S&W MP 15 sport II kal223Rem opinie użytkowników
Moderator: Moderatorzy WBP
- biper
- Zarejestrowany użytkownik
Re: S&W MP 15 sport II kal223Rem opinie użytkowników
Niecałe 45zł to nie majątek. Można zaryzykować przed wydaniem 600plnów.
Ja w swoim Ferdku 16" mam łoże z ali za 150zł i jest super.
Ja w swoim Ferdku 16" mam łoże z ali za 150zł i jest super.
Ogólnopolska Giełda Wymiany Magazynków Do Broni Kolekcjonerskiej - wpisz czego szukasz lub pomóż innym znaleźć ich trofea.
SKS Ardea || Pomorskie Stowarzyszenie Strzelecko-Kolekcjonerskie "DO BRONI"
- strk
Miałem takie łoże drop-in, bez uwag.
Bierz bez zastanawiania się.
Bierz bez zastanawiania się.
PSSK-DB vice-president
LOK Certified Range Officer

-
Dzięki Panowie za podpowiedź, zapewne skorzystam.
Idąc w temat dalej co sądzicie o:
1. Kolbie: https://www.aliexpress.com/item/1005002069019876.html
Czytałem gdzieś parokrotnie, że są to magpule klepane po godzinach i różnią się tylko mniejszą dbałością wykończenia (niedoskonałości, ostre brzegi itp.).
Warto się pokusić?
2. Chwycie pistoletowym: https://www.aliexpress.com/item/4000852418760.html
Jak wyżej. Nie lubię mil-spec'owego chwytu (a właściwie "ząbka" w nim)
Warto się pokusić?
Idąc w temat dalej co sądzicie o:
1. Kolbie: https://www.aliexpress.com/item/1005002069019876.html
Czytałem gdzieś parokrotnie, że są to magpule klepane po godzinach i różnią się tylko mniejszą dbałością wykończenia (niedoskonałości, ostre brzegi itp.).
Warto się pokusić?
2. Chwycie pistoletowym: https://www.aliexpress.com/item/4000852418760.html
Jak wyżej. Nie lubię mil-spec'owego chwytu (a właściwie "ząbka" w nim)
Warto się pokusić?
- strk
Chwyt pistoletowy który linkujesz jest do ASG AEG, więc nie będzie pasować - pasują z kolei te GBB: istotna jest szerokość slotu na obsadę w lower.
GBB:
AEG:

Zainwestuj 100pln w coś solidnego, ewentualnie idź moją drogą: wypustkę odciąłem, przednią powierzchnię chwytu przy pomocy lutownicy pokryłem stiplingiem aby zamaskować miejsce cięcia.
Kolba powinna pasować, ale bierz droższą niż tańszą.
GBB:

AEG:

Zainwestuj 100pln w coś solidnego, ewentualnie idź moją drogą: wypustkę odciąłem, przednią powierzchnię chwytu przy pomocy lutownicy pokryłem stiplingiem aby zamaskować miejsce cięcia.
Kolba powinna pasować, ale bierz droższą niż tańszą.
PSSK-DB vice-president

-
Ok, z chwytem pistoletowym nie będę kombinował. Kupię w PL oryginał Magpul MOE+ (mam MOE+ w kałaszku i jestem bardzo zadowolony, jednak guma to nie plastik). To akurat tania rzecz, a te AEG i GBB nie podobają mi się.
Co do kolb SL K na ali, wszyscy mają praktycznie te same zdjęcia, więc trochę loteria. Cenowo rozrzut 8-50 dolców. Jak mam wydawać koło górnej granicy i czekać na przesyłkę wolę jednak dołożyć do Magpula z PL
Co do kolb SL K na ali, wszyscy mają praktycznie te same zdjęcia, więc trochę loteria. Cenowo rozrzut 8-50 dolców. Jak mam wydawać koło górnej granicy i czekać na przesyłkę wolę jednak dołożyć do Magpula z PL

