Drodzy Użytkownicy,

Od dnia 25 maja 2018 r. wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, określane jako RODO.

W związku z tym poniżej regulaminu forum zostały zamieszczone wytyczne związane z tym rozporządzeniem.

Bardzo proszę poświęcić chwilkę i wczytać się w te przepisy, nie jest tego dużo.

Regulamin i rozporządzenie

Pozdrawiamy,
Administracja forum

Chrono

Moderator: Moderatorzy wiatrówkowi

indrzyj
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 2012-03-05, 21:45
Lokalizacja: Lubelskie
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: indrzyj » 2015-04-02, 21:23

Nie wiem czy o to chodzi ale ten fototranzystor to ta mała jakby dioda wklejona w ten trójkąt z pleksi?
Jak o to chodzi to ,to jest dobrze przyklejone i pleksi nie ma żadnych rys ani pęknięć.
A czy patrząc przez telefon na bramki powinny obie się świecić i czy to jest jakiś sposób w miarę prawidłowy na sprawdzenie podświetlenia bramek?
Dzień bez pykania to dzień przepykany - Zuka Mikume


indrzyj
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 2012-03-05, 21:45
Lokalizacja: Lubelskie
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: indrzyj » 2015-04-03, 19:43

Panowie może jakaś podpowiedź ,nie łączył brązowy kabel od jednej bramki więc go przylutowałem zwykłą lutownicą ,teraz chrono działa ale w mieszkaniu, lecz jak wyjdę do garażu i chrono zmarznie to przestaje działać- o co kaman?
Dzień bez pykania to dzień przepykany - Zuka Mikume


Awatar użytkownika
Michaus
Moderator
Moderator
Posty: 1500
Rejestracja: 2010-05-20, 14:04
Lokalizacja: Pabianice
Grupa: Moderatorzy wiatrówkowi
Status: Offline

Postautor: Michaus » 2015-04-03, 21:10

Zimne luty?
Może poprzedniemu właścicielowi upadło, albo źle zniosło trudy podróży.
Pewnie pomogłoby poprawienie połączeń lutowanych.

Jak zmarznie, to działa "rozszerzalność temperaturowa ciał stałych" i gdzieś powstają niestyki.
Gdzie?... ano tam gdzie połączenia są pęknięte.
"Pijcie piwo! Picie piwa zapobiega rozlaniu się piwa na laptopa!"

Łódzka Grupa Strzelecka >>ORZEŁ<<


Awatar użytkownika
zwirkow
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 186
Rejestracja: 2008-10-14, 22:14
Lokalizacja: Trójmiasto
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: zwirkow » 2015-04-28, 19:44

Najlepiej nabyć w sklepie z częściami elektrotechnicznymi tzw. cooler i delikatnie pryskając na poszczególne elementy ustalić miejsce awarii, bądź wadliwy element- czasem rezystor potrafi wycinać takie numery. czasem wystarczy podgrzanie suszarką, ale ta metoda często zawodzi..
Ostatnio zmieniony 2015-04-28, 19:45 przez zwirkow, łącznie zmieniany 1 raz.
si vis pacem parabellum AA s400+ HAWKE 9-24 AT 44s10 Łucznik WZ 1970 Twinek


indrzyj
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 2012-03-05, 21:45
Lokalizacja: Lubelskie
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: indrzyj » 2015-04-28, 21:00

Udał mi się samemu naprawić chrono ,dobrze wszystko obejrzałem przy dobrym świetle i wyszło że jednak ten kabelek od jednej bramki nie miał 100% styku,był lutowany ale jednak niezbyt dobrze.Zalutowałem go jeszcze raz a tak porządnie i teraz chrono działa w każdych warunkach ;laughing:.
Zimne luty to był dobry trop. Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Dzień bez pykania to dzień przepykany - Zuka Mikume


fabtom
Posty: 2
Rejestracja: 2015-05-09, 09:37
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: fabtom » 2015-05-16, 03:50

Kolego Radecek możesz udostępnić schemat chrono?


Awatar użytkownika
Ślubek
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 531
Rejestracja: 2014-03-14, 08:27
Lokalizacja: Janówek Pierwszy
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Kontaktowanie:
Status: Online

Postautor: Ślubek » 2015-05-16, 11:03

fabtom pisze:Kolego Radecek możesz udostępnić schemat chrono?

