayNightSpecial »

Jasne. Zamykamy temat.
Marek-
Moderator
Moderator
Reactions:
Posty: 4420
Rejestracja: 03 czerwca 2005, 09:00
Tematy: 87
Lokalizacja: Gliwice
Grupa: Moderatorzy CP

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: Marek- »

To prawie od ciebie nie zależy ;) za dużo mamy zabawy.
03fxt
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Posty: 276
Rejestracja: 30 czerwca 2016, 14:38
Tematy: 0
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: 03fxt »

FridayNightSpecial pisze: Czyz nie tak robi sie odkrycia?
odkryć nie robi się idąc na forum z odkryciami i mówiąc "chciałbym odkryć dlaczego kaszka, powiedzcie mi" :621:
Awatar użytkownika
scyzor1969
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Posty: 868
Rejestracja: 11 stycznia 2011, 11:24
Tematy: 10
Lokalizacja: Bydgoszcz/Trzemeszno
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: scyzor1969 »

Marek- pisze:Za to na końcu lufy masz popcorn,
Jeżeli chodzi Ci Marku- o kaszkę kukurydzianą o której pisałem to z tego co słyszałem właśnie taka jest historyczną przybitką :wink:
A NA PEWNO przy najmniej u mnie lepiej się ubija niż manna :one:
antjacek pisze:moja kaszka jest od kolegi który robi chrupki a po sklepach takiej nie widziałem.
Ja kupowałem w sklepie. Niestety nie pamiętam gdzie: albo jakieś TESCO albo może jakiś sklep ze zdrową żywnością :?: Nie mam pojęcia :roll:
Ostatnio zmieniony 19 października 2017, 11:27 przez scyzor1969, łącznie zmieniany 1 raz.
Colt Navy .36, Kentucky Rifle .45 Już nie oglądam TVP
Awatar użytkownika
ravkill
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Posty: 6032
Rejestracja: 18 listopada 2003, 01:42
Tematy: 133
Lokalizacja: Zielona Góra
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Kontakt:

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: ravkill »

Ale manna spadała z nieba, kiedy jeszcze rewolwerów nie było... Już wtedy ją zbierali, bo wiedzieli, że kiedyś się przyda :idea:
Parę gratów i zero ambicji...(graty sponsorowane przez dzieciaki za pomocą programu 500 + ...)
kewalsPL
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Reactions:
Posty: 2770
Rejestracja: 13 marca 2008, 19:41
Tematy: 0
Lokalizacja: Lubomia
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy

Re: Remington 1858 kaszka i proch

Post autor: kewalsPL »

scyzor1969 pisze:Ja kupowałem w sklepie. Niestety nie pamiętam gdzie: albo jakieś TESCO albo może...
W Biedronkach tego leży tonami i czeka na chętnych :-D .
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Amunicja - CP”