- biper
Dokładnie.. Oryginalny chwyt to nie majątek, nie warto brać podróbki.
Tak samo, jakbyś chciał sobie wymienić kabłąk spustu.. Ja "przyjanuszowałem" i kupiłem asgowy.. Wymagał dopasowania.. a tymczasem oryginał Magpula jest za 40, czy 60zł (nie sprawdziłem tego wcześniej
).
Podobnie sytuacja wygląda z klapką okna wyrzutowego łusek. Polimerowa od Strike Industries kosztuje 60-70zł. Super łatwo się montuje (ale najpierw trzeba poświęcić więcej czasu na demontaż podstawowej). Wcześniej testowałem takie dwie od asg.. Nie dało się tego nawet "obróbką skrawaniem"
dopasować.
Kolba.. hmm.. Mam oryginalną MFT Battlelink Minimalist (ale i tak na razie z niej nie korzystam), bo po obejrzeniu "testu wytrzymałości" na YT oryginału i wersji ASG stwierdziłem, że wolę mieć coś solidniejszego. Ale szczerze mówiąc.. do strzelnicowego pykania.. wystarczy wersja asg-owa, bo tu różnica w cenach ASG vs oryginały może być warta świeczki. Jedynie może być kwestia dopasowania do prowadnicy.. Może się telepać.
Tak samo, jakbyś chciał sobie wymienić kabłąk spustu.. Ja "przyjanuszowałem" i kupiłem asgowy.. Wymagał dopasowania.. a tymczasem oryginał Magpula jest za 40, czy 60zł (nie sprawdziłem tego wcześniej

Podobnie sytuacja wygląda z klapką okna wyrzutowego łusek. Polimerowa od Strike Industries kosztuje 60-70zł. Super łatwo się montuje (ale najpierw trzeba poświęcić więcej czasu na demontaż podstawowej). Wcześniej testowałem takie dwie od asg.. Nie dało się tego nawet "obróbką skrawaniem"

Kolba.. hmm.. Mam oryginalną MFT Battlelink Minimalist (ale i tak na razie z niej nie korzystam), bo po obejrzeniu "testu wytrzymałości" na YT oryginału i wersji ASG stwierdziłem, że wolę mieć coś solidniejszego. Ale szczerze mówiąc.. do strzelnicowego pykania.. wystarczy wersja asg-owa, bo tu różnica w cenach ASG vs oryginały może być warta świeczki. Jedynie może być kwestia dopasowania do prowadnicy.. Może się telepać.
Ogólnopolska Giełda Wymiany Magazynków Do Broni Kolekcjonerskiej - wpisz czego szukasz lub pomóż innym znaleźć ich trofea.
-
Łoże zamówione. Dzięki za podpowiedź.
Co do dalszych modyfikacji, o ile jestem 100% pewien że chwytem jaki chcę jest MOE+ w kolorze czarnym z normalnym "ar'owym" kątem chwytu....

...to ciągle waham się odnośnie kolby. Bardzo mi się podoba poniższa, którą wypatrzyłem na colcie w guns4you

Akurat nie wiem kto ją produkuje, jak się nazywa model i gdzie ją można nabyć
Może ktoś podpowie?
Na sklepach znalazłem jedynie Magpula SL, no ale jednak to nie to samo...
Co do dalszych modyfikacji, o ile jestem 100% pewien że chwytem jaki chcę jest MOE+ w kolorze czarnym z normalnym "ar'owym" kątem chwytu....

...to ciągle waham się odnośnie kolby. Bardzo mi się podoba poniższa, którą wypatrzyłem na colcie w guns4you
Akurat nie wiem kto ją produkuje, jak się nazywa model i gdzie ją można nabyć

Na sklepach znalazłem jedynie Magpula SL, no ale jednak to nie to samo...
- strk
To kolba typu SOPMOD: na rynku znana jako B5 aka LMT aka Crane:
Nie da się tego kupić w EU, a orginalny nawet używane kosztują kilka stów w zielonych papierach. Ale można znaleźć dobre kopie ASG (miałem taką).

Tutaj masz foto mojego S&W MP15S2 w wersji M4MWS z łożem o które pytałeś wcześniej

Tylko z tego modelu AR15 możesz zrobić takie cuda:)
Nie da się tego kupić w EU, a orginalny nawet używane kosztują kilka stów w zielonych papierach. Ale można znaleźć dobre kopie ASG (miałem taką).