A dlaczego według Ciebie miałby to zrobić? :shock:
Morini CM162EI, Łucznik wz.70, S&W 78G, FEG GPM-01, Crosman 3576,
FWB 700, Diablik+Vortex DiamondBack 3-9x40, Walther LGV Olympia, Crosman 1760


Awatar użytkownika
bambus0134
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 256
Rejestracja: 2013-06-16, 00:26
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: bambus0134 » 2015-05-16, 13:00

A może to ci pomoże , skoro jest dostępne w internecie to chyba można z korzystać .
Wystarczy kliknąć wujaszka googul i jest
http://www.airguns.budu.pl/showme2.php? ... RONO-RADKA
.22lr, vostok-2 22lr, 9x19, 9x18m, .45 ACP, .223r .cz223r, 7,62x39 .303b, Tikka 308w, 12/70, Hawken creedmoor match .45, Sharps 45-90 8-)


fabtom
Posty: 2
Rejestracja: 2015-05-09, 09:37
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: fabtom » 2015-05-19, 03:23

Ślubek pisze:
fabtom pisze:Kolego Radecek możesz udostępnić schemat chrono?

A dlaczego według Ciebie miałby to zrobić? :shock:


A dlaczego wypowiadasz się za kogoś?
Bo to żadna tajemnica chyba, wystarczy kupić - pożyczyć takie chrono i wszystko ma się w łapie.


Awatar użytkownika
Ślubek
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 531
Rejestracja: 2014-03-14, 08:27
Lokalizacja: Janówek Pierwszy
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Kontaktowanie:
Status: Online

Postautor: Ślubek » 2015-05-19, 12:09

Nie wypowiadam się, po prostu jestem ciekawy, skąd taki pomysł.
Morini CM162EI, Łucznik wz.70, S&W 78G, FEG GPM-01, Crosman 3576,
FWB 700, Diablik+Vortex DiamondBack 3-9x40, Walther LGV Olympia, Crosman 1760


Awatar użytkownika
mimut
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 272
Rejestracja: 2012-10-19, 16:09
Lokalizacja: Oldham District AC
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: mimut » 2015-05-19, 12:53

fabtom pisze:....Bo to żadna tajemnica chyba, wystarczy kupić - pożyczyć takie chrono i wszystko ma się w łapie.

Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś tak zrobił. Pewnie łebski facet jesteś to rozkminisz te chrono w kilka chwil.


Awatar użytkownika
zack
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 336
Rejestracja: 2010-09-22, 16:43
Lokalizacja: Tarnów
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: zack » 2015-05-20, 10:24

A ja mam pytanie z innej beczki ale również o chrono.
Czy ktoś próbował wymienić "shooting chrony" na wyższy model?
Z tego co wyczytałem na ich stronie jest taka możliwość.
Obrazek


Awatar użytkownika
jareczek
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 369
Rejestracja: 2009-12-29, 00:08
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: jareczek » 2015-05-20, 18:43

Paweł, jeśli masz takie chrono i będziesz chciał się go pozbyć to pisz na moje PW ;)


Awatar użytkownika
ablak
Zarejestrowany użytkownik
Zarejestrowany użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 2014-06-21, 22:56
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: ablak » 2015-06-19, 20:26

Mam problem z aplikacją na androida Chrono connect mobile pro...
Pokazuje mi jakieś wyniki z księzyca....
Ustawiłem jednostki, odległości prawidłowo , kaliber, śrut i nadal du**.
Wcześniej miałem darmową wersję i nawet to dobrze pokazywało. Teraz kupiłem pro i źle pokazuje. Co tam jeszcze trzeba ustawić...Może coś pominąłem? Wychodzą wyniki w setkach dżuli.
HW 95 Vortex Crossfire II 4-12x40 AO


kielt9
Posty: 9
Rejestracja: 2015-06-17, 19:55
Grupa: Zarejestrowani użytkownicy
Status: Offline

Postautor: kielt9 » 2015-06-19, 21:37

Witam Wszystkich ja mam pytanie odnośnie chrono.Pół roku temu zakupiłem chrono xcortech
x3200 ponieważ posiadam kilka pistoletów asg więc w wolnym czasie bawiłem się w wszelkiegu rodzaju
modyfikacje.Chciałbym się zapytać czy to chrono będzie wiarygodnie wskazywać prędkość początkową wiatrówek? czy tylko nadaje się do asg :-/
wojtek



Wróć do „Testy sprzętu - Wiatrówki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości