Przecież to odnoga PGZ

Im kryzys nie grozi.
|
Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do KlientaModerator: Moderatorzy WBP
Re: Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do KlientaJa się skusiłem, bo nawet 100 zł więcej, które dałem nie łapiąc się na cenę rabatową to wciąż "bomba". Ciekaw jestem opinii innych, którzy też się skusili, bo na stronie broń jest opisana jako fabrycznie nowa, a o mojej się tego powiedzieć nie da. Może dałoby się uwierzyć, że przez 40 lat leżenia w magazynach co pół roku ją poborowi rozbierali do konserwacji i stąd ślady na zatrzaskach od rozbierania, ale po spuście samoczynnym widać, że chyba niejedna seria poszła (bo zaczep ognia pojedynczego dla odmiany słabo tknięty). Gruba warstwa nagaru w lufie solidnie zakonserwowana też świadczy, że więcej niż 3 naboje odstrzelono. A stopki od bipodu wydarły głęboką rysę tam, gdzie się opierają po złożeniu i strzemiona od pasa wytarte do białego, więc pewnie sporo z nią też biegano. Nie mówię, że jest wymęczona i za taki stan to cena ciągle bardzo dobra. Jakby napisać na stronie, że broń w bardzo dobrym stanie, ale widać, że używana w wojsku, to by było zgodne z prawdą i ciągle oferta bardzo atrakcyjna. Ale po tej "fabrycznie nowej" to pewien niesmak pozostaje, bo jakbym ją chciał mieć dla samego wyglądu i poczucia, "że mam nową", to bym zadowolony nie był. A, ale co do dostawy i słowności to dla odmiany zastrzeżeń nie mam - wszystko zgodnie z ustaleniami, sprawnie i szybko.
Re: Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do KlientaNiestety, w magazynach wojskowych może się zdarzyć taki "rodzynek" (tak, jak np. ta jedna używana M76 z nacięciami na kolbie za czasów "grouponów"). Dlatego dobrze jest taką broń bardzo dokładnie obejrzeć przy odbiorze. Muszę przyznać, że jednej rzeczy nie rozumiem -> rusznikarz przerabiający partię takiej broni, musiał zauważyć, że z Twoim egzemplarzem coś jest inaczej... To takie trudne, żeby odłożyć go na bok i poinformować "Leśnych"?
Re: Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do KlientaJa ze swojej strony polecam sklep Colt w Krotoszynie, 15 wrzesnia odbieralem tam moj pierwszy pistolet, bardzo mila obsługa i widac ze spory asortyment.
Re: Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do KlientaŻeby było jasne - to nie jest tak, że po tych częściach widać jakieś znaczące zużycie. Widać tylko, że broń była noszona, strzelana i rozbierana tyle razy, że spowodowało to wytarcie oksydy do gołego metalu na pracujących przy tym częściach. Rusznikarzowi bym nic nie zarzucał - on mógł nawet nie wiedzieć, że broń trafi do sklepu jako fabrycznie nowa.
Re: Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do KlientaWizytę w Besthunters oceniam zdecydowanie negatywnie. Odmówiono mi POKAZANIA (nie mylić z wzięciem do ręki) dostępnej broni bez okazania pozwolenia (!), oraz sprzedaży tłumika, ponieważ - jak powiedział sprzedawca - jedyną grupą uprawnioną do posiadania i używania tłumików są myśliwi, więc tłumiki sprzedają tylko po okazaniu pozwolenia łowieckiego.
Średniowiecze. W czasach gdy cała społeczność walczy o popularyzację strzelectwa i dostępu do broni, tak duży sprzedawca propaguje mity i zabobony rodem z najgłębszych czeluści PRLu. Wstyd. .177, 22LR, .223, .308, 9 mm, 12 ga
ZKS Warszawa "Ubi concordia, ibi victoria"
Re: Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do Klienta@Dino1984, ale czy postąpili zgodnie z obowiązującym prawem ?
Re: Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do Klienta@Bezduszny: Źle zadane pytanie. Nie wiem co prawo ma tu do rzeczy? Prawo pozwala każdemu nabywać tłumiki i oglądać broń w sklepie nie mając pozwolenia. To są wewnętrzne wymysły właściciela sklepu. Oczywiście - jego sklep, jego zasady... ale nie zmienia to faktu, że to głupie zasady, stąd moja taka ocena sklepu.
.177, 22LR, .223, .308, 9 mm, 12 ga
ZKS Warszawa "Ubi concordia, ibi victoria"
Re: Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do KlientaCenzin? Tam przecież była tylko gablotka z amunicją
![]() Za sprzedaż Mossbergów i Kelteca w normalnych cenach olbrzymi plus. CZ P09, AKM Jack, Savage Recon, Mossberg Maverick, Mossberg 930 JM, S&W 17-4 .22lr, Bul 1911 CG .45, Tikka T3X Varmint .223, Fabarm STF12 11", Husqvarna Dubbelbössa 12/65, Pietta S. A. 1873 .45 Colt, Winchester 1873 .357, S&W .460
Re: Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do KlientaPytanie zasadne. Co mówi prawo o pokazywaniu broni osobie która nie pokazuje pozwolenia.. i co mówi prawo o pokazywaniu tłumika osobie które nie pokazała pozwolenia na posiadanie takowego. Jeżeli prawo zezwala.. to sklep do dup... postąpił. Jeżeli prawo nie zezwala.. to ciężko mieć o to pretensje do sklepu, że "chronią własną du*ę" przed problemami. Nikt nie wiem kim jesteś i czy nie jest to jakaś prowokacja. Takie czasy mamy.
Re: Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do KlientaAle tłumik to sobie może kupić w Polsce 16 latek na allegro...
Co do tematu: polecam sklep Skawiński. Raz w tygodniu wysyłają pracownika po towar w Warszawie i można prawilnie na orlenie oczywiście odebrać pukawkę. Kontakt poprawny, ceny dobre. No i mają dużo na stanie, a nie jak u niektórych kilka tureckich strzelb na krzyż, brak ammo i w sumie brak wszystkiego. Polecam, jak na sklep z bronią ok. Besthunters ma w środku straszne pustki. Jednak dla mnie przynajmniej obsługa była na 5 gwiazdek. Raz chciałem kupić pistolet i nie mieli (pomimo że są importerem) i nie mieli też ani sztuki 9x19. Drugi raz byłem pomacać eotecha i okazało się, że mają pracownika bardzo obcykanego w optyce. Nie mogę odradzić Besthunters. BLACK GUNS MATTER
Re: Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do KlientaA Cenzin to już się otworzył czy dalej przeżywają pandemię i są zamknięci na głucho?
Re: Sklepy z bronią - subiektywne oceny podejścia do KlientaZdublowany post
Ostatnio zmieniony 23 września 2020, 20:56 przez Przem, łącznie zmieniany 1 raz.
22lr. 9x19
|
|