LongTom pisze:To coś wypluwa 15-20 nabojów na sekundę.
Raczej 24 na sekunde

|
Drodzy Użytkownicy,
Od dnia 25 maja 2018 r. wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, określane jako RODO. W związku z tym poniżej regulaminu forum zostały zamieszczone wytyczne związane z tym rozporządzeniem. Bardzo proszę poświęcić chwilkę i wczytać się w te przepisy, nie jest tego dużo. Regulamin i rozporządzenie Pozdrawiamy, Administracja forum Miałem okazję uczestniczyć w przedpremierowym pokazie Yugo MG-42 czyli M53. Pełna skrzynia - pełen wypas!Moderator: Moderatorzy WBP
Re: Miałem okazję uczestniczyć w przedpremierowym pokazie Yugo MG-42 czyli M53. Pełna skrzynia - pełen wypas!
Raczej 24 na sekunde ![]()
Re: Miałem okazję uczestniczyć w przedpremierowym pokazie Yugo MG-42 czyli M53. Pełna skrzynia - pełen wypas!Tak jak pisałem - tyle to warte ile tam wafek.
Re: Miałem okazję uczestniczyć w przedpremierowym pokazie Yugo MG-42 czyli M53. Pełna skrzynia - pełen wypas!
też fajnie ![]() PSSK Do broni
SSK Olimp trochę nieprzypominającej broni wojskowej WBP, trochę wiatru, CP i BB
Re: Miałem okazję uczestniczyć w przedpremierowym pokazie Yugo MG-42 czyli M53. Pełna skrzynia - pełen wypas!Akurat jugole miały trochę mniejsza szybkostrzelność niż pierwowzór. Także pewnie te 1200 jest poprawne.
Re: Miałem okazję uczestniczyć w przedpremierowym pokazie Yugo MG-42 czyli M53. Pełna skrzynia - pełen wypas!cóż, zamierzamy na bazie jednej taśmy sprawdzić faktyczną szybkostrzelność tego toto oto M53.
Podpowiedzcie proszę, jak najlepiej zmierzyć, bo stoper mało dokładny, pojawił się pomysł wykorzystania nowoczesnej techniki i filmu slow - motion z licznikiem czasu, coś jeszcze?
Re: Miałem okazję uczestniczyć w przedpremierowym pokazie Yugo MG-42 czyli M53. Pełna skrzynia - pełen wypas!Rejestracja dźwięku i policzenie w programie do obróbki audio, np. Audacity.
Morini CM162EI, Łucznik wz.70, S&W 78G, FEG GPM-01, Crosman 3576,
FWB 700, Diablik+Vortex DiamondBack 3-9x40, Walther LGV Olympia, Crosman 1760
Re: Miałem okazję uczestniczyć w przedpremierowym pokazie Yugo MG-42 czyli M53. Pełna skrzynia - pełen wypas!Może jeszcze da radę. Koledze powtarzalnie łapał 900-1000 strz. /min.
JAC72
Dźwięk można nagrać telefonem komórkowym. Morini CM162EI, Łucznik wz.70, S&W 78G, FEG GPM-01, Crosman 3576,
FWB 700, Diablik+Vortex DiamondBack 3-9x40, Walther LGV Olympia, Crosman 1760
Re: Miałem okazję uczestniczyć w przedpremierowym pokazie Yugo MG-42 czyli M53. Pełna skrzynia - pełen wypas!Można zainstalować na telefon aplikację z timerem ipsc, ładnie pokarze czas pierwszego i ostatniego strzału po sygnale startowym
Ostatnio zmieniony 2018-11-23, 10:49 przez poeta, łącznie zmieniany 2 razy.
Jedna taśma ? zepnij chociaż dwie ![]() ![]() A czy taktuje szybciej czy wolniej - to można sprawdzić po obecności "bolt catch" wewnątrz trzonu zamka. Raczej pownien mieć - warto sprawdzić.
Re: Miałem okazję uczestniczyć w przedpremierowym pokazie Yugo MG-42 czyli M53. Pełna skrzynia - pełen wypas!Jak tam sprawdzone?
Leśny Dziadku ile "pali" M53 na sekundę? ![]() PSSK Do broni
SSK Olimp trochę nieprzypominającej broni wojskowej WBP, trochę wiatru, CP i BB
Re: Miałem okazję uczestniczyć w przedpremierowym pokazie Yugo MG-42 czyli M53. Pełna skrzynia - pełen wypas!Kupilem jugola tydzien temu .Super rozpylacz zlotowek.
Skrzyneczka 250szt ammo czeka na godzine W ![]() |
|