Olympia Domed Heavy (4,50 965106 34):

Dla porównania - QYS Streamlined (BRB09131/550 0475/4,50/18) :

- JSB Exact (43542319 7 4,52)

Ja jakoś nie widzę, by Exact był jakiś gorszy, ale to pewnie moja wina, no i to tylko jedna próba...
|
Wątek na temat śrutu Olympia ShotModerator: Moderatorzy wiatrówkowi
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotGdyby kogoś interesowało - BSA Buccaneer SE 25m po 10 strzałów:
Olympia Domed Heavy (4,50 965106 34): ![]() Dla porównania - QYS Streamlined (BRB09131/550 0475/4,50/18) : ![]() - JSB Exact (43542319 7 4,52) ![]() Ja jakoś nie widzę, by Exact był jakiś gorszy, ale to pewnie moja wina, no i to tylko jedna próba... "Nie ma nic bardziej praktycznego niż dobra teoria" Ludwig Eduard Boltzmann (1844–1906)
Re: Wątek na temat śrutu Olympia Shotno i jak mówią Niemcy: hier i ein Hund beraben... 25 metrów... tam powinna być jedna dziurka. Mam propozycję dla 'testujących' ten 'śrud': znjdźcie wędkarza i opier***cie mu to na odważniki Daystate MK3 + VORTEX Viper PST
---------------------------------------- Nie pytaj, co rząd może zrobić dla ciebie, zapytaj, czy mógłby tego nie robić
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotTo przecież jest jedna "dziurka"! ![]() Co w takim razie powiesz na taki wynik. Takie same warunki, śrut Olumpia Pointed Heavy: ![]() "Nie ma nic bardziej praktycznego niż dobra teoria" Ludwig Eduard Boltzmann (1844–1906)
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotJesna dziurka o średnicy 5-7 mm.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2020, 19:40 przez szambi, łącznie zmieniany 1 raz.
AA FTP 900 + BN = samo trafia
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotMax10 mm.
Ostatnio zmieniony 07 marca 2020, 19:40 przez szambi, łącznie zmieniany 2 razy.
AA FTP 900 + BN = samo trafia
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotTrochę więcej dziurek z dzisiaj...
![]() To chyba najgorszy wynik Olympia Domed Heavy, 25 m, BSA Buccaneer SE: ![]() Tutaj poszło mi troszeczkę lepiej, ale strzelałem pomiędzy opadami deszczu i tarcza się prawie "rozpuściła": ![]() (Zakryte jest najgorsze trafienie) "Nie ma nic bardziej praktycznego niż dobra teoria" Ludwig Eduard Boltzmann (1844–1906)
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotWitam
Air Arma s 400,dystans 40 m. pozycja krzesełkowa ![]() Nie jestem jakiś super strzelcem Pierwsza tarczka jsb exact 4.53 Druga Olimpia shot domed heavy Crosman 1377
Dan wesson 6 AA s400f
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotWiem że w tym temacie dyskutujemy o strzelaniu na dalsze dystanse ale chciałem pokazać że śrut tej firmy nadaje się też to innych dyscyplin.
To jest próbna tarcza z zawodów z sześcioma strzałami z dystansu 10 m z Walthera CG90. Zawody to Wojewódzkie zawody w strzelaniach pneumatycznych w Pszczynie. https://photos.app.goo.gl/pFtjSapLoDsscKUWA
Ostatnio zmieniony 03 stycznia 2021, 08:04 przez Marek Mikszan, łącznie zmieniany 6 razy.
Duży huk - Beretta 92FS, Norinco 1911 A1
Średni huk - MC 12 Mały huk - Walther CG 90
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotMarek, niestety nie widać zdjęcia
![]() WALTHER LG 300 XT
WALTHER LGV + Delta Optical Titanium 4-16x42AO
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotTeraz chyba coś widać chociaż trzeba trochę "pocykać".
Jeżeli ktoś wie jak wklejać zdjęcia z zdjęcia google to niech podzieli się z tą wiedzą. Jeżeli wykonuję zgodnie z instrukcją z Forum to nic nie działa. Duży huk - Beretta 92FS, Norinco 1911 A1
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotŚrut śrutem, ale tu widać dobrego operatora
![]() Jaki wynik wyszedł po tych próbnych? WALTHER LG 300 XT
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotWynik jest jak dla mnie żałosny bo na 600 wystrzelałem 519. Na swoją obronę dodam że ze sprzętu strzeleckiego oprócz karabinu mam tylko kurtkę nie do końca dopasowaną i rękawice. Po buty pojechałem prosto po zawodach. Większym problemem jest nie dopasowanie karabinu na co zaradziłem kupując przed świetami podwyższenie i przesunięcie dipotera i muszki. Można powiedzieć że aktualnie trzymam karabin na mięśniach a nie na kościach co powoduje że im bliżej końca konkurencji tym jestem bardziej zmęczony.
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotDo 519, to mi jeszcze daleko
![]() WALTHER LG 300 XT
Re: Wątek na temat śrutu Olympia ShotNic tylko trenować. Ja zacząłem dwa lata temu. W tamtym roku kupiłem sobie własny karabin i tak się w to bawię.
Średni huk - MC 12 Mały huk - Walther CG 90 |
|