Tutaj masz foto mojego S&W MP15S2 w wersji M4MWS z łożem o które pytałeś wcześniej

PSSK-DB vice-president

-
A patrzyłeś na to?Hans00 pisze: ↑20 lutego 2021, 19:34Ok, z chwytem pistoletowym nie będę kombinował. Kupię w PL oryginał Magpul MOE+ (mam MOE+ w kałaszku i jestem bardzo zadowolony, jednak guma to nie plastik). To akurat tania rzecz, a te AEG i GBB nie podobają mi się.
Co do kolb SL K na ali, wszyscy mają praktycznie te same zdjęcia, więc trochę loteria. Cenowo rozrzut 8-50 dolców. Jak mam wydawać koło górnej granicy i czekać na przesyłkę wolę jednak dołożyć do Magpula z PL![]()
https://www.gunshelp.com/bron-dluga-2/c ... om=listing
-
Wczoraj w końcu dogrzebałem się do nazwy i modelu tej kolby, co nie było łatwe.strk pisze: ↑22 lutego 2021, 21:37To kolba typu SOPMOD: na rynku znana jako B5 aka LMT aka Crane:
Znalazłem też ją na Brownells.pl: https://www.brownells.pl/AR-15-ENHANCED ... -100009033
Cena 619zł i czekanie na przesyłkę z USA. Chyba jednak, aż tak mi na niej nie zależy

Czyli na zdjęciach jest to łoże MAGORUI 223? Kapitalnie to wygląda.
Podobają mi się te boczne zaślepki na szyny łoża. Co to za model i ile kosztują?
Zależy mi na gumie/gumo-plastiku
Wersja do palnej, cena mega. Wygląd odbiega od klasyki ale mocno się zastanawiam....krzy17 pisze: ↑22 lutego 2021, 21:59A patrzyłeś na to?Hans00 pisze: ↑20 lutego 2021, 19:34Ok, z chwytem pistoletowym nie będę kombinował. Kupię w PL oryginał Magpul MOE+ (mam MOE+ w kałaszku i jestem bardzo zadowolony, jednak guma to nie plastik). To akurat tania rzecz, a te AEG i GBB nie podobają mi się.
Co do kolb SL K na ali, wszyscy mają praktycznie te same zdjęcia, więc trochę loteria. Cenowo rozrzut 8-50 dolców. Jak mam wydawać koło górnej granicy i czekać na przesyłkę wolę jednak dołożyć do Magpula z PL![]()
https://www.gunshelp.com/bron-dluga-2/c ... om=listing
- strk
To są oryginalne osłony KAC. Poszukaj parę stron wcześniej tego wątku, ktoś oferował takie.
PSSK-DB vice-president

-
A istnieją jakieś klony sensownej jakości? Nie zależy mi na oryginałach, bo widzę, iż amerykanie trochę szaleją z cenami jak jakieś akcesorium jest w jakikolwiek sposób "historyczne" czy "kontraktowe"... tym bardziej, że jest to kawałek plastiku/gumowanego plastiku/gumy....

Znalazłem przy okazji na brownells.pl kolbę B5 SYSTEMS SOPMOD z mniejszą baką za 372zł: https://www.brownells.pl/AR-15-SOPMOD-B ... -100011669
To już trochę bardziej mnie przekonuje. Do S&W M&P15 S2 będzie pasowała bo też mil-spec
- strk
Osłony RIS różnych typów mają sklepy ASG albo aliexpress (szukaj rail cover mając ustawiony język angielski bo polskie tłumaczenia nieco... kuleją).
Na moim foto jest pokazana też Hera triarii obok S&W, z osłonami magpul. Można kupić je w różnych kolorach i ułożyć mozaikę jak na foto.
Dosyć drogie, ale to nie jest sport dla biednych ludzi
Na moim foto jest pokazana też Hera triarii obok S&W, z osłonami magpul. Można kupić je w różnych kolorach i ułożyć mozaikę jak na foto.
Dosyć drogie, ale to nie jest sport dla biednych ludzi

PSSK-DB vice